2084
VIRTUAL DJ
  • news6s
    Csináltam vele pár mixet, és ott nem tapasztaltam ezt, vissza is hallgattam, azok jók voltak.
    Csak az utolsó mixben tapasztaltam ezt...
    Kizárt hogy így normális. Még belegondolva sem.
  • stef666
    Ha valakit érdekel itt van egy fullos TRAKTOR: http://rapidshare.com/files/35830790/N.I.Traktor_DJ_mixer.v3.2.2-AiR.rar
  • Renz
    A vadonat új vestax ára 110k 1 év garanciával. (Van egy mixvibes edition 150-ért, de azt jól el kell felejteni. A magyarázat kicsit lentebb) Kell még hozzá egy jóféle asio-s hangkártya (hobbi célra már 10k alatt találsz). Persze megy még az alaplapi hangkártyákkal is, de azok minőségét ne firtassuk...
    Maga a szerkezet nagyon jó fogású, a potik is elég jó minőségüek. Ami alapvető külömbség az olcsóbb kontrollerekkel szemben, hogy fém az egész! Adnak hozzá egy Traktor 3 LE-t is, de (szerintem) nem sok hasznát veszed.
    Ha már itt tartunk!
    4 féle dj programmal is kipróbáltam, íme a tapasztalatok (emelkedő sorrendben):
    Traktor 3 LE:
    A kontroller támogatása itt a legjobb, minden kezelőszerv úgy működik ahogy kell. Maga a program a leggyengébb. Az audiónál egyszerre csak 1 hangkártyát használhatsz, így olyan kártya kell ha monitorozni is akarsz, amin több független kimenet is van. SUXX!
    MixVibes PRO5:
    A program maga elég használható, de a kontrollert SEHOL nem tudtam beállítani. Lehet hogy én vagyok a béna/vak, pedig nem ma kezdtem.
    Virtual DJ 5:
    A program ugyebár marha jó (szerintem a legjobb). A kontrollert alapból nem támogatja, DE! Van benne midi betanítás funkció, amivel szinte mindent sikerült életre keltenem, kivéve a jogwheelt. És ez bizony nagyon idegesítő. A virtual dj oldalán találtam egy letölthető xml-t a vestax-hoz, csak épp pro licensz kell hozzá. Az persze (még) nincs. :(
    És a győztes pedig (dobpergés)...
    A Deckadance!
    Már az FL Studio is bőven bebizonyította a létjogosultságát, úgyhogy azok a srácok talán értenek egy picit a zenéléshez. És tényleg! Az összes featúrát most inkább nem részletezem, akit érdekel, az megtalálja ezen az oldalon. Sajnos az effekt része nem olyan egyszerű(?)/kifinomult(?) mint a Virtual DJ esetében, de még igazság szerint ki sem tapasztaltam teljesen a programot.

Ha valakinek sok a Vestax VCI-100 110.000 Ft-os ára, annak a Numark Total Control a megoldás (60-70 ezer HUF). A Behringer BCD-je sem rossz, de onnan már nem nagy az árkülömbség (pár ezer Ft) egy lényegesen "okosabb" Numark-hoz. A Behringer és a Numark is teljesen támogatott a Virtual DJ-ben, ez még mellettük szólhat.

Sajnos a Virtual DJ 300 dolláros ára bizony elég soknak tűnik még a vestax árához képest is. Ha meg lenne az az átkozott xml fájl! :)

Majd csinálok képeket, meg videót.
  • Riccardo G
    gyárilag ilyen! szóval az a normális amit leirtál "hibának"
  • DJ CONUS
    üdv! milyen árba veted a vestax-ot??? énis arra áldoznék! de nem garantálom hogy hibátlan lesz Virtual dj vel! ird meg hogy mi a gyengéje
    jó kavarást by conus ...
  • news6s
    Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni:
    VDJ-ben középen van egy "pótméter", amivel át tudod húzni egyik zenét a másikba. Idáig úgy működött, hogy ha pl.:bal oldalon volt teljesen, akkor 100% hangerővel szólt a bal oldal. Amikor elkezdted jobbra húzni, a jobb oldali zene hangosodott, a bal oldali zene hangereje végig 100% maradt, így középen 100% hangerővel szólt mindkét oldal.
    Utóbbi alkalommal valami gáz lett ezzel a funkcóval, mert ha bal oldalt volt, 100% hangerőn szólt, aztán ha a közepe fele kezdted húzni, a hangerő csökkent, és majdnem középen a bal és jobb oldal hangereje kb. 25%-a lett az eredetinek, aztán ha húzom tovább jobbra, akkor hangosodik a jobb oldali zene, míg végül az is 100% lesz. Ez a mixben is hallatszik természetesen.
    A bal és jobb alatt a bal oldali részben szóló mp3-ra, jobbnál a jobb oldali mp3-ra gondolok.
    Uninstall/reinstall megvolt, mp3 hangereje azonos, elállítva semmit nem látok, hangkártyám ugyanaz, és idáig jó volt.

Szerintetek?
  • Renz
    Hátha még van itt élet...

Szóval a lentebb említett kütyük erősen hiánycikknek számítanak, ezért jól bevásároltam egy vestax vci-100-at. Egyetlen bibi van csak, hogy a virtual dj-ben nincs benne alapból a midi kiosztása, a hozzá adott traktor meg erősen hiányos a tudás tekintetében. A virtual dj hivatalos oldalán ott a nekem szükséges xml, csak épp egy pro licensz kell hozzá, ami persze meg nincs. Ha esetleg valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
  • Renz
    Hi!

Egy roppant egyszerű kérdés azoknak, akiknek van valami halvány rálátása (neadj'isten még ki is próbálta):
    Numark Total Control vs. Behringer BCD-2000 (vagy 3000)

Esetleg hasonló tudású és hasonló árkategóriájú cucc is érdekel.
  • stef666
    Innen leszedheted a Virtual full verzióját kiütve:http://rapidshare.com/files/36492725/Atomix.Virtual.DJ.v4.3-AiR.rar
  • Renz
    Ha esetleg felbukkanna egy eladó bcd 2000, akkor dobjon rám egy mailt!
    renz kukac citromail pont hu
  • systmatyk1985
    Hy kösz mindenkinek az érdeklődést de a bcd sajna elkelt!
  • DJ CONUS
    AKI a Trakival szenved itt egy Kollegám oldala aki segithet!
    (]mert ért ö ért hozzá)..........................
    http://deejaybpm.uw.hu/
  • Renz
    Ment mail, válaszolj ha meg van, ha nincs! Thx!
  • Riccardo G
    Riccardo_G - VA Dance Mania Vol. 1. (Reload The Party)
    Letölthető!!! http://www.riccardo_g.mlap.hu/
  • dJ MeRcy
    sziasztok! látom én azt h ez virtual dj fórum, de épp traktor dj-vel szebvedek, még nem jöttem rá hogy jutok el odáig hogy beszúrjam a zenéket vki segíthetni pls!!! a virtualnak csak trialját ahsználtam, lejárt, pedig megszoktam naon 20 nap alatt... S.O.S van !!!
  • systmatyk1985
    Hy!ha valakit esetleg érdekelne 1 bcd-2000 keverő/fél éves,itthon használt/ keressen!ár:30000ft [email protected]
  • reloop02
    szisztok. nekem olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom felvenni a mix-em keverővel mert van egy 3 sávos keverőm és már mindent próbálgattam de nem nem ugy veszi ahogy kéne szóval egyszerűen nem jön össze..
    ha vki tudna segíteni megköszönnném.
    köszönöm
  • reloop02
    szisztok. nekem olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom felvenni a mix-em keverővel mert van egy 3 sávos keverőm és már mindent próbálgattam de nem nem ugy veszi ahogy kéne szóval egyszerűen nem jön össze..
    ha vki tudna segíteni megköszönnném.
    köszönöm
  • hulcsigerg
    én azt szeretném kérdezni hogy hogyan tudom használni a broadcast funkciót, mert minden beállítást megcsináltam úgy ahogy kell és mégis azt írja ki hogy: cant connect to server és ide az IP címemet írja .Léci valaki segítsen
  • Riccardo G
    v5.0.rev6

* Twin independent zero-latency players with:
    o Standard controls (play, pause, stop, cue)
    o Volume control
    o Pitch control (from -34 to +34%)
    o 3 band equalizers with Kill + gain
    * One-click beat matching and synchronisation (new FAME algorithm)
    * BeatLock engine: your songs will always stay in time, and you can work your mixes incredibly faster than any other DJ could
    * Automatic beat-matched crossfading
    * On-the-fly automatic BPM calculation
    * Automatic pitch matching
    * Automatic level matching
    * Automatic beat matching
    * Dynamic beat visualizer for easy "drag'n'drop" beat-matching
    * Real scratch simulation
    * Virtual scratch: Scratch your mp3 with your bare hand
    * Automatic beat-aware LOOP function
    * Synchronised sampler with 12 instant slots
    * Master Tempo pitch algorithm
    * Automatic first beat and last beat detection
    * Automatic 4/4 phase detection
    * OSC network synchronisation
    * Infinite number of beatlocked desks (local multi-instance or network)
    * Infinite number of cue points saved per songs
    * Beat-aware effect plugins (included: beatgrid, flippin, vocal remover, filter, flanger, backspin, brake, etc...)
    * VST effects compatibility
    * Video mix with TV output (mix songs and/or video clips !)
    * Full karaoke support
    * Proprietary of FreeFrame video effects
    * Inifite number of video effect simultaneously
    * DJ-adapted video transition plugins
    * Song database engine with easy-to-use search feature
    * CoverFlow or text-only song browsing
    * Compatible with iTunes playlists
    * ID3 compatibility
    * Automatic "filter" folders
    * Automatic Hot-Swap of external harddrives
    * Ready-to-burn file recording to burn your own mixed CDs
    * Broadcast on the Internet
    * CD to MP3 encoder
    * Optional 3D sound card, 2 sound cards or Y-splitter for real-time monitoring or external mixtable use
    * ASIO soundcard compatibility
    * Fully customisable (skin engine and shortcut macro enngine)
    * External MIDI keyboard compatibility for shortcuts
    * Compatibility with most external controllers (DMC2, DAC3, iCDX, TotalControl, BCD2000, DJConsole, etc...)
    * Optional automatic mixing: Virtual DJ recognizes the style of the music (techno, hip hop, lounge) and adapt its mix in consequence
  • Gomb
    Lenne egy kérdésem:
    A zenei listánál ki lehet választani, hogy milyen részleteket jelenítsen meg, mint pl: BMP, vagy Key. A key-t hogy lehet vele beolvastatni és honnan?

Előre is köszönöm!
  • Gomb
    Franciaországban a 2006-os techno festival-on.
  • Csuhai G
    Stílus? :)
  • K.András
    Olyan mixet csináltam. Még nem oszatnám meg senkivel, egyrészt még senki nem kiváncsi rá, másrészt pedig ünnepi alkalomra hagyom. Január 7.-re. Valakinek a névnapjára!
  • DJ CONUS
    Békés, Boldog karácsonyt kivánok minden Laptop Dj-nek!
    És sikerekben gazdag boldog újévet Elöre is! by Conus
  • Pierre1987
    üdv mindenkinek!
    Lenne egy olyan kérdésem hogy amikor el akarom inditani a virtual dj-m akkor felugrik egy kis Error üzenet... "Error in the sound of DirectX" üzenetkét dobja föl kedvesen de be tudok lépni meg be is tudom tölteni a számokat de mikor a play-gombra kattintok nem idul el a zene! Mit tudnék ellene tenni??? már használom vagy 3 éve de most először adott be ilyen hibát...
    köszi!
  • Csuhai G
    Nagyobb rendezvény? Például?
  • Gomb
    én úgy hallottam, hogy csak a gombok szinében van különbség és abban hogy kapsz hozzá szoftvert. Szerintem ugyanolyan jó a 2000-es is.
    Én veszek is egyet a napokban. Nagyobb rendezvényeken is bizonyított, akkor gondolom nekem otthonra is jó lesz játszani. :)
  • Gomb
    Ide rakd be az effectet: C:\Documents and Settings\User\Dokumentumok\VirtualDJ\Sampler

Ne a c:\program files\Virtual stb... helyre
  • tom3k10
    Valaki segítene, hogy kell berakni effekteket?
  • ld2000
    hay
    közbe megoldodot a bcd2000 skin problem!!!!

hála enek az oldalnak itt van egy pár száz skins vdj hez:

http://www.4shared.com/dir/3641438/946f618b/SKINS.html

üdv
    ld2000
  • genRob
    Hali!

Mágusok, miért van az, hogy video lejátszásnál kifagy a kép? A hang megy tovább. Előre is köszi a tippeket! :-)
  • Ice Cortez
    Neked van BCD 2000-ed vagy csak tetszik s kin?
  • DJ CONUS
    Ebböl nem tudjuk megállapitani hogy Virtual Djvel vagy kazetáss magnóról nyomod:)
    Elözö komentedre a válasz "Magyarországon"!:)
    És egy kérdés a végére : Mennyi felétek Szilveszterre a beugró különbözö szorakozó helyekre!
  • Riccardo G
    Nem szett közbe, de egy bulim!
    http://www.youtube.com/watch?v=hlVYVpIVYUI
  • Riccardo G
    De te miről beszélsz? Ki ugrál itt kin? Senki senkin! Már rég meg lettek beszélve a dolgok, nem tudom hol élsz!
  • DJ CONUS
    Riccardo Csinálj felvételt Magadról Szett közbe! azt ileszd be!
    De kiváló ötlet ilyen videokat megnézni ezzel csak tanultok!

by conus
  • DJ CONUS
    Riccardo_G és Essis Nem az a lényeg hogy egymáson ugráljatok!
    Ez egy fórum amely segítséget nyujt másoknak! csak akkor irjatok ha máson segítetek ezzel!
    1.Ez itt nem a Reklám helye!
    2.Ne ocsárold a másik szakmai tudását látatlanba!
    3.A közönségnek zenélsz tehát ö lesz a legföbb bírád! ámen!

• Riccardo G
    Virtual DJ 5 Professional rev6 & Pioneer CDJ 1000 MK3 Skin
    http://www.sendspace.com/file/5ul3kg

Feltettem a legújabb VDJ-t egy Pio 1000 MK3-al!
    Töltögessétek!
  • Riccardo G
    utána nézek, de sztem nekem megvan!