ahhh
-
Akkor légyszives mondj egy ötletet arra, hogy lehetne mérni, vagy bizonyítani a következő esetet: Nézd meg a régészeti topicot, kérlek. Olvasgattam a Seuso kincsről és feltettem egy kérdést, hogy mi a helyzet vele. Utána jött egy mások által saját agyszülemény halucinációm, vagy éber álmom, amiben térképrészletek villantak fel. Soha életemben nem láttam annak a területnek előtte a téréképét, utána este ahogy megnéztem, nem találtam pontosan a google műholdas térképén, beírtam egy kérdést megint a régészeti topicba. Megint elkezdtem keresgélni és megtaláltam azt a részt a térképen, ami pont úgy néz ki, amilyet én "hallucináltam", megint beírtam a régészeti topicba. Ha nem is pontos, de érdekes, hogy előtte sosem láttam arról a területről részletes térképet, de pontosan sikerült akörnyéken levő domborzati, építményi tájat "behalucinálnom". Hogy bizonyítható ez, hisz csak én láttam? Hogy mérhető? Megmondom én: SEHOGY. Tessék, kedves műszaki és tudományos zsenipalánták, mérjétek meg, bizonyítsátok. Én nem tudom, de annyit én legalább tudok, hogy létező dolog és nem annyira egyszerű a helyzet, hogy betegséggel vagy hallucinációval meg lehetne magyarázni és baromira nem megrendelésre működik. Ez az a fajta tapasztalati tudás, amelyet ti könyvekből meg egyenletekből sosem tanulhattok meg és senki sem tanulhatja meg. Mondhatjátok, hogy nem hiszitek, nekem elég, hogy egyértelmű normális vagyok, csak nem úgy, ahogy mások elvárják. Nekem ez a tudat elég, úgyhogy nem vitatkozok tovább. Azt írtátok nincsenek ilyen jelenségek, azért ágáltam, mert tudom, hogy vannak, hisz tapasztaltam, de nem akkor jelentkeznek, ha Mr.Tudós azt mondja, na most mérést végzünk és most kell.Ennyi.
Remarknak meg szerintem igaza van.