• Molnibalage
    Röviden és tömören a mai CD/DVD írók minősége a BÉKA segge alatt van. Tököm teli van azzal, hogy max. 1,5 évnete kell vennem egy újat, mert ezek a szarok azt sem olvassák vissza amit vele írtam. Ja, és midezt úgy, hogy alig 50-60 DVD-t, ha írtam vele 1,5 év alatt és nem szaros noname cég termékeiről van szó és az írt cuccok 5-6%-át alapból elrontotta az író... Olyan is volt, hogy leellenőriztem az adatot, nem talált hibát. Kivettem, visszatettem 1(!) perc múlva és fel sem ismerte az általa írt cuccot, de a bátyus DVD írója sem. Röhej. Soha nem max. sebességen írok, szimuláció is be volt kapcsolva majdnem mindig.

Azokbó a DVD-kből amik megvannak és alig voltak használva kb. a 10%-uk már 1,5 év után nem olvasható vissza. VÉGIG tokban vannak, fénytől és hőtől védett helyen. Lassan már ott tartok, hogy semmi fontosan nem merek DVD-re kiírni, mert minek. A régi 10 GB-os vinyóm 9 éves és SEMMI baja sincs. Sajna az új vinyók is trágyák, de akkor meg mi a túrón tároljak adatot. Úgyis mindenről elveszik...

Használtam én már LG-t, Pioneer-t, de egyik sem bírta 1,5 évnél tovább, kiéve a legrégebbi CD olvasómat, az 3,5 évig jó volt.