• Lola.
    "ha a piac 90%-át (vagy még többet) az MS uralja! "

És hogyan sikerült uralnia? Úgy mint kina probálja, állami kényszeritéssel, márpedig ezt kell használni és kész?

"Apropó, a magyar kormány illetékesei belenézhettek a szent forráskódba?"

Természetesen lehetőségük van az utolsó sort is átnyálazni, amennyiben aláirják a non-disclosure agreementet. Megsúgom, hogy kérés sem volt ezügyben a microsoft felé... De elég sok ország állami hivatala élt már a lehetőséggel. Gyanitom a magyar államnak nincsen kapacitása (emberi, anyagi) átnézetni. Mert ugyebár a képviselőknek vagy a minisztereknek igen hiába mutogatják a többmillió programsort...

"Az ázsiai tervek kimondottan az MS piacpolitikája ellen irányulnak."

Érdekes, hogy szerintem meg az elemzők és a kinai kormány szerint meg nem...
    http://supergamez.hu/cikk.php?cid=28843
    Nahát...

cs: "meg kinaban sincs betiltva a windows, sem a macromedia, adobe stb. termekek, es nem is lesznek"

:))
    Lásd fentebb...

Mad mind: "Amúgy meg ki mondta, hogy más cégek ki lesznek zárva?"

Szintén lásd fentebb... Minden ki lesz zárva ami nem ott készült.

"Ha tényleg csinálnak saját oprendszert a kínaiak, akkor a Borland, Adobe és a többi cég portolni fogja rá a cuccait, hiszen az ásziai piac a világ fele."

Kár, hogy hiába portolják azt nem futtathatják a kinaiak, mert nem kinában készült... Lásd a fent emlitett sun-t, aki csak azért árulhatja a terémékét ott, mert ott (is) van fejlesztőbázisa... Ha nem lenne a sun termékek is ki lennének zárva.

Igen, külsősként dolgoztam, de azt ugye nem akarod bemesélni, hogy kidobták amit fejlesztettünk, mert igazából nincs is nekik unixuk, csak windows-uk (elvégre lola.. megmondta, hogy állami szinten csak wint lehet használni :))

"Ha MINDEN gyerek a Windows-al ismerkedik meg KÖTELEZŐEN, mit gondoltok később mit fognak használni?"

Hálistennek a fiatalok nem az általános iskolában megszerzett számitogépes tudásukkal kerülnek ki a felnőttek világában... Már középiskolákban is sok helyen tanitanak unixot (természtesen a win mellett, mert ma kitörölheti bárki a ...-ját, ha csak unixot ismer), felsőoktatásban pedig mindenhol tanitanak a win mellett mást is. Majd pár év múlva megtudod...
    Hogy általános iskolában nem azt tanitják a gyerkeknek amit a gépek 10%-n sem találni az szerintem eléggé egyértelmű... De természetesen a legelterjedtebb rendszer tanitásán kivül szükség van egyéb rendszerek ismertetésére is, de nem az általános iskolában...

"Szóval a mi kis kormányunk (na jó, csak az oktatási minisztériumunk) eldöntötte, hogy a diákjaink CSAK a Windows-al ismerkedjenek - ez mennyiben másabb az Ázsiában látottaktól?"

Kizárólag abban, hogy ez nem igaz... :)
    Nem tudom mit szólnál hozzá, ha a most ötödikes kislányod unixot tanulna majd pár év múlva kikerülne a nagyvilágba és esélye nem lenne elhelyezkedni a unix tudásával...

"Szerintem az MS hívők nyugodtan maradjanak csendben, mert alternatíva mindig kell."

És ezt ellenezte itt bárki is? Alternativa az kell. Államilag rákényszeriteni alternativát vagy wint a népre viszont rohadtul nem kell...
    Persze kináról van szó, ahol egy ilyen szintű beleavatkozást az emberek döntésébe észre sem vesz a nép... :)

"A win felhasználói programokat is lehet futtatni Linux alól, szóval ha van egy stabil és jó oprendszered, akkor az csak jó."

Ez működik forditva is... :)

lola..: "ugye nem hiszed azt, hogy egyedül ti léteztek a világon, akik fejleszteni tudnak. "

??
    Én csak megcáfoltam, hogy állami szinten kötelező volna wint használni. Hogy jön akkor ez ide?

Gid: "Addig meg (meg utána is) aki akar használhat windowst."

Pontosan ezt szeretném én is, csak a jelenlegi helyzet szerint ez nem igy lesz. Persze csak áttételesen szeretném, amig itt magyarországon és ny.európában vigan használok (és dolgozok) amit én akarok, addig magasról teszek rá, hogy a kinaiak mivel szivatják magukat. Csak bántja a szemem az ilyen beleavatkozás a szabad döntésbe...