• Lola.
    qrv: természetes, hogy ha elmész valahova alkalmazottként dolgozni, akkor nem fogod meghatározni, hogy mivel dolgozol...
    Csakhogy én pl. a másik oldalon állok, felkér egy újonnan létrejövő cég, hogy tervezzem és implementáljam az IT infrastruktúrát akkor ÉN döntöm el, hogy az adott helyzetben win-t telepitek vagy solarist vagy linuxot... Ez itt a különbség. Ugyanez állami szinten. Szintén BM-et és apeh-ot hoznám fel minden egyes "kiskirályság" (központ, székhely stb-stb) maga dönti el, hogy egy adott (államilag megkövetelt) szolgáltatást milyen infrastruktúrán implementál. Tudod ezt jelenti a szabad döntés...

ix: én is az állami szervekről beszélek, nem otthon pistikéről, hogy mit telepit a pc-jére...
    A linkek is amit ideraktam erről beszéltek. A népet ez persze csak közvetve érinti, bár kinában meg hasonló szinvonalú országokban simán előfordulhat, hogy büntetnek majd, ha a mocskos ny-i kultúrák termékeit használod... Sok sikert kivánok nekik hozzá. :)

Remény: kár, hogy fogalmad sincs miből áll egy vállalati vagy állami intézmény IT-jének menedzselése... Ha tudnád eszedbe sem jutna egy össze-eszkábált office magánembereken kivüli kézbe adása... Gondolod, hogy az egész világ hülye és (az otthoni használatra, ha nehézkesen is de használható) ingyenes alternativák helyett azért is kifizetik az msoffice-t, pedig ugyanazt tudnák? Esetleg némi fejlesztéssel?
    OTP-nél több hónapig vizsgáltuk a linux ill. open source office megoldások bevezetésének hatását és az eredmény az lett, ha jópár funkcióról lemondunk akkor olyan két-háromszoros TCO-val tudunk open source rendszert üzemeltetni... (nincs domain, nincs normális központositott menedzsment, group policy, stb-stb, a sor végtelen)
    Megsúgom, nem hülye az egész világ, hiába próbáljátok annak beállitani.

Win forrás... Te honnan szeded ezeket a marhaságokat? És már megint hülyének nézel mindenkit... Nem kell hozzá nagy ész, hogy ez úgy működik, hogy megkapják a teljes forrást (ill. ez egy komplett környezet) első lépésben leforditják az egészet (néhány óra alatt...) majd bitszinten összehasonlitják a bolt polcáról levett install cd filejaival és milyen meglepő megegyezik... Utána kezdődik a forrás vizsgálata, különben semmi értelme nem volna az egész.
    Miért gondolod, hogy mindenki hülye és te jobban tudod? Ráadul itt nem sulinetes forumlakókról beszélünk, hanem adott ország/szervezet legkiválóbb informatikus- és biztonságtechnikai mérnökökről, akik az ilyen auditálást elvégzik...