19663
-
lachun #2356 szerintem a ha ma kijönn a puska gránát akkor sok duri duri lesz :))) -
lachun #2355 !S jo estét mindenkinek Punker gratula neked:))) -
AceMaster #2354 Hello mindenkinek!
Majd ne a pumás TS server-re gyertek hanem a public-ra, mert a pumás se jó!!! -
#2353 "ö" betü és századostól (captain) van. -
#2352 mi atávcső és milyen rangtól van? -
#2351 Flavionból támadunk! -
manohun #2350 Punker:
- a kép a Operation Flashpoint vh-s modjából van.
- a puskagránátok nagyvalószínűséggel ma jönnek be :) -
#2349 ez a kép a játékból van? -
#2348 tizedes lettem :)))
puskagránát kinek van? -
#2347 nagyon jó csata van csak sötét :( -
#2346 na ha minden jól megy holnap már én is játszok :)
-
#2345 fenn vagyok -
manohun #2344 a számom: 172996435 -
manohun #2343 gyere fel icqra és segítek -
#2342 levizsgáztam, hogy van akkor most a free? -
Shad01 #2341 Legalább volt annyi értelme ennek a kis vitának, hogy rájöttem, tényleg lehet a P38t parancsnokával távcsövezni.
Ezzel még egy jópontot kapott a P38t nálam.
A P3f és P38t között nagyon minimális a különbség. Pontosan nem ismerem hogy mi a két tank gyártási költsége, de az biztos, hogy a P3f annyival nem jobb, hogy annak a gyártását kellene eröltetni. -
#2340 Külföldi forumokon is irogatják, hogy legközelebbi egységnek a 38 ból ki alakitot Jagdpanzer 38 Hetzer-t kéne megcsinálniuk a játékban. Jó kis gép lenne az.
7,5-cm Pak 39 L/48 löveggel meg egy MG 34es géppuskával, Elöl 60mm páncél. -
lachun #2339 Puma ts megy ott vagyunk majd gyertek:))) -
manohun #2338 Hupi ez csak attól függ hogy használod a tankot. Én a p3f-et egy áltag tanknak tartom aminek nincs semmi extra tulajdonséga ezért nincs előnyben semmilyen konkrét esetben. Ezzel szemben a stug, p3h és p38 bizonyos különleges dolgokban nagy előnnyel bír. A Stug AB támadáshoz mozgó ágyúként, a p3h a védelem áttörésére és a p38 a védekezésre vagy rajtaütésre.
A p38 nagy előnye hogy be lehet vele menni lerombolt házakba és a hálóval védett homokzsákokba is pont belefér ahova semelyik másik tank se. Szóval ha arra használod ezt a tankot amire való akkor nincs nála jobb. A P3f-el az a baj hogy bármire használod mindig van nála jobb választás.
-
lachun #2337 !S jo estét mindenkinek!!!! -
lachun #2336 Örülök Carajo mert én már 5x néztem meg miota meg van és nem lehet meg unni:))) -
Hupi #2335 Namost ezzel én vitába szállnék. Ugyanis szerintem a Pz38t a legrosszabb német harckocsi, és nagyon dühít hogy a jelenlegi vezetés ezt a tipust részesíti előnyben a Pz IIIF helyett.
"a Pz 38t-nek van a legerősebb ágyúja " - ez egy kicsit erős megfogalmazás úgy érzem, annyiban "erősebb" hogy a IIIF 45 kaliberhosszúságú ágyúja helyett, ebben 50-es kaliberhosszúságú van melynek köszönhetően távolságtól függően 1-2 mm-el vastagabb páncélt képes átütni. Ez azt jelenti hogy amit a IIIF-el nem tudsz kilőni azt a 38t-vel sem fogod tudni. Tehát ezt nem nevezhetjük előnynek, mindkét löveg gyakorlatilag azonos(!) képessségű.
"A P38 előnye még, hogy kisebb a mérete" - és egyben hátránya is, ugyanis ebben a játékban nincs védelmi jelentősége, mert ugyanúgy észre lehet venni a 38t-ét mint a IIIF-et de nagyon sokszor bosszúságot okoz hogy pl. a magas fűből nem ér ki a p38t tornya -> nem tudsz célozni.
Amit felsoroltál azokon kívűl hátrány még ( a IIIF-hez képest):
- nagyon kicsi a vezető látószöge, ráadásként periszkópja sincsen.
- gyengébb és alacsonyabb tűzgyorsaságú a géppuskája
- gyengébb a páncélzata (elől 25 mm, oldalt-hátúl 15 mm) Sajnos még egy mezei Panhard is elintézi az első találattal egész személyzetet (míg a IIIF-et korántsem), bombázásnál is hátrány a gyengébb páncélzat.
- nincs parancsnok
- árnyalatnyival genygébb menettulajdosnágok, és borzalmasan rossz rugózás/lengéscsillapítás. (menetben nem lehet célozni)
- negytív szögben nem lehet kitéríteni az ágyúcsövet, és ez hátrány a magaslatokról való tüzelés közben (magyarán nem tudsz lefelé lőni)
Tehát összességében a hangyapicsányival "erősebb" lövegért szerintem óriási baklövés a 38t-ét előnyben részesíteni a IIIF helyett, ugyanis az minden (nem elhanyagolható) szempontból jobb!
Éljen a PzIIIF!
A Pz38t is aranyos, meg minden csak ne kelljen vele harcolni. -
#2334 Én a legjobb kalandjaimat mindig 38-assal éltem át.
A fasorokban levő dombsor mögé hull down pozicióban be lehet állni vele, és igy csak a tornyot tudják ki lönni, utána lehet ügetni haza :)
Van távcsöve a parancsnoknak, numerikus nullával. -
Shad01 #2333 A tegnapi estét azzal töltöttem, hogy áttanulmányoztam a német és a szövetséges tankok adatait itt
Szinte az összes szövetséges járművel ki lehet lőni mindenfajta német tankot. Ez fordítva sajnos nem igaz.
Azon viszont meglepődtem, hogy a Pz III H után a Pz 38t-nek van a legerősebb ágyúja (a stug és a P4 Heat lövedékét nem számítva). A PIII F-et és a P4-est éppúgy ki tudják lőni, mint a P38t-t, ezért szinte lényegtelen, pogy a P38-t páncélja valamivel gyengébb. A P38 előnye még, hogy kisebb a mérete. A P38-nak két hátránya van: a parancsnoknak nincs távcsöve valamint menet közben képtelenség célozni az ágyúval és a géppuskákkal. Ha megfelelően tisztában vagyunk az előnyökkel és a hátrányokkal, akkor a P38 a második legjobb német harckkocsi. -
#2332 Nah. Holnaptűl síelek, de ma még megnéztem a Nugyaton a helyzet változatlant.
Köszönöm Lac, hogy mondtad ezt a filmet ,mert életem egyik büszkeségévé lépett elő. -
manohun #2331 Jah -
#2330 Operation Flashpoint Invasion44? :) -
mozambo #2329 Nem lenni francia szabütür az én nevem Jean.....khm Hans:-)) -
Hupi #2328 TS szerver: 195.70.50.41:8767 jelszó: puma és haboru -
manohun #2327 -
Hupi #2326 Az az opeles vezető egy francia bérenc szabotőr volt.
Belevitt minket egy elhagyatott kráterttóba, hogy ott puisztuljunk meg mindannyian. -
manohun #2325 :)
az az opeles parancsnok szállítás is jó volt :) -
#2324 Nagyon tetszik! :) -
#2323 A csata egy pillanata:
Manohun parancsnok eligazitást tart:
-
Toko #2322 Bocsika -
Toko #2321 Amugy a szombati hadjaratnak egyetlen hibaja volt : NEM VOLTAM OTT!! :)) -
Toko #2320 Amugy a szombati hadjaratnak egyetlen hibaja volt : NEM VOLTAM OTT!! :)) -
Toko #2319 S! Gratulalok ezt megbeszeltetek! Amugy ezert benabbak a szovetsegesek, mert nem okulnak, csak butulnak, arrol nem is beszelve hogy egymast meg abszolult nem okitjak csak butitjak!! :))) -
Hupi #2318 -
manohun #2317