FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• zizzenet
    Jaj, belefáradtam már a program dédelgetésébe. Sajnos a játék a koleszban és az egyetemi közösségi telkeken élvezhetetlen. Szaggat, akadozik, inkább fárasztó, mint pihentető, üdítő látvány. A problémám az, hogy a gépem elvileg elég erős ahhoz, hogy a játékot tudja jól futtatni. És még az is feltűnt, hogy az akadozás oka a legtöbb esetben nem a videókártya, mert hasonló eredményeket produkál alacsony és magas grafikai beállítások mellett. Egyedül az árnyékok kikapcsolása eredményez olykor némi gyorsulást (persze ez is inkább processzor-igényes feladat), de hosszú távon ennek sincs releváns hatása.
    A gépem alkatrészei kielégítőek, és még passzolnak is. A 3.0 GHz-es Prescott HT procim és a 2x512 MB DDR400 memóriám (Dual-Channel) egy Asus C800 E-DELUXE alaplapon székel. Fizikai háttértárként egy 160 GB-os Samsung S-ATA vinyó szolgál. A grafikát pedig egy Radeon 9800 Pro jeleníti meg. A driverek frissek, jóllehet a Catalyst 4.12-es verziószámmal rendelkezik, mert az 5.x-ekkel sok játéknak baja van (a Sims 2-nek is).
    Természetesen odafigyelek arra, hogy játék előtt minél több erőforrás legyen szabad. A vírusirtót nemcsak a tálcán tiltom le, hanem még a szolgáltatások között is leállítom. Ezzel kb. 10 MB memória szabadul fel és egy halom háttérművelet likvidálódik. Kiirtok még egy halom processzt, szóval a játéknak 780-800 MB szabad fizikai memóriával és pihenő procival ugrok neki.
    Néztem játék közben, maga a program valami 560 MB memóriát foglal le, mindösszesen azonban vagy 700-800 MB-ot emészt fel.
    A röhej az, hogy koleszban a játék addig bírja, amíg összesen legfeljebb 4-5 sim van jelen. Efölött elkezd akadni. 8-10 sim esetén használhatatlan. Közösségi telken már olyat láttam, hogy azt hittem, rosszul látok :)) Igazi diavetítés volt, pedig nem volt több, mint 7-8 sim a helyszínen. Ugyanakkor, ha visszamegyek a "hagyományos" telekre, az eredeti családomhoz, ami jelenleg 4 fő, mint a vaj, úgy fut a program. Ráadásul, mielőtt az ifjú simem egyetemre ment volna, rendeztem egy bulit, amelyen összesen 8-an (a mixerrel együtt 9-en) voltak a telken, és lényegében semmi akadozás nem volt tapasztalható. Emlékszem, ezen akkor még meg is lepődtem, és elkezdtem hinni az Egyetem jobban optimalizált motorjában. Mára már szkeptikusabb vagyok ismét.
    Szóval, azt hiszem, hanyagolnom kell a koleszos részét a játéknak, amit nagyon bánok. Ezért is érdekelne, hogy miként lehet albérletbe menni. Látom, hogy x simoleonért bérelhetők telkek, ez azt jelenti, hogy beköltözéskor ki kell fizetni, azt' jól van? És hogy lehet egy simet eleve úgy egyetemre küldeni, hogy ne kelljen koleszba küldeni?
    Persze megoldás lehet az is, ha építek egy 4-5 fős koleszt. Nem tudom. Kicsit el vagyok keseredve. És félek, hogy a Nightlife esetében is hasonló helyzet fogad majd, hiszen témájából adódóan az is tömegorientált játék lesz.