19663
-
LtVitez #3517 na ez jó! :)
úgyis elfelejtettem már h hova kell sapperkedni (igaz először a rang kéne hozzá) :) -
#3516 Az Achtung Panzer! -ról idézve:
Panzerjager I (Sd.Kfz.101)
(4.7cm PaK(t) (Sf) auf Panzerkampfwagen I Ausf B)
It was armed with Czech 47mm Pak(t) 36 L/43.4 (Skoda 47mm A-5 P.U.V vz.36 gun), operated by the crew of three and build on PzKpfw I Ausf B's chassis. Crew was protected only by a gun shield, open at the top and rear. The gun had limited traverse of 15 degrees. 86 rounds of ammunition were carried. Originally, it was intended to use 50mm Pak 38 gun but it was not yet ready for production. From March 1940 to February 1941, 202 were converted by Daimler-Benz, Skoda and Alkett. 132 were produced in three series (40, 50 and 42) from March to May of 1940 by Alkett, followed by 70 produced by February of 1941 by Skoda. Two versions can be distinguished by the number of sides of the gun shield. Those produced by Skoda had seven sides and by Alkett five sides. Small number was also armed with 37mm Pak 35/36 L/45 (with original gun shield) guns mounted directly on the hull in place of a removed turret. They proved inefective and rapidly disappeared because of their inadequate fire power, although some remained in service as late as 1943. Panzerjager I saw service in the West, North Africa and Russia with Panzerjager Abteilungs (e.g. 521st, 605th, 616th, 643rd and 670th Panzerjaeger Abteilung in France, 1940). It is reported that few were armed with 50mm PaK 38 L/60 guns after 1940, but it is not confirmed. It was the first of many self-propelled anti-tank vehicles produced during the war.
-
manohun #3515 először PzIes alvázra fejlesztettek PzJagereket, ők már voltak 1940ben, de a 38asokat csak 42/43ban alakították át ha jól tudom. -
#3514 Hát mondjuk vannak alap dolgok.. -
#3513 Itt a legujabb sapper tanácsok: Katt ide
(angol + képek) -
LtVitez #3512 hát ezaz :) -
#3511 Hogy Mano fönök szavaival éljek: "majd lesz, késöbb minden lesz"
Ilyen alapon több ezer fegyvert, jármüvet meg minden félét lehetne hiányolni, de addig is van mit fejleszteni a játékon. Legalább mindig meg lesz a vonz ereje -
#3510 igen -
#3509 Panzerjagerek miért nincsnek a játékban??
Azt csak később építették rá a T-38asokra??? -
manohun #3508 Szép volt grat -
Shad01 #3507 Örömmel hallom, hogy az önfeláldozásom nem volt hiábavaló. Bevallom, többször is megfordult a fejemben, haza kellene menni és begyűjteni a killeket. -
#3506 Shad:
Longwy ellett foglalva távozásod után cirka egy órán belül
Cimbi -vel végig ott voltunk és ott volt a 91st is, az AXIS cseten Janus-ék több ször is kértek még játékosokat akik meg is jöttek
Ez oda vezetett, hogy a 64es limit miatt azt hittem az AB egyik sarkában vagyunk 8an, mikor át gurultam a másik sarkába akkor mint amikor ködben mész úgy került elő a sok egység, persze köd nélkül. Hát nagyon sokan voltunk abban a városban, de a végére még valahonann egy másik városból át jött egy S35 ami ki szedett egy párunkat, de már húzták a bunkerre a fleget
-
#3505 erre mondják,jó időben,jó helyen...Másodpercek alatt kellett döntened,folytatod-e a játékot,vagy kilépsz.Helyesen döntöttél azt hiszem.Bár én még mindig sajna nem tudom átélni teljességgel ezt a játékot.De mindenek eljön az ideje.... -
#3504 Nagyon szépen köszönöm.Hát nem gyönyörű??? -
Hupi #3503 Tessék:
-
#3502 megint nem tudok képet betenni:( -
#3501 -
#3500 ???????ezzel szereztél pár kellemes percet? -
Shad01 #3499 Tegnap este szereztem pár kellemes percet francia barátainknak egy Pz38t-vel:
2 Bofors
1 Grenadier
1 H39
2 Mle 1934
2 Mle 1937
1 Mle 38
1 Panhard
6 Sapper
És azok, akik utána a felmenőimet a szájukra vették:
Brig Gen Eurolord 2x, Col Auzzi, Col Cougar99, Col Drake 2x, Col Jag12cav, Col Manu333, Col Oleman 3x, Col Wolfboy 4x, Lt Col Pvd
A szituáció a következő volt:
Longwy-t támadtam ÉK-i irányból. Keletről szórványos lövöldözést lehetett hallani, de málam teljes volt a nyugalom. Meguntam a várakozást, és próbáltam jobb pozíciót találni. Valahogy az AB nyugati falához keveredtem, gondoltam, ha már itt vagyok, benézek.
A kapun behajtva letiportam egy légvédelmi üteget, majd a szemközti kapun kihajtottam. Közben senki nem lőtt rám, ezért kihasználtam a kínálkozó alkalmat, és visszafordultam.
Lőttem mindenre ami mozgott. . Ezt csináltam vagy negyed óráig (kapun be, lövés, szemközti kapun ki és visszafordulás). Ha leálltam volna kempelni, fél perc alatt garantáltan végem lett volna, így viszont nevetve géppuskáztam le az utánam loholó békazabáló sappereket.
A déli domb tetejéről egy másik Pz38t figyelte a ténykedésemet, pár perc múlva ő is beszállt a buliba. Közben 3 gyalogos is a segítségünkre sietett.
A szórakozásomnak az vetett véget, mikor egy Bofors ellőtte a bal lánctalpamat és az AB közepén mozgásképtelenné váltam. Sajnos a Pz-t már nem tudtam a barakkok felé fordítani, így az alsó géppuskát nélkülöznöm kellett. A felsőből is hamarosan kifogyott a munició. Amikor ez bekövettkezett, a sapperek egyből körbevettek. Nem vártam meg, hogy felrobbantsanak, kiléptem a játékból.
Egyedül az bántott egy kicsit, ha a Hunyadi PR teljes létszámban játszott volna könnyedén elfoglalhattuk volna Longwy-t. Technikát már nem tudtak kihozni az AB-ről, csak gyalogost, de a sok lúd sajnos legyőzte az oroszlánt. -
#3498 Szép napot mindenkinek! -
#3497 Szép napot mindenkinek! -
LtVitez #3496 Tegnap kilőttem egy SMLE 1937-et 2,5 km-ről meg egy stuartot 1,5-ről egy Pz-38(t)-vel :D
de frankó volt mert else találtak minket,pedig egy PZ3F-el szórtuk őket.
A Stui olyan jól "beásta" magát egy domb mögé hogy 15 gránátom tutira ráment mire kilőttem. iszonyat erős páncélzata van -
lachun #3495 Ma lent van a kliens holnap nyomulok ujra remélem jobb lesz minden a játékban!!! -
lachun #3494 Juj de jó Mano soksikert akkor a repkedéshez -
lachun #3493 !S üdv emberek na végre elindult a netem áááá de szópás volt!!!!! Végre ujra kösztetek. -
#3492 Miért is kéne bocsánatot kérni??
És moderálni?? -
manohun #3491 Válaszoltam a Privre.
Na végre van joyom. Újra a kezemben az irányítás :))) -
#3490 köszönöm:) -
#3489 Engem spec nem zavar. -
#3488 Én elnézést kértem Manótol privibe,de akkor ezzennel mindenkitől elnézést kérek nyíltan!!!!!bocs fiúk -
#3487 Hé!
Moderáljátok magatokat -
#3486 ez durva volt -
#3485 íjjj... Inkább passzolom ezt Manónak. -
#3484 Ha velem tartassz,és te Hitler arcát a tarkódba tetováltatod,akkor benne vagyok a sas horogkeresztbe,a hátamon.Bár egy nőnek a derekán sokkal szebb egy tetkó,mint a hátán. -
#3483 ŐŐ miuért nem birodalmi sas horogkereszt kombinációt tetkóztatsz a hátadra?+ Deutschlan Deutschlan Über Alles:))
-
#3482 háááát,durva dolgok ezek -
#3481 miért? -
#3480 sajna nekem a hasamon "tucat nonfiguratív"tetko van...Bár most a tűtől besokaltam kicsit,mert hetente injekcióznak:) -
manohun #3479 hát játéknak jó ez de szerintem ne menjünk túl messzire. -
#3478 Hát ja több benne a fantázia mint ezekben a nonfigurativ tucat dolgokban. Van haver aki fel varja rád ezt, vagy bármit, csak szólj