Angol tanulás
  • Blacktom
    #60
    Sziaszok

    Nekem az a tippem hogy minél több tevékenységet angolul csináljuk, akár pihenés vagy szórakozásképpen. Olvashatunk cikkeket, feliratkozhatunk angol hírlevelekre, játszhatunk játékokat angolul (elsősorban kalandjátékok ahol sok szöveg és párbeszéd van, esetleg Sims ahol rengeteg tárgynak megvan a neve, leírása). Zenehallgatás is jó, de azzal vigyázni kell mert hasznos kifejezéseket, pláne nyelvtant nem fog megtanítani. A feliratos filmek és sorozatok a legjobbak talán. Aztán lehet angolul fórumozni, redditezni, csetelni, stb.

    Most találtam az Amazon Audible szolgáltatását, hangoskönyvet lehet hallgatni számítógépen, telefonon, bárhol, és ingyenesen kipróbálható, két könyvet ingyenesen le lehet tölteni. Úgyhogy csak ki kell választani a több tízezer könyvből melyik érdekel és be lehet kapcsolni a háttérben hogy hallgassuk.
    Link: http://goo.gl/3AQaWf
    Nagyon jó az Androidos progija, csak ajánlani tudom, nagyon okosan írták meg, abszolút felhasználóbarát

    Meg kell találni mi az ami érdekel és észre sem fogjuk venni hogy mennyi tanultunk. Lényeg hogy fordító és képkereső mindig be legyen izzítva.

    Nekem nagyon bejöttek az angol nyelvű Youtube csatornák, sokszor felirat is van hozzájuk amitől könnyebb megérteni, különböző ismeretterjesztő csatornák minden témában, bárki megtalálhatja a kedvencét:
    TestTube News - hírek - https://goo.gl/7VvPxS
    Vsauce - érdekességek - https://goo.gl/T3867Z
    Veritasium - tudomány érthetően - https://goo.gl/alwolv
    TED - előadások - https://goo.gl/GCtvNy
    Coldfusion - technológia - https://goo.gl/4DKrWZ
    Vsauce2 - technológia - https://goo.gl/alwolv
    és még sok...