• Shad01
    Véleményem a szombati hadjáratról:
    Kicsit több résztvevőre számítottam. Igy sem voltunk kevesen, csak én abban reménykedtem, hogy két csapatot tudunk alkotni.
    Az tetszett, hogy végig egy városban maradtunk, és a járművek elfogyta, valamint a helyzet rosszabbra fordulása után nem mentünk át máshová.
    Mikor bekapcsolódtunk a harcokba a két AB-vel rendelkező Brugge keleti depója már német kézen volt. Nagy volt a nyomás rajta, folyamatosan jöttek az angol tankok és a gyalogosok a visszafoglalására. A tankjaink és a gyalogosok jó együttműködésének következtében a támadásokat rendre sikerült megállítani. Csendben megjegyzem, ebben a szakaszban sikerült Pak36-tal mozgásképtelenné tennem egy Matildát kb egy tucat, a lánctalpra leadott lövéssel, amire megkaptam a kill-t. A helyzet akkor normalizálódott, mikor 2 Flak36-ot állítottunk fel a depó védelmére.
    Eddigre az angolok a keleti AB-t teljesen kimerítették, jöhetett a német behatolás a városba. Mire a 1sthpr újraszerveződöttaz AB elleni támadásra, az AB foglalás nagy részét elvégezték helyettünk. Nekünk csak a biztosítás jutott. Az AB bevétele után idultunk volna tovább nyugatra, de sajnos egy láthatatlan at üteg az összes tankukat kilőtte.
    Ezután adok-kapok harc következett: elfoglaltunk egy depót, elvesztettünk egyet, kilőttünk pár tankot, kilőtték a panzereinket, és így tovább. Az elfoglalt keleti AB-t pedig egy emberrel folyamatosan felügyelet alatt tartottuk. Összességében a város felét mindíg a mi ellenőriztük. Ha lett volna még egy nagyobb létszámú csapat, a teljes várost elfoglalhattuk volna.
    Szerintem ez volt a 1sthpr legjobb hadjárata. Végre önállóan is ütőképesek voltunk és nem kellett egy nagyobb csapathoz csatlakozni. A város felét el tudtuk foglalni és több órán keresztül meg is tartottuk. A létszámunk elég volt arra, hogy a folyamatos harcérintkezést fenntartsuk, az elhalálozottaknak mindíg volt kihez felzárkózni. Úgy éreztem, ha nem Brugge, hanem egy kisebb település lett volna a célpont, akkor azt teljesen el tudtuk volna foglalni.