ahhh
-
remark #192 Nevek említése nélkül (nem, nem rólad van szó, de ha már így nekilendültünk a beszélgetésnek...) a jelenség amivel gyakran szembetalálkozok az NWO és világválság topikokban az az, hogy a tudományos beállítottságúak (vagy mik, de biztos érted mire gondolok) követelik hogy az ember mutasson be konkrét anyagokat arra nézve hogy nem kitalációról beszél hanem egy, a valóságban is létező folyamatot/mechanizmust ír le saját szavaival.
De aztán mikor nekifeszülök, hogy akkor jól van legyen, és írok pár oldal szöveget, akkor meg hirtelen elmaradnak a reakciók. Mintha a tudományosság szószólói úgy éreznék hogy a tudományosság alapelvei csak arra lennének jók hogy mások gondolatait bírálják vagy állítsák be áltudományosnak és ily módon tegyék nevetségessé az embert vagy ily módon mutassák be hogy az embernek nincsen igaza. De mintha ugyanezen alapelvek rájuk nem vonatkoznának, és nekik nem kellene először a kutatómunkát letenni az asztalra (amihez anyagot többször is mellékeltem) és csak utána leírni hogy áltudományos amit írok.
Miközben meg kutatásaim során számtalan olyan példára bukkantam mikor áltudományos dolgokat (téves vagy nem megalapozott tudományos elméleteket) tettek elfogadottá egész társadalmakkal, vagy az egész emberiséggel, és ily módon hatottak tömegekre, arra hivatkozva hogy "a tudomány jelen állása szerint ez meg ez az igaz". A kedvenc példám Freud. Az egész XX. század történelmére hatással volt, és közben egy idióta hülye volt - már elnézést a stílusért, de nagyon fel vagyok háborodva - és mégis, évtizedeken keresztül kormányok társadalmi és gazdasági politikáját határozták meg az általa felvázolt elvek, valamint az emberrõl alkotott de csak félig igaz modelljét sikerrel használták fel tömegmanipulációra.
Érdemes megnézni hogy milyen emberek elméleteit karolja fel mindig a hatalom. Fraud pl. saját magától félt. Félt az emberben lakozó ismeretlen erõktõl. Nem megismerni akarta, hanem elfojtani (!!!). Még szép hogy felkarolta a politika és örömmel zavarták össze az embereket arra hivatkozva hogy az ember félelmetes, olyan dolgok lappanganak mindenki fejébe amitõl meg kell védeni a társadalmat stb. Aztán teljesen véletlenül a társadalom maga is pont olyan beteggé vált mint az alap elképzelés maga és aberrált dolgokat kezdett el produkálni, és ilyenkor már lehet ujjal mutogatni hogy lám-lám milyen borzalmas is az ember. Vazze nem kellene belekontárkodni olyasmibe amihez nem értenek. Mondjuk én úgy tartom hogy nagyon jól tudták hogy mit csinálnak, szimplán kellett nekik egy ok és egy eszköz amivel átformálják az emberi gondolkodást. Megkapták! Amíg folyt a pszichológia tudományával megtámogatott hadjárat az emberek ellen, addig az USA végig háborúzta az egész világot. Van itt bármi ok-okozat? Persze hogy van, de úgy csinálunk mintha nem lenne, és aki azt állítja hogy van, az meg összeesküvés elmélet hívõnek mondjuk. Na persze.
Fraud pedig Edward Bernays-re volt nagy hatással aki fenekestõl felforgatta a XX. század gazdasági modelljét és a demokrácia elveit. Bernays nem tartotta sokra az embert. Miért mindig ezekre a szerencsétlenekre hallgatunk?
Igaz hogy kifakadtam, de nem rád, csak amit írtál arról eszembe jutottak ezek a dolgok. De ez az értelmetlen veszekedés az áltudományosság és tudományosság oldalára állított emberekbõl álló csoportok között egyszeru"en felbosszant. Nincs két oldal. Mindannyian a valóság megismerésének egy fokán állunk. Nem veszekedni kell egymással, hanem tanulni egymástól.