• Shad01
    Char vs Pak36:
    A Char az német AB-tól kb 200 m-re egy fasor mögött, közel az úthoz állt lesben. Szerencsére egyből kiszúrtam és egy perc tologatás után sikerült ideálisnak mondható pozícióba felállítani az ágyút: vagyis majdnem merőleges szögben ráláttam a bal oldali hűtőrácsára. A távolság 100-200 m között lehetett. Háromszor eltaláltam a rácsot, erre pár métert hátrébb tolatott és a rács takarásba került. Utána a torony következett kb 5 találattal. Valószinű, hogy meghalt a lövegkezelője, mert szembe fordult velem és a törzsbe épített ágyúval kezdett lőni. Ha már így felém fordult, gondoltam kipróbálom, hogyan lehet lelőni lánctalpat róla, ezért legalább háromszor belelőttem a jobboldaliba. Próbálkoztam a törzsel is, hátha ki lehet lőni a lenti lőveg kezelőjét. Ennek sajnos nem volt eredménye, és a Char egyik szerencsés lövésétől elhaláloztam. Mindeközben egy sapper is próbálkozott, de csak egy szeretetcsomagot tudott elhelyezni.
    Az összesítő szerint kilőttem a chart , ehhez képest elhalálozásom pillanatában még szépen lődözött .
    Gondoltam sapperként befejezem az elkezdett munkát, de addigra a Char menekülőre fogta, és már csak a távolodó sziluettjét láthattam.

Tanulságok:
    A Char iszonyúan jól bírja a találatokat, kb 20-at lőttem bele és még egy sapper csomagot is kapott.
    A hútőrács tényleg a legsebezhetőbb pontja, bár én a 3 telitalálat után nagyobb eredményt vártam. Legalább annyit, hogy mozgásképtelen legyen. Lehet hogy az volta baj, hogy nem teljesen merőlegesen csapódtak be a lövedékek.
    Álítólag már 20 mm-es ágyúval is le lehet lőni a lánctalpját, ezzel szemben a 37 mm-es ágyú legalább 3 találata után is képes volt elindulni hazafelé.
    Pozitív dolog, hogy a tornyot 200 m-en belül oldalról eltalálva ki lehet lőni.
    A Char törzsébe épített lövege eléggé pontatlan, viszont nagyon erős, már attól is rezgett a Pak36, amikor mellém lőtt.