ahhh
-
Ennél a pontnál kezdődik a sumákolás. Ez az egészségkárosodás olyan neked, mint "Egely Potter"-nek az olajlobby. Mindig kéznél van és el lehet verni rajta a port. Ide összpontosulnak a szálak, minden találmányt ők tüntettek el, függetlenűl attól, hogy létezik-e vagy sem. :)
Ehhez képest, bár James Randi tudósabb, mint sok magát tudósnak valló kókler, nem tisztje, hogy bárkit, aki bemutat egyetlen para-jelenséget, tovább vizsgálja. Tehát elég, ha csak ellenőrzött körülmények között bemutatja valaki a telepátiát, kanálhajlítást, távolbalátást, vagy bármi egyebet, és ehhez nem szükséges semmiféle mérőműszer -megkapja az egymillió dollárt.
Végső mentsvárként a gondolkodást kezded misztifikálni, ehhez csak pár hozzáfűznivalóm lenne:
1, Nem tudom, hogy éppen gondolkozol-e vagy sem. Nem tudom most éppen, mire gondolsz, mit érzel.
2, A telepátiát, és egyéb showelemeket bármikor le tudom ellenőrizni, ha valaki idejön hozzám, hogy van egy ilyen képessége. Ráadásul bármiféle komolyabb mérőműszer nélkül.
3, A gondolkodás megléte ellenőrizhető, ehhez kellenek komolyabb műszerek, de ettől meg még nem lesz para-jelenség. De akkor sem lenne az, ha nem lehetne ellenőrizni.