Hát én úgy csináltam, hogy bementem az ágyú célzókájához, aztán benyomtam a térképet, a térképen lévő nyíl segítségével nagyjából irányba állítottam az ágyúkat, aztán lemértem a távolságot (tényleg vonalzóval :D ) aztán beállítottam az ágyúknak a távolságot, vízszintesbe raktam, aztán durrogtattam a 2-3 kilóméterrel arébb lévő AB-ra.
Természetesen a térképen a távolságon kívül az is jól kell hogy működjön hogy tényleg arra áljon a térképen az iránytű, amerre nézel. Szerintem érdemes lehet kipróbálni egyszer teszt szerveren, valaki bemegy az partmenti AB-ra, mások meg 3-4 kilóméterről lövöldözni kezdenek térkép alapján. És ha eltalálják a célt, akkor király, ha nem akkor feltételezni lehet hogy, vagy a térkép nem pontos 100%-osan, vagy az irány kicsit más. Mivel ugye számítógépes játék, ezért lehet hogy van pár miliméter csúszás, szóval ki kell próbálni. Mondjuk egy gyár az nagyobb, annál talán nincs olyan nagy szórás, mint egy AB-nál.
De ez mekkora 5letes, hajóval lőni a gyárat :) A tüzérségi támogatás is megvan oldva :)