• BaLeeX
    Éretlen 8-szoros DVD-írók

Na, kicsit alátámasztom a kijelentéseimet, miszerint teljesen felesleges 8x írót venni, mivel az 8x-osan megírt lemezek enyhén szarok.
    Sőt, még a 4x-esen írt lemezek sem tölékéletesek. Én magamnak még mindig csak 2x-esen írók.

Mondjuk azért az elég gáz, hogy sorra adják ki a gyárak az új írókat, aztán megírod velük a lemezt aztán jó szar minőséget kapsz...

Azért CD íróknál ennyire nem volt gáz a téma, mivel ott is elkezdett rohanni felfelé az írási sebesség, de legalább amit megírtál az többé-kevésbé mind1 volt, hogy 4x-esen írtad vagy 40x-esen ha jó volt az író.
    Haverom a jó kis TEAC írómmal amit eladtam neki amikor vettem a Pio DVD írót 32-40x-esen írja az audió cdket és eddig minden olvasta, amiben kipbórálta. Pedig arra én is csak azt hallottam mindenkitől, hogy audió írásra a 8x a max.

A Pioneer-el meg megírok egy lemezt 4x-esen aztán sebességteszten már észre lehet venni pár kis belassulást, aminek 2x írásnál nyoma sincs.

Erre jelentik be a 12x meg 16x dvd írókat, amikor még a 4x írást sem tudták gond nélül megoldani... Szánalmas ez a pénzhajhászás, de a szomorú az, hogy szabadon csinálhatják.