3392
  • remetetetem
    Még hozzáfűznék annyit, hogy többféle lemezzel, és íróval is próbálkoztam. Az üzletben géppel együtt el akarták küldeni szervízbe, de azt nem engedtem hisz a gép kell nekem.
  • remetetetem
    Sziasztok!
    Albacomp laptopom van. Az írója hibásan írta meg a dvd-ket, és kb egy óráig írt. De csak a dvd-ket. Garanciális volt, és kicseréltettem az írót. Eltelt pár hónap, és kiderült hogy az új író sem tökéletes. Az író egy "TSSTcorp CD/DVDW SN-S082D". Most az a gond, hogy ha dvd filmet írok ki, akkor akadozik a lejátszás asztali lejátszón. De ha egy újraírható dvd-re írom ki ugyanezt, akkor semmi gond. Előre is köszönöm a tippeket!
  • virs lee
    (Nem követem egy ideje a dolgot.)
  • virs lee
    Vannak már natív SATA-s dvd írók, vagy még mindig az IDE-SATA konverter a divat?
  • Storung
    Hali!
    Nem hiba...Sokmindentől függ az írási sebesség. Puffertelítettség, adatsebesség stb...Dolgozik a BURN-Proof védelem. A 110-es óta azon is fejlesztettek. A BURN-Proof technológia segítségével elkerülhető a korábban sok kellemetlenséget okozó puffer kiürülés jelenség, vagyis amikor az adatfolyam megszakadása miatt a DVD írás folyamata megáll, és így az adott lemez tönkremegy. Amikor kiürül az adatpuffer, a lézer kikapcsol, és amikor újra stabil az adatfolyam, valamint a puffer is megfelelő adatmennyiséget tárol akkor az írás pontosan az adott kikapcsolási pozíciótól folytatódik.
  • Met
    ne használd chat-nek a fórumot !!!
  • MaSzKa
    Samsung No1
  • MaSzKa
    minőségi táp is kell a jó iráshoz jo alaplap és legújabb programok mindig meg bios-ból is a legujabb én mindig a legfrissebb bios és drivert használom
  • MaSzKa
    lg irom volt gas 4081b és samsung w162c és most 183a
    mindeggyik kifogástalan volt szinte

ha jól tudom ez az iro még xbox160flash-re is jo samsung w162c
    samsung 2év garancia sem utolsó
    az új lg +szarok
  • MaSzKa
    érdekes nem 100lemezből 1év után kb 2 ment tönkre és az princo volt
    ha megirod 4x esen és Nero CD-DVD Speed ezzel leeelőrőzd akkor tuti jo lesz 2évig
    én szinte csak tdk-ra irok tth02 közepes minőségű és tökéletes lesz
    elööte nem veszem ki a tokbol csak akkor mielött irni kezdek mert sokan megtapogatják és nem tudják miért szar a lemez
    azt hiszik birniuk kell pedig a dvd ugyan akkora helyen 10x annyi adatot tárol ezért 1 porszem is káros
  • MaSzKa
    jah és samsung hdd van benne ami tökéletesen müködik
  • MaSzKa
    aska alaplap ezt az irot nem szereti 1rakás kakik ezek a writerek
    a windows logonál lefagy a gépba fsp táp van:-)
  • gonczip
    Sziasztok. Tegnap vettem egy Pioneer 112D tipusú DVD írót. Kipróbáltam és valami miatt DVD írás közben ( 4x-es sebességgel írtam), nem írja folyamatosan 4x-es sebességel a lemezt, hanem 3,5-4x-es sebeség között mozog. Ez természetes dolog ennél az írónál, vagy hibás. A Pioneer 110D írom nem csinálja ezt.
    Előre is köszönöm a válaszotok.
  • Zantac
    Nagyon szivesen örülök hogy segíthettem - használd egészséggel!
  • Solt
    Meggyőztél! :) Köszönöm a segítséget.
  • Zantac
    Solt!

Én most vettem a régi Asus-om helyett Inquisitor ajánlására egy (SATA-s) NEC ND-7173-at és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Talán csak annyi zavart hogy nem találtam belőle dobozos verziót de ez legyen a legkevesebb. Remélem később is csak + tudok beszámolni róla.
  • Solt
    Fogalmam sincs mi az a LightScibe! :)) Azért köszönöm...
  • Inquisitor
    Lehet meglepődsz, de gyártanak ám 5400-es vinyólat még, mert van rá igény, két hete láttam 250GB-os méretben. Meg is lepődtem jól.
  • Inquisitor
    Hmmm, nagyon kell neked a LightScibe? Mert inkább javasolnék valami NEC ND-7170/7173 vagy újabb (20x) írót, esetleg Pioneer DVR-112/112D-t vagy ha valahol látsz még dobozos Asus 1608P3S-t (utolsó Pioneer belsős Asus), akkor inkább azokat.
  • Solt
    Sziasztok. Errőlmi a véleményetek? Mit javasoltok ebben az ár kategóriában? Köszi
  • Molnibalage
    Próbáltam én már mindenféle CD-t/DVD-t, de egyszerűen szar mind. Volt egyősrégi CD-m amit még 96 végén írt aki odaadta, full karcos volt, de még 2002 végén is fullra olvasható volt. Nem egy olyan DVD-m volt amit kiírtam és SOHA nem használtam, végig tokban volt, és csak EGYSZER prbóltam használni és nem ment.

Kíváncsi vagyok, hogy mostanában digitalizálnak mindent. Azokat min tárolják? Mert, ha ott is hasonló a technika 5 év múlva szar se lesz meg belőle.

Egy kis off ennek kapcsán.

A winyók is a vicckategórába esnek. 3,5 év alatt 2 vinyóm elszállt, ma meg egyszerűen szőrán-szálán eltűnt a 3-dikról MINDEN adat és semmivel sem lehetett visszavarázsolni. CSAK formatálni tudtam a vinyót, semmi mást nem tudtam csinálni, de még nem próbáltam ki, hogy egyáltalán működik -e. VICCKATEGÓRIA a mai adattárolás színvonala. A 10 ÉVES 10 gigás vinyóm gond nélkül megy, de van még 1992(!)-es működő 220MB-os vinyóm is. Miért nem árulnak ma 5400 rpm-es vinyót? Kell a fasznak a 7200 azt essen szét a drága...

• Inquisitor
    Annyira sz*r a Sony/TDK se lehet, mint az annó nagy sikerü Titek/Ridata/Ridisc, amikről havernek 3-5 hónap után eltünt az összes adata, tök mindegy mivel írta. :(
    Azt már csak a hírhedt fehér Princo lemez tudta alulmúlni ...
  • Sanyix
    Hát a sony lemezeknél a leggagyibb dzsunka 50 ft-s lemez is jobb, és a tdk-ról se hallottam sok szépet a dvd-k terén, csak cd-nél volt jó, sony még annál sem. Verbatim, ennyi.
  • Inquisitor
    Szerintem nem éri meg, 14K körül szerintem kapsz NEC-ből noti írót. PHn árulja egy két arc. Akkor vegyél külsőt csak szerintem, ha több gépen akarod használni!
  • Molnibalage
    Hát ma is próbáltam írni vele és a Nero csak ennyit írt vissza, hogy power calibration error azt csá. Előtte meg egyet elrontott. Ennek az írónak ennyi.

Ja és TDK és Sony lemezekre írok/íram.
  • Met
    Már csak 1 kérdés milyen lemezre írsz?
    A 1.5 évente új író vételt nem értem, nekem van egy 3 éves LG és 2 éves NEC és semmi bajuk.
  • Molnibalage
    Röviden és tömören a mai CD/DVD írók minősége a BÉKA segge alatt van. Tököm teli van azzal, hogy max. 1,5 évnete kell vennem egy újat, mert ezek a szarok azt sem olvassák vissza amit vele írtam. Ja, és midezt úgy, hogy alig 50-60 DVD-t, ha írtam vele 1,5 év alatt és nem szaros noname cég termékeiről van szó és az írt cuccok 5-6%-át alapból elrontotta az író... Olyan is volt, hogy leellenőriztem az adatot, nem talált hibát. Kivettem, visszatettem 1(!) perc múlva és fel sem ismerte az általa írt cuccot, de a bátyus DVD írója sem. Röhej. Soha nem max. sebességen írok, szimuláció is be volt kapcsolva majdnem mindig.

Azokbó a DVD-kből amik megvannak és alig voltak használva kb. a 10%-uk már 1,5 év után nem olvasható vissza. VÉGIG tokban vannak, fénytől és hőtől védett helyen. Lassan már ott tartok, hogy semmi fontosan nem merek DVD-re kiírni, mert minek. A régi 10 GB-os vinyóm 9 éves és SEMMI baja sincs. Sajna az új vinyók is trágyák, de akkor meg mi a túrón tároljak adatot. Úgyis mindenről elveszik...

Használtam én már LG-t, Pioneer-t, de egyik sem bírta 1,5 évnél tovább, kiéve a legrégebbi CD olvasómat, az 3,5 évig jó volt.
  • Harly18
    ???
  • Zantac
    Inquisitor köszi a segítséget.
  • Inquisitor
    Pioneer DVR-112 vagy 112D, esetleg NEC ND-7173 vagy ha még kapsz valahol Asus 1608P3S-t, az volt az utolsó normális belü Asus.
  • Harly18
    Mi a véleméynetek az LG GSA-E40N külső DVD íróról? Kellene egy dvd-író notebookba és gondolkozom külső dvd írón. Ez 14 ezerbe kerül. Megérné ennyiért?
  • Zantac
    Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem. A 2 éves ASUS DRW-0402 DVD iróm kezdi megadni magát. Fura hangokat ad irás közben és már a RW-ket sem törli le. Bár ez lehet hogy más probléma mert a TEAC CD-irómba rakott lemezeket sem törli. Lehet hogy rossz Nero-t használok? A mostani ami fentvan a 7.5.9.0-es. Már próbáltam más progival is (Alcohol) de azzal sem tudtam törölni még a vadi új egyszer irt lemezeket sem.

A kérdésem az lenne ha vennék új DVD irót milyet vegyek?
    Márka és tipusszámot is irjatok légyszi mert nem értek hozzá. Sima házi alkalmazásra kell nem nagyiparra. Előre is köszönöm szépen a segítséget.
  • Inquisitor
    "ah és a Samsung 1.-ként jelentette be a 20x-os iróját"
    Pontosan mikor, mivel elég régen lehet kapni LiteON és NEC írót is ázsiai régióban.
  • Lacika 79
  • ChaosTeam
    Én nemrég (1-2 hete) vettem egy Samsung DVD-RW SH-S182M DL -es írót.

Tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Szépen olvas, szépen ír és a Lightscribe is tökéletesen megy rajta.

Én mielőtt veszek valamit, utánanézek rendesen, így a LightScribe -nak is utánanéztem, így tisztában voltam vele, hogy nem tud (egyenlőre) színes képeket csinálni, de nekem nem is ez volt a célom vele.

Az üzlet, ahol vettem a meghajtót első körben véletlenül rossz meghajtót adott, ami sima DVD-RW volt, visszavittem, azonnal kicserélték és a kellemetlenségek miatt ajándékba adtak 2db TKD DVD-t, ami LightScribe -os, így ki is tudtam próbálni.

Sajnos előbb próbáltam ki és csak utána olvastam a Lightscribe magyar oldalán, hogy tanácsos a képeket képszerkesztővel átszerkeszteni FF-re, hogy élesebb kép legyen a lemezen.

Nekem azért lett halvány kicsit a nyomtatás, mert nem fekete, hanem világosabb színekből állt a kép.

De szerintem nem lett így se rossz.

Az első alkotásom:
  • virs lee
    +plextor
  • Nortu
    Szerintem a NEC és a Pioneer írók a befutók. Szerintem...
  • MaSzKa
    Ajánlom mindenkinek:
    Optikai Meghajtók Firmware-ja
  • MaSzKa
    Samsung-ról
  • MaSzKa
    LG 20x DVD Writer