19663
  • lachun
    szerintem a ha ma kijönn a puska gránát akkor sok duri duri lesz :)))
  • lachun
    !S jo estét mindenkinek Punker gratula neked:)))
  • AceMaster
    Hello mindenkinek!
    Majd ne a pumás TS server-re gyertek hanem a public-ra, mert a pumás se jó!!!
  • Joxy
    "ö" betü és századostól (captain) van.
  • Punker
    mi atávcső és milyen rangtól van?
  • Punker
    Flavionból támadunk!
  • manohun
    Punker:
    - a kép a Operation Flashpoint vh-s modjából van.
    - a puskagránátok nagyvalószínűséggel ma jönnek be :)
  • Punker
    ez a kép a játékból van?
  • Punker
    tizedes lettem :)))

puskagránát kinek van?
  • Punker
    nagyon jó csata van csak sötét :(
  • Punker
    na ha minden jól megy holnap már én is játszok :)
  • Punker
    fenn vagyok
  • manohun
    a számom: 172996435
  • manohun
    gyere fel icqra és segítek
  • Punker
    levizsgáztam, hogy van akkor most a free?
  • Shad01
    Legalább volt annyi értelme ennek a kis vitának, hogy rájöttem, tényleg lehet a P38t parancsnokával távcsövezni.
    Ezzel még egy jópontot kapott a P38t nálam.
    A P3f és P38t között nagyon minimális a különbség. Pontosan nem ismerem hogy mi a két tank gyártási költsége, de az biztos, hogy a P3f annyival nem jobb, hogy annak a gyártását kellene eröltetni.
  • Joxy
    Külföldi forumokon is irogatják, hogy legközelebbi egységnek a 38 ból ki alakitot Jagdpanzer 38 Hetzer-t kéne megcsinálniuk a játékban. Jó kis gép lenne az.

7,5-cm Pak 39 L/48 löveggel meg egy MG 34es géppuskával, Elöl 60mm páncél.
  • lachun
    Puma ts megy ott vagyunk majd gyertek:)))
  • manohun
    Hupi ez csak attól függ hogy használod a tankot. Én a p3f-et egy áltag tanknak tartom aminek nincs semmi extra tulajdonséga ezért nincs előnyben semmilyen konkrét esetben. Ezzel szemben a stug, p3h és p38 bizonyos különleges dolgokban nagy előnnyel bír. A Stug AB támadáshoz mozgó ágyúként, a p3h a védelem áttörésére és a p38 a védekezésre vagy rajtaütésre.

A p38 nagy előnye hogy be lehet vele menni lerombolt házakba és a hálóval védett homokzsákokba is pont belefér ahova semelyik másik tank se. Szóval ha arra használod ezt a tankot amire való akkor nincs nála jobb. A P3f-el az a baj hogy bármire használod mindig van nála jobb választás.

• lachun
    !S jo estét mindenkinek!!!!
  • lachun
    Örülök Carajo mert én már 5x néztem meg miota meg van és nem lehet meg unni:)))
  • Hupi
    Namost ezzel én vitába szállnék. Ugyanis szerintem a Pz38t a legrosszabb német harckocsi, és nagyon dühít hogy a jelenlegi vezetés ezt a tipust részesíti előnyben a Pz IIIF helyett.

"a Pz 38t-nek van a legerősebb ágyúja " - ez egy kicsit erős megfogalmazás úgy érzem, annyiban "erősebb" hogy a IIIF 45 kaliberhosszúságú ágyúja helyett, ebben 50-es kaliberhosszúságú van melynek köszönhetően távolságtól függően 1-2 mm-el vastagabb páncélt képes átütni. Ez azt jelenti hogy amit a IIIF-el nem tudsz kilőni azt a 38t-vel sem fogod tudni. Tehát ezt nem nevezhetjük előnynek, mindkét löveg gyakorlatilag azonos(!) képessségű.

"A P38 előnye még, hogy kisebb a mérete" - és egyben hátránya is, ugyanis ebben a játékban nincs védelmi jelentősége, mert ugyanúgy észre lehet venni a 38t-ét mint a IIIF-et de nagyon sokszor bosszúságot okoz hogy pl. a magas fűből nem ér ki a p38t tornya -> nem tudsz célozni.

Amit felsoroltál azokon kívűl hátrány még ( a IIIF-hez képest):
    - nagyon kicsi a vezető látószöge, ráadásként periszkópja sincsen.
    - gyengébb és alacsonyabb tűzgyorsaságú a géppuskája
    - gyengébb a páncélzata (elől 25 mm, oldalt-hátúl 15 mm) Sajnos még egy mezei Panhard is elintézi az első találattal egész személyzetet (míg a IIIF-et korántsem), bombázásnál is hátrány a gyengébb páncélzat.
    - nincs parancsnok
    - árnyalatnyival genygébb menettulajdosnágok, és borzalmasan rossz rugózás/lengéscsillapítás. (menetben nem lehet célozni)
    - negytív szögben nem lehet kitéríteni az ágyúcsövet, és ez hátrány a magaslatokról való tüzelés közben (magyarán nem tudsz lefelé lőni)

Tehát összességében a hangyapicsányival "erősebb" lövegért szerintem óriási baklövés a 38t-ét előnyben részesíteni a IIIF helyett, ugyanis az minden (nem elhanyagolható) szempontból jobb!

Éljen a PzIIIF!

A Pz38t is aranyos, meg minden csak ne kelljen vele harcolni.
  • Joxy
    Én a legjobb kalandjaimat mindig 38-assal éltem át.
    A fasorokban levő dombsor mögé hull down pozicióban be lehet állni vele, és igy csak a tornyot tudják ki lönni, utána lehet ügetni haza :)
    Van távcsöve a parancsnoknak, numerikus nullával.
  • Shad01
    A tegnapi estét azzal töltöttem, hogy áttanulmányoztam a német és a szövetséges tankok adatait itt
    Szinte az összes szövetséges járművel ki lehet lőni mindenfajta német tankot. Ez fordítva sajnos nem igaz.
    Azon viszont meglepődtem, hogy a Pz III H után a Pz 38t-nek van a legerősebb ágyúja (a stug és a P4 Heat lövedékét nem számítva). A PIII F-et és a P4-est éppúgy ki tudják lőni, mint a P38t-t, ezért szinte lényegtelen, pogy a P38-t páncélja valamivel gyengébb. A P38 előnye még, hogy kisebb a mérete. A P38-nak két hátránya van: a parancsnoknak nincs távcsöve valamint menet közben képtelenség célozni az ágyúval és a géppuskákkal. Ha megfelelően tisztában vagyunk az előnyökkel és a hátrányokkal, akkor a P38 a második legjobb német harckkocsi.
  • CarajoEsp
    Nah. Holnaptűl síelek, de ma még megnéztem a Nugyaton a helyzet változatlant.
    Köszönöm Lac, hogy mondtad ezt a filmet ,mert életem egyik büszkeségévé lépett elő.
  • manohun
    Jah
  • AirborneRanger
    Operation Flashpoint Invasion44? :)
  • mozambo
    Nem lenni francia szabütür az én nevem Jean.....khm Hans:-))
  • Hupi
    TS szerver: 195.70.50.41:8767 jelszó: puma és haboru
  • manohun
  • Hupi
    Az az opeles vezető egy francia bérenc szabotőr volt.
    Belevitt minket egy elhagyatott kráterttóba, hogy ott puisztuljunk meg mindannyian.
  • manohun
    :)

az az opeles parancsnok szállítás is jó volt :)
  • Random_
    Nagyon tetszik! :)
  • Joxy
    A csata egy pillanata:
    Manohun parancsnok eligazitást tart:
  • Toko
    Bocsika
  • Toko
    Amugy a szombati hadjaratnak egyetlen hibaja volt : NEM VOLTAM OTT!! :))
  • Toko
    Amugy a szombati hadjaratnak egyetlen hibaja volt : NEM VOLTAM OTT!! :))
  • Toko
    S! Gratulalok ezt megbeszeltetek! Amugy ezert benabbak a szovetsegesek, mert nem okulnak, csak butulnak, arrol nem is beszelve hogy egymast meg abszolult nem okitjak csak butitjak!! :)))
  • Hupi
  • manohun