• KMeyer
    A mai napon egy elég hosszú ám annál érdekesebb feladatot fejeztem be. Arra vállalkoztam ugyanis,hogy az SG fórumán lévő WWIIOnline-Batleground Europe
    több mind 15000 hozzászólását az elejétől elolvasom. Valóban hosszadalmas volt,ám annál érdekesebb,hiszen szinte a kezdetektől végigköveti a magyar
    WWII kialakulását. Az első hozzászólást és az 1000.-et szintén Mano írta. Az alapszituáció,ha jól értettem,hogy néhány 91-esekkel játszó magyar megpróbál
    több magyart játékra csábítani. Néhány hét után eljutnak oda,hogy a nagy 91-es megmozdulásokon már külön "magyar részlegként" szerepelnek.Ahogy szépen nő
    honfitársaink létszmáma,felvetődik a gondolat,hogy egy saját squadot alapítsanak. A következő probléma a százd elnevezése volt.Több javaslat (pl. a finnek
    "Gulash Squad" ötlete:)) a vezetés arról dönt,hogy az egység az 1. Hunyadi páncélos ezred nevet veszi fel. Néhány napos adminisztráció után a CRS
    nyilvántartásba veszi az egységet.Mano és Joxy áldozatos munkájának köszönhetően beindul az első magyar HQ,mely még ma is elérhető a wwiionline.freeweb.hu
    címen. A jelenlegi honlap,mely sajnos nem üzemel,számításaim szerinta 3.A másodikat egy arab brigád hasonlóan a mostnaihoz meghackelte. A brigád létszáma
    egyre nőtt az előfizetőkkel és a csak betoppanó triálosokkal együtt. A "nagy öregek" közül sokan már csak alkalmakként bekukkantanak a honlapokra,esetleg
    free triálkor játszanak egy keveset.A régi fórumozók közé tartozik Kincsed is,az első magyar WWOnline-os lány:)
    Nehéz lett volna nem észrevenni,hogy az először odatévedők első kérdései mindig a Mennyibe kerül?,Hogyan kell játszani?,Mikor jelenik meg?,Lehet-e joy nélkül
    játszani? és hasonló kérdésekből állnak.Erre a végtelenül türelmes kiképzőtisztek mindig felajánlották,hogy TS-en elmondanak mindent,de erre sokan nem voltak
    hajlandóak. Az első évben általában ilyenkor jött egy kérdés,hogy és tulajdonképpen mi az a TS.Hála a 102-eseknek,ma a TS-el viszonylag kevés gondja van
    századnak,régen azonban szinte napi gond volt,hogy egyáltalán melyik szerverre menjenek. A legtöbb újonc az első percek után áradozva írta le a fórumba,hogy
    hogyan is lőtte le egy csigazabáló:)Azoknak,akiknek nem nyerte el tetszését a játék,99%-ban a grafika volt az oka.De mint tudjuk,ennek a játéknak nm a grafika
    adja az értéket.
    Szintén gyakori téma,hogy milyen konfiguráción fut a legjobban a játék.Ez egyben egy kis hardvertörténelemmel is felér,persze csak a közelmúltból:)
    Az éppen érkező pecseket mindig nagy várakozás övezte,hogy vajon milyenek lesznek az új egységek.Például a Stuart érkezése előtt nem tudták,hogy az egy
    kilőhetetlen tank lesz,ezért mindenki azt számolgatta,hány tucatot fog elintézni a 3f-fel:)Ugyanígy megváltóként várták a puskagrántot és az ATR-eket. Néhány
    nap próbálozás után tudomásul vették,hogy ezekkel mégegy Panhardot sem igazán lehet kiszedni:)A fórumot rengeteg kép és videó is színesíti.Sajnos a árhelyek
    meszűnése miatt ezek nagyrésze már nem elérhető.
    Az ezred egyébként nagyon jó közösséget alkot.Ez egfigyelhető,mikor vmelyik tagja vmi vizsga miatt hagyja ott egy idöre a frontot,bajtársai mindig ellátják
    jókívánságokkal.Közös rendezvényekre is sor került,mint pl. az egri borhadjárat és több repülőnap,sziulátor-bajnokság és hasonló.Tervbe volt véve egy külföldi
    múzeumnak a látogatása is,ez azonban még nem valósult meg.Most a 2. borhadjáratra készül a társaság.Tervben szereplt Hunyadi-póló készítése is,ám ennek
    megvalósulásáról nem tudok.
    Remélhetőleg a közeljövőben meg tudom oldani az előfizetésemet,és akkor én is tagja lehetek ennek a társaságnak,mely megalakulása óta a szövik ezreit
    küldte a másvilágra:)