Shad01#8062
Gondolom többekkel elő fordult már, hogy megfőzték a 109-es motorját. Mielőtt leállna végleg, nekiáll kattogni. Onnantól kezdve kb fél perc és vége.
Rájöttem a megoldásra, hogyan lehet hazavánszorogni. Mikor meghalljuk a kattogást egyből ki kell kapcsolni a motort, majd le kell szállni egy megfelelő helyen. Ki kell várni míg a motor lehül. A lehülés után fel lehet szállni.
A motor továbbra is kattogni fog és sokkal gyorsabban melegszik, de nem fog tovább romlani, amíg ismét túl nem melegszik. Ha ez megtörtént, megint le kell szállni hűteni.
Minden gépet meg kell menteni, ha lehet. Így is elég nyomasztó a szövik légifölénye. Ráadásul, ha valaki eltalálta a géped, de annak semmilyen komoly baja nincs, megkapja utánad a kill, ha lezuhansz, vagy a motor miatt nem tudsz hazamenni. (Így lehet puskával repülőre killt kapni.)
Tegnap jó napom volt vadászpilótaként. 11 gépet lőttem le úgy hogy engem egyszer sem tudtak lelőni. Azért 3 gépet elvesztettem, de azt saját hibámból. Egyszer nekirepültem az üldözött gépnek. Másodszor alacsony magasságon átesett a 109F és ráadásnak a pilóta is bekómázott úgyhogy lezuhantam. Harmadszot a fent leírt módszernél meg akartam spórolni az utolsó leszállást, minek következtében a reptér előtt 2 km-rel halálozott el a motor. Azt az egy percet kibírhatta volna.