• Hupi
    Namost ezzel én vitába szállnék. Ugyanis szerintem a Pz38t a legrosszabb német harckocsi, és nagyon dühít hogy a jelenlegi vezetés ezt a tipust részesíti előnyben a Pz IIIF helyett.

"a Pz 38t-nek van a legerősebb ágyúja " - ez egy kicsit erős megfogalmazás úgy érzem, annyiban "erősebb" hogy a IIIF 45 kaliberhosszúságú ágyúja helyett, ebben 50-es kaliberhosszúságú van melynek köszönhetően távolságtól függően 1-2 mm-el vastagabb páncélt képes átütni. Ez azt jelenti hogy amit a IIIF-el nem tudsz kilőni azt a 38t-vel sem fogod tudni. Tehát ezt nem nevezhetjük előnynek, mindkét löveg gyakorlatilag azonos(!) képessségű.

"A P38 előnye még, hogy kisebb a mérete" - és egyben hátránya is, ugyanis ebben a játékban nincs védelmi jelentősége, mert ugyanúgy észre lehet venni a 38t-ét mint a IIIF-et de nagyon sokszor bosszúságot okoz hogy pl. a magas fűből nem ér ki a p38t tornya -> nem tudsz célozni.

Amit felsoroltál azokon kívűl hátrány még ( a IIIF-hez képest):
    - nagyon kicsi a vezető látószöge, ráadásként periszkópja sincsen.
    - gyengébb és alacsonyabb tűzgyorsaságú a géppuskája
    - gyengébb a páncélzata (elől 25 mm, oldalt-hátúl 15 mm) Sajnos még egy mezei Panhard is elintézi az első találattal egész személyzetet (míg a IIIF-et korántsem), bombázásnál is hátrány a gyengébb páncélzat.
    - nincs parancsnok
    - árnyalatnyival genygébb menettulajdosnágok, és borzalmasan rossz rugózás/lengéscsillapítás. (menetben nem lehet célozni)
    - negytív szögben nem lehet kitéríteni az ágyúcsövet, és ez hátrány a magaslatokról való tüzelés közben (magyarán nem tudsz lefelé lőni)

Tehát összességében a hangyapicsányival "erősebb" lövegért szerintem óriási baklövés a 38t-ét előnyben részesíteni a IIIF helyett, ugyanis az minden (nem elhanyagolható) szempontból jobb!

Éljen a PzIIIF!

A Pz38t is aranyos, meg minden csak ne kelljen vele harcolni.