- Ennyien nézik most a topikot!
a1_2012_10_25_5uo9ccoy91.jpg
  • Gabe18
    Nagyon érdekes. De ha a Német statisztikát az elmúlt 4 évre nézed, akkor az Angolt is annyira kéne.

2010 nincs angol a 4-ben. német döntős.
    2011 1 angol, döntős. német elődöntős.
    2012 1 angol, nyertes. német döntős.
    2013 nincs angol a 4-ben. német győztes, német döntős.

Egy egyszerű rendszer alapján pontozva (győztes 3, döntős 2, elődöntős 1) az elmúlt négy évet a németek 10-5-re nyerik az angolok ellen. És akkor olyanokról nem beszélünk hogy a múlt évi döntőt játék alapján kinek kellett volna nyerni. Mert amikor "dominanciáról" beszélünk, abban nem csak a szám szerű dolgok vannak benne szerintem.
    Persze ha 10 évre visszamegyünk akkor már jobbak lesznek az angolok, ha meg 50-re akkor meg mit tudom én...
    Egyébként a legtöbben "kezdődő" német dominanciáról beszéltek, aminek simán lehet alapja. A Bayern jó eséllyel jövőre is a tűz közelében lesz, a Dortmund ha jól költ el a k...a sok pénzét szintén BL 8-ba várható minimum, a Schalke és a Leverkusen pedig simán kéne hogy a 16-ba jusson, aztán majd kiderül a sorsolásból hogy jönnek ki.
    A riválisok? A Juventuson kívül nincs kifejezetten ütőképes olasz csapat. A Barcelona verhetetlen státusza oda, a Realnál próbálnak feléledni Mourinho után. Az angoloknál a City vicc kategória a beleölt pénzhez képest, a MU szereplése bizonytalan Fergusson nélkül, a Chelsea talán ütős lehet ha Mourinho hazatalál. A francia milliomos csapatok egyelőre vicc kategória. A többiek, Portugál, Orosz, stb... pedig max egy-egy meccsre jók a nagyok ellen.
    Ettől még persze bármi lehet, de most egész nagy átalakulások vannak, amiből simán lehet hogy a németek jönnek ki jól az elkövetkező 2-3 évben.