• Shad01
    Már megint városokat vesztettünk délen. Mostanában mintha hanyagolná a parancsnokság a déli frontot. Tegnap mikor beléptem játszani, ismét nem volt támadóparancs délen.
    Északon Antwerp-et felesleges támadni. Amíg nincs teljesen bekerítve nincs esélyünk elfoglalni.

Tegnap este ismét a gyárainkat védtem egy Bf109-el. Folyamatosan érkeztek a Db7-es kötelékek. Sajnos a bombák ledobása előtt a gépek 10%-át sem tudtuk lelőni, viszont minden második Db7-esnek már nem kellett bajlódni a hazarepüléssel, a légvédelem vagy a vadászok végeztek velük.
    Az a baj, hogy a szövetségesek a zuhanóbombázó taktikát alkalmazzák. Mikor jelez az EWS általában már a gyárak felé zuhannak, ekkor szinte lehetetlen lelőni őket. Ha nincs fennt elég német vadász, akkor nem lehet tágabbra venni a védelmi gyűrűt, mert a szövik elrepülnek közöttünk, és mi meg nem foguk időben visszaérni a gyárakhoz. Pedig a még bombával megrakott gépek lelövésének az az egyetlen módja, ha a gyáraktól távol találunk rá a kötelékeikre.
    A tegnapi napom mérlege: 2 Db7 bombázás előtt, 1 azután lelőve, másik 3 Db-7-nél pedig besegítettem.