Melyik tápot?
 • suba53
  #6969
  Most egy jót mosolyogtam. A teljesítményadat mindig a kimeneti teljesítményre vonatkozik. Vagyis egy 500W-os táp folyamatosan le tudja adni az 500W-ot. Ezért írják rá, hogy 500W-os.
  Elkeveredtél a hatásfok fogalmánál. A hatásfok azt jelenti, hogy a táp miközben leadja a névleges teljesítményt, mindehhez mennyi teljesítményt vesz fel a hálózatból. A kettő különbsége pedig hő formájában melegíti a környezetét..
  Tehát egy 94% hatásfokú 500W-os táp ugyanúgy 500W-ot ad le, mint egy 80% hatásfokú 500W-os táp, azzal a különbséggel hogy kisebb a vesztesége, kevesebb hőt termel a névleges terhelésnél, végső soron jobban kíméli a pénztárcádat.
  Számokban: 90% hatásfokú 500W-os táp 555W-ot vesz fel, és 55W-ot fűt el, 500W-os terhelésnél.
  egy 80% hatásfokú 500W-os táp 625W-ot vesz fel, és 125W-ot fűt el, miközben mindkettő vígan nyomja ki az 500W-ot.
  ( Ezért is kell forszírozott léghűtés - ventilátor - a tápokba. )

  Az hogy a hatásfok hogy alakul a terhelés függvényében, az egy más tészta, az a konstrukciótól függ. De a linkelt táblázatban a legjobb kategóriának a maximális terhelésen a legjobb a hatásfoka. Az hogy egyes daraboknál alacsonyabb terhelésen a jobb a hatásfok, az csak egy paraméter, és nem jelent semmit a tartós terhelhetőséggel kapcsolatban, max annyit hogy picit többet fizetsz a villanyért ha azt használod. +