VIRTUAL DJ
-
Renz #920 A vadonat új vestax ára 110k 1 év garanciával. (Van egy mixvibes edition 150-ért, de azt jól el kell felejteni. A magyarázat kicsit lentebb) Kell még hozzá egy jóféle asio-s hangkártya (hobbi célra már 10k alatt találsz). Persze megy még az alaplapi hangkártyákkal is, de azok minőségét ne firtassuk...
Maga a szerkezet nagyon jó fogású, a potik is elég jó minőségüek. Ami alapvető külömbség az olcsóbb kontrollerekkel szemben, hogy fém az egész! Adnak hozzá egy Traktor 3 LE-t is, de (szerintem) nem sok hasznát veszed.
Ha már itt tartunk!
4 féle dj programmal is kipróbáltam, íme a tapasztalatok (emelkedő sorrendben):
Traktor 3 LE:
A kontroller támogatása itt a legjobb, minden kezelőszerv úgy működik ahogy kell. Maga a program a leggyengébb. Az audiónál egyszerre csak 1 hangkártyát használhatsz, így olyan kártya kell ha monitorozni is akarsz, amin több független kimenet is van. SUXX!
MixVibes PRO5:
A program maga elég használható, de a kontrollert SEHOL nem tudtam beállítani. Lehet hogy én vagyok a béna/vak, pedig nem ma kezdtem.
Virtual DJ 5:
A program ugyebár marha jó (szerintem a legjobb). A kontrollert alapból nem támogatja, DE! Van benne midi betanítás funkció, amivel szinte mindent sikerült életre keltenem, kivéve a jogwheelt. És ez bizony nagyon idegesítő. A virtual dj oldalán találtam egy letölthető xml-t a vestax-hoz, csak épp pro licensz kell hozzá. Az persze (még) nincs. :(
És a győztes pedig (dobpergés)...
A Deckadance!
Már az FL Studio is bőven bebizonyította a létjogosultságát, úgyhogy azok a srácok talán értenek egy picit a zenéléshez. És tényleg! Az összes featúrát most inkább nem részletezem, akit érdekel, az megtalálja ezen az oldalon. Sajnos az effekt része nem olyan egyszerű(?)/kifinomult(?) mint a Virtual DJ esetében, de még igazság szerint ki sem tapasztaltam teljesen a programot.
Ha valakinek sok a Vestax VCI-100 110.000 Ft-os ára, annak a Numark Total Control a megoldás (60-70 ezer HUF). A Behringer BCD-je sem rossz, de onnan már nem nagy az árkülömbség (pár ezer Ft) egy lényegesen "okosabb" Numark-hoz. A Behringer és a Numark is teljesen támogatott a Virtual DJ-ben, ez még mellettük szólhat.
Sajnos a Virtual DJ 300 dolláros ára bizony elég soknak tűnik még a vestax árához képest is. Ha meg lenne az az átkozott xml fájl! :)
Majd csinálok képeket, meg videót.