-
"bazz.... SONY? már ne haragudj de felejtsd el.
SONY irtó jó TV-ket gyárt, de ennyi. technológiailag nagyon aljaszinten vannak. Általában őgy adódik, hogy mivel hatalmas laboruk van állandóan fejlesztetek. nevükhöz fűzödik a CD, DVD, illetve a Blu-ray szabvány is(van a HDDVD?, nemtom)"
A Blu-Ray Disc Association (BDA) nem csak a Sony-ból áll, bár kétségtelen, hogy a Sony nevével forrt össze a Blu-Ray lemez (a HD DVD az ellentábor által kínált következő generációs, kéklézeres optikai adathordozó). A CD/DVD kifejlesztésében pedig messze nem egyedül dolgoztak, a Philips (és még egy rakás kisebb cég) legakább annyit - ha nem többet adtak hozzá a fejlesztéshez, mint a Sony. Egyébként is nagy butaság egy ekkora hatalmas cégóriás consumer termékei közül kiragadni egyet, mondjuk egy asztali lejátszót, aztán azon keresztül jellemezni mondjuk az IT termékeiket - így csak félrevezeted magad és másokat. Ezzel az erővel a DigiBeta a vagy a kéklézeres Sony Professional lemezek mentén a profi stúdiócuccok miatt a világ legjobb cégének is kikiálthattad volna, ugyanúgy felemás lenne az érvelés, hiszen ettől még vannak rosszul áés jól sikerült más termékei a consumer szegmesben vagy akár IT, ODD fronton.
"De amit nem ők fejlesztettek, azzal gondban vannak. A Sony asztali dvd-k a mai napig nem szeretik a DivX-et, Xvidet meg talán egyik se játszik.(Divxből se a legtöbbet)"
Lásd amit fentebb írtam.
"ha te SONY dvdírót veszel, akkor olyan írót kapsz, ami a legtöbb lemezt nem fogja megírni. Philips lemezekkel az a baj, hogy konkurens cég, TDK-kat asszem nem szereti, a Noname-et meg minek támogassa?"
Ha egy dekát is ismernéd a jelenlegi ODD piacot, akkot tudnád, hogy három éve a Sony minden saját ODD gyártást feladott és - ez előfordult korábban is - a CD/DVD-olvasói és írói más cégek OEM termékei, Sony felirattal ellátva. Egy jó ideig Lite-On, most azonban BenQ olvasókat/írókat vesznek át, szóval egyáltalán nem egységes a kép, ráadásul a legújabb írójuk a BenQ DW1640-re épül, ami az egyik legjobb DVD-író, amit valaha készítettek a világon (és részben pont Philips fejlesztésű). Amit meg a lemezek támogatásáról írtál, az meg úgy valótlan, ahogy van, nincs olyan, hogy a Sony író azért nem írja a Philips lemezt, mert konkurens, ez baromság.
"Ez persze picit túlzás, de ha visszaolvasol akkor meglátod, hogy kompatibilitás szempontjából a NEC, és a Pioneer 110d most a favorit. Nekem 110d van, meg vok vele elégedve, persze firmware-update után. Miért kell a fimrupdate? Olvass vissza, régi firm kevesebb lemezt támogat.(csak olvass bele telepítés előtt az új firm changelog-jába)
A Pioneert jószívvel ajánlom, de a NEC-ről is csupa jókat hallani."
Nekem kicsit volt túlzás, hanem teljes mértékben. A Pioneer DVR-110D valóban jó író, de ha valakinak gyorsabb olvasás kell, akkor a NEC-kel jobban járhat, bár a NEC a bénább lemezekkel nem remekel egyáltalán.
"Érdekesség: Tudtátok, hogy a SONY adta ki az első +/- (pluszminuszos) írót? Elvileg pluszminuszos volt, de állítólag nagyon vacak lett. algi írt meg néhányféle lemezt"
Nem a Sony fejlesztése volt az első pluszminuszos író.
"Érdekesség2: Annak idején tök nagy botrány volt egyszer. Szinte minden számtechboltban kapható Sony 40x-es CD-olvasók irdatlan számban mentek tönkre. Átlagélettartam alig volt fél év. Miuts a sony visszahallota sz esetet sürgősségi sajtókonferenciát hívott össze magyarországon, ahol bejelentette, hogy a Sony, mint olyan SOHA nem készített 40-es CD olvasót. kizárólag 32x-ereset, és 48x-osat. Ez volt talán magyarország legnagyobb hardware-hamisítása, ami nagyker szinten folyt. Rendőrség persze nyomozott, kiderítették a SONY gyárak dolgozóitól, hogy 40x-es sony olvasó tényleg nem létezik."
Az lehet, hogy itthon hamisítottak 40x-es Sony meghajtókat, de 40x-es Sony CD-ROM, CDU40xx modellszámozással hivatalosan is létezett, nekem is volt belőle, sőt még külső változat is megfordult nálam.