milyen progival, hogyan?
  • Exarrion
    #112
    After effecst. Húzd be a video, a comp1 egybe. Elivelige most középen látod a a filmet, körülötte egy szürke szegélyes ablakkal. A szürke szegélyre jobb klikk. Panel lenyílik, keresd meg a sloid nevű fület. Nyomj rá. Színe fehér legyen, mérete pedig(pixelszám) 50-50 pixellel legyen nagyobb, mint a video méret.Most egy
    fehér lapot tett rá a videódra. Aztán Ctrl+1 nyomd meg. Elvileg előtünik egy kis paletta, ha eltünt, akkor mégegyszer ctrl+1. Ott az egérrel menj rá a töltőtóljellre. Négy pontot kell kijelölni lehetőleg nyégyzet legyen. A negyedik pontot, pontosan az elsőbe kell belekötni. Van egy fehér négyszögünk.
    Alul Timeline. comp1 mellett van egy kis háromszög, nyisd le! majd Solid1, aztán
    Mask1 nyisd le. Négy fül van. Opacitit vedd le 0-raekkor átlátszó lesz a négyszög. Most a Ctrl1 panelen váltas bökjél rá a az egérkurzor ikonjára.
    Bal klikk a négyszögön belülre. Majd igazisd rá a négy pontot egyesével a botra, vagy arra, amit fénykardnak szeretnél.
    A timelinon-on a MAsk1-en belül a négy fülnél van baloldalt egy-egy négyzet. Pipáld ki a az összesetkivéve az opacitit. MAjd minden képkockára gazisd rá a négy pontot. Képkockánként való léptetés Ctrl+ jobbra nyíl (előre), Ctrl balra nyíl(vissza). Ha megyvan sok-sok ezer képkocka, akkor jöhet a neheze.
    Az opacitit állísd vissza 100%-ra. MAjd effekt fül felül, render effekt glow.
    Azon belül talán középen van egy olyan fül amelyre az van írva, hogy"ADD" ezt nyisd le és Screenre kell állítani.
    MAjd original colors, A és B Válaszd ki a színt. A legfelső három fül az intenitást az erőséget meg a többi baromságot lehet beállítani. Itt is ki lehet, és ki is kell pipálni a mellette levő négyszöget, mert az erősség attól függöen változik, hogy mekkor a fehér négyzet mérete. Majd meglátod miről beszélek. Minig után kell állítani. Aztán egy kis blur effekt, mondjuk Median értéke 2.
    Az effekt mindig a filmréteg főlé kerül, vagyis ha valaki félig eltakarja a fénykardot, akkor utána az ki kell maszkolni, de azt majd máskor.
    http://exarrion.free.eplanet.hu/_dwad_/frameset.php?path=http://exarrion.free.eplanet.hu/
    itt a címe egy régi filmemnek. Senkiben ne legyenek illúziók. Ez sok idő.
    És rohadt unalmas. ezt hatvan óráig készítettem.