Shad01#3499
Tegnap este szereztem pár kellemes percet francia barátainknak egy Pz38t-vel:
2 Bofors
1 Grenadier
1 H39
2 Mle 1934
2 Mle 1937
1 Mle 38
1 Panhard
6 Sapper
És azok, akik utána a felmenőimet a szájukra vették:
Brig Gen Eurolord 2x, Col Auzzi, Col Cougar99, Col Drake 2x, Col Jag12cav, Col Manu333, Col Oleman 3x, Col Wolfboy 4x, Lt Col Pvd
A szituáció a következő volt:
Longwy-t támadtam ÉK-i irányból. Keletről szórványos lövöldözést lehetett hallani, de málam teljes volt a nyugalom. Meguntam a várakozást, és próbáltam jobb pozíciót találni. Valahogy az AB nyugati falához keveredtem, gondoltam, ha már itt vagyok, benézek.
A kapun behajtva letiportam egy légvédelmi üteget, majd a szemközti kapun kihajtottam. Közben senki nem lőtt rám, ezért kihasználtam a kínálkozó alkalmat, és visszafordultam.
Lőttem mindenre ami mozgott. . Ezt csináltam vagy negyed óráig (kapun be, lövés, szemközti kapun ki és visszafordulás). Ha leálltam volna kempelni, fél perc alatt garantáltan végem lett volna, így viszont nevetve géppuskáztam le az utánam loholó békazabáló sappereket.
A déli domb tetejéről egy másik Pz38t figyelte a ténykedésemet, pár perc múlva ő is beszállt a buliba. Közben 3 gyalogos is a segítségünkre sietett.
A szórakozásomnak az vetett véget, mikor egy Bofors ellőtte a bal lánctalpamat és az AB közepén mozgásképtelenné váltam. Sajnos a Pz-t már nem tudtam a barakkok felé fordítani, így az alsó géppuskát nélkülöznöm kellett. A felsőből is hamarosan kifogyott a munició. Amikor ez bekövettkezett, a sapperek egyből körbevettek. Nem vártam meg, hogy felrobbantsanak, kiléptem a játékból.
Egyedül az bántott egy kicsit, ha a Hunyadi PR teljes létszámban játszott volna könnyedén elfoglalhattuk volna Longwy-t. Technikát már nem tudtak kihozni az AB-ről, csak gyalogost, de a sok lúd sajnos legyőzte az oroszlánt.