Melyik tápot?
-
Őőő... ha a megszakító lekapcsolt (vagy olvadó volt?), akkor hogy kapott a táp zárlatot? Azonos áramkörön volt? Más lehetőséget nem látok.
A tápokban általában nincs cserélhető, hagyományos biztosíték. Túlfeszültségvédelem a jobb minőségűekben regenerálódó biztosíték, ami magától túléli a dolgot. A rosszabb minőségüeknél vagy egyáltalán nincs, vagy "öngyilkos" megoldást láttam én személy szerint.
A tápok javításával tudomásom szerint nem nagyon foglalkozik senki. Komoly szakértelem kell hozzá, és időigényes dolog, ezért pedig senki sem fog komoly órabért megfizetni (inkább vesz egy másik tápot).
Vannak túlfesz és zárlatvédő elosztók, ezek elviekben az ilyenek ellen védenek. A gond az olcsóbb túlfesz védő elosztóknál az, hogy jellemzően nem érnek sokat. Volt dolgom már olyan elosztóval, aminél a visszajelző LED akkor is éget, amikor kivettük belőle a biztosítékot. Én személy szerint azt mondom, hogy a márkásabb (pl. Belkin vagy APC) elosztókra érdemes befektetni, de azok bőven 10e Ft felett vannak. És villámvédelemre azok se tuti megoldások (villámvédelmet amúgy is inkább a villanyóránál használunk :D).
Hozzáteszem az, hogy "Thermaltake" még kevés, a TT-nek is vannak olcsó, gagyi, és minősége, de méregdrága tápjai. A kettő között ég és föld a különbség...