VIRTUAL DJ
  • kmate13
    #1952
    3 éve használok Virtual DJ-t, de ugy döntöttem leváltom véglegesen Traktorra.
    Rájöttem hogy a VDJ egy eléggé amatőr program, nem véletlen adták annó az elődjét (atomix mp3) ingyen a kukoricapehelyhez... Igaz hogy azóta rengeteget fejlődött, használtam a 4es, 5ös, 6os verziót is, szval teljesen kiismertem a programot. Tudásban tényleg jó, szinte nincs oylan funkció amit hiányolnék belőle. De mióta elkezdtem komolyabban DJ-zni, elegem lett abból, hogy itthon beálíltom a rendszert jóra, hogy ne recsegjen, ne akadjon, kicsit még zenélek is hogy biztosra vegyem hogy minden ok, kikapcsolom a gépet, kipakolom a cuccot a helyen ahol épp zenélnék, bekapcsolom a gépet, elkezdek zenélni, és recseg, akad, szar az egész, állítgathatom be ujra. Nah és nem beszélve a hatalmas CPU használatáról.
    Hogy mi szól a Traktor mellett? Elsőre nehéz megszokni a VDJ után, talán még nem is használom ki minden funkcióját, de már így is tudom hogy sokkal jobb! Már csak abból is hogy már elsőre szépen szólt, nem kellett semmitse állítgatni a hang beállításoknál, és a CPU-t egyáltalán nem zabája! Sokkal több és jobban kezelhető effekt, 4 lejátszó, sokkal jobb browser, és még sorolhatnám... Nah és a kézzel fogható tények: szinte minden híresebb DJ traktrot használ, sztem nem véletlen. Nézegettem a VDJ-t használó DJ-ket, és csak Dennis Ferrer volt ismerős, többi az ilyen noname. A VDJ telepítve 31Mb, Traktor 194Mb, ez is mutatja hogy sokkal komolyabb program. És mindez ellenére egy eredeti Traktor olcsóbb is!

    Persze kezdőknek jó a VDJ, valamin végülis meg kell tanulni, ebből a szempontból a VDJ egysezrűbb. De komolyabb dolgokra mindenképp Traktor!