FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• Kodlovag
    Én már programoztam életemben DirectX-et használó grafikus alkalmazást. Na a Simshez nem volt mérhető a bonyolultsága, de véleményem szerint 22MB-os exe fájl hihetetlenül sok mindenre elég. Az exe fájlban szoktak benne lenni az indító program részek, a memóriakezelés, a DX függvényhívások rajzoláshoz, hanghoz, irányításhoz (egér, billentyű, joy, kormány, etc.), hálózati támogatás, ilyesmi. Úgyszintén az exébe szoktak kerülni az alapvető szabályrendszerek, mint például hogy az építkezés rács alapú, hogy vannak objektumok, fények, hangok, hogy vannak simek, és azokat így és így kell rajzolni, a hozzájuk kapcsolt hangot mikor kell lejátszani stb.
    De hogy pontosan mit kell rajzolni (melyik bőrt, melyik hajat), és egy tárgy használatakor milyen mozgást végezzen, mikor mit csinálhat a sim stb, az már az object.package fájlokban van benne. És iszonyú mennyiségű adatot jelent. Tuti biztos, hogy hiba fog csúszni bele, és a patchek rendszerint ezt az adathalmazt javítják.
    Az exe fájl az alapvető működéshez szükséges vezérlést tartalmazza, ezért ha hibás, a tesztelés során rögtön kibukik. Így aztán az exét ritkán kell javítani, akkor is inkább a hardwerkezelés miatt (pl adott típusú videokártyán fagy a játék, vagy új securom, ugye).
    Tehát ha nem javítottak bele az alapvető vezérlési funkciókba, és neked sem volt stabilitási problémád a játékkal, ami miatt feltétlenül új exe kellene, akkor szerintem el tud menni az adott kieg egy régebbi verziójú exéjével is.
    Probléma majd akkor jelentkezhet, ha fel akarod rakni a második patchet is, és az esetleg meg találja vizsgálni a verziószámokat. De legföljebb patcheléskor visszarakjuk az első patch nem működő exéjét. Aztán megint keresgélhetünk, hogy van-e új tört exe, vagy megy-e a régivel.