14177
- Ennyien nézik most a topikot!
-
lord nihilus #12413 Jancker milyen barátian el akarta volna gázolni Lehmannt...:D:D:D -
#12412 a "régiekre" gondoltam
Brazzo, Jancker, Zecke, Machdavikia, Wörns, Lockvenc, stb -
Gabe18 #12411 Melyik, a Berbatov a "világválogatottban"? -
#12410 kemény Ballack búcsúmeccse, micsoda nevek vannak :)
mondjuk van akkora iram, mint egy MB1-es meccsen :DDDDDDDD -
#12409 lelépett a T44-es
kösz a semmit timoD:
na jó a juve ellen lőtt gólja mindig megmarad a fejemben:D -
#12408 itt is első helyen a csapat:D -
Gabe18 #12407 De mért kéne arra az időszakra levetíteni? Akkor szerintem vetítsük le 1974-76-ig, mert nekem úgy van kedvem.
De amúgy látom már az összes angol topicba "benyaltál" ezzel a hozásszólással, úgyhogy nem tudom mit akarsz elérni...
Egyébként még mindig kiemelném ezt: " legtöbben "kezdődő" német dominanciáról beszéltek" -
#12406 na jó akkor arra az időszakra kéne levetíteni a 4 évet mikor az angolok domináns pozícióban voltak és ugye az elmúlt 4 évben nem éppen ez volt a helyzet.(annak ellenére h volt 2 döntőjük és 1 győzelmük)
viszont az elmúlt 4 évet megelőzően nem nagyon volt német sem a 4-be.
én még abban is kételkedem h a Dortmund tényleg az a "nagy" csapat lett-e aminek már sokan titulálták ez után a szezon után..
-
Gabe18 #12405 Nagyon érdekes. De ha a Német statisztikát az elmúlt 4 évre nézed, akkor az Angolt is annyira kéne.
2010 nincs angol a 4-ben. német döntős.
2011 1 angol, döntős. német elődöntős.
2012 1 angol, nyertes. német döntős.
2013 nincs angol a 4-ben. német győztes, német döntős.
Egy egyszerű rendszer alapján pontozva (győztes 3, döntős 2, elődöntős 1) az elmúlt négy évet a németek 10-5-re nyerik az angolok ellen. És akkor olyanokról nem beszélünk hogy a múlt évi döntőt játék alapján kinek kellett volna nyerni. Mert amikor "dominanciáról" beszélünk, abban nem csak a szám szerű dolgok vannak benne szerintem.
Persze ha 10 évre visszamegyünk akkor már jobbak lesznek az angolok, ha meg 50-re akkor meg mit tudom én...
Egyébként a legtöbben "kezdődő" német dominanciáról beszéltek, aminek simán lehet alapja. A Bayern jó eséllyel jövőre is a tűz közelében lesz, a Dortmund ha jól költ el a k...a sok pénzét szintén BL 8-ba várható minimum, a Schalke és a Leverkusen pedig simán kéne hogy a 16-ba jusson, aztán majd kiderül a sorsolásból hogy jönnek ki.
A riválisok? A Juventuson kívül nincs kifejezetten ütőképes olasz csapat. A Barcelona verhetetlen státusza oda, a Realnál próbálnak feléledni Mourinho után. Az angoloknál a City vicc kategória a beleölt pénzhez képest, a MU szereplése bizonytalan Fergusson nélkül, a Chelsea talán ütős lehet ha Mourinho hazatalál. A francia milliomos csapatok egyelőre vicc kategória. A többiek, Portugál, Orosz, stb... pedig max egy-egy meccsre jók a nagyok ellen.
Ettől még persze bármi lehet, de most egész nagy átalakulások vannak, amiből simán lehet hogy a németek jönnek ki jól az elkövetkező 2-3 évben. -
#12404 azért jobban belegondolva elég hülyeség itt német dominanciáról beszélni.
mert mi az elmúlt 4 évben domináltunk,de ez nem német dominancia azért:S
ha összevetjük az elmúlt 9 évben az igazi dominanciával amit az angolok csináltak akkor elég szerény teljesítmény ez.
Liverpool 2 döntő 1 győzelem
Arsenal 1 döntő 1 vereség
Chelsea 2 döntő 1 győzelem
ManU 3 döntő 1 győzelem
ezek közül volt egy 3 év zsinórba mikor 3 angol elődöntős volt és itt volt a házi döntő is.
mindösszesen 2X fordult elő h nem volt angol a 4 között.
3X hogy csak 1 angol és 1X hogy 2 angol.
na most a mi mérlegünk az utóbbi 4 évre kivetítve
3x mi voltunk döntősök és 1X nyertünk
1X fordult elő az h 2 német volt az elődöntőbe ebből össze jött a házi döntő.
és a dortmund-on kívül mindössze a schalke jutott egyszer elődöntőbe.
jelen pillanatba a dortmund a lesajnált arsenal szerepáben van.
ők is egyszer döntőztek aztán pár év mulva még volt egy elődöntőjük.
Igen erősen túl volt ez reagálva azt mondom. -
lord nihilus #12403 -
#12402 hm
jó hír
ha nem válik be gvárdióla akkor visszatérhet simán:) -
#12401 Heynckes kihagy egy évet, és meglátja, hogy folytatja-e. -
#12400 ez sztem nagyon fasaz lenne
bár HA van olyan amin stadion,logó,csapat + a 3 kupa rajta van lehet azt kéne inkább... -
#12399 1.készíts egy bannert
2.szólj a modiknak, hogy tegyék be
és kész -
#12398 gyerekek, tényleg legyen már valami a bannerral :D
tripláztunk, vagy mi a fene :D -
#12397 ja, akkor már inkább Dortmund, Schalke, Leverkusen. -
#12396 Gomez abszolút visszahozta a 30 millát amibe került.
Kihozta magából a maxot nálunk.Jól teljesített mindent egybevetve itt.
-
#12395 elég rosszul időzítettél:D:D
mondjuk én meg 6 éve voltam utoljára Münchenben:/ -
#12394 nem is égett igazából, de stuttgart attól még jó lenne neki.
de ha már kimegy akkor ne olaszba menjen ki!
vagy akkor menjen a dortmund,schalke,leverkusen trió valamelyikébe.
ezeknek komoly erősítés lenne. -
#12393 azért Gomez messze volt a Poldi-féle égéstől, sőt.mondhatni kurva messze. amúgy Sammer még megpróbálja maradásra bírni elvileg -
#12392 mhát nápoly meg fiorentina meccseket tuti nem néznék, miatta meg főleg nem, de bundesliga meccseket nézek így én stuttgarba szívesebben látnám,egyébként is kellene nekik az erősítés.
Poldi is visszament kölnbe oszt ott megint magára talált a bayernes fiaskó után Goemznél is beválhatna ez. -
#12391 kár h két hete vtam Münchenben :( -
#12390 majom scolari miatt Dante és Gusti nem is lehetett itt az ünneplésen,
ráadásul Dantét nem is játszatta az angolok ellen:SS: -
#12389 10.00-nál Badstuber fogadtatása :D
-
#12388 :D:D
nagyon jó helyen lenne ő Nápolyba vagy a Fiorentinában
jó csapatok azok és a liga is bejönne neki szerintem...
-
Gabe18 #12387 A BL induló, feltörekvő Napoly helyett a totál középszer Stuttgart, az aztán nagy húzás lenne... -
#12386 ha elmegy ilyen nápoly meg firenzei középcsapatba akkor ott vége is neki.
szerintme inkább németországon belül kellene maradnia, nem elmenni külföldre mert ott szerintem valószinű, hogy felégne.
pl vehetne vissza a stuttgartba.
Chelsea aztán végképp baromság lenne, max az Atletico Madrid lenne jó neki ha kellene nekik Gomez.
-
#12385 pápamobil:D:D
-
#12384 n -
#12383 a transfermakt előbb kijelentőmódba írta, mostmár csak "úgy tűnik"-et írnak :D micsoda humorzsákok vannak ott -
#12382 ?
vagy londonba(chelsea) vagy a cityhez vagy firenzébe
még nem tuti
-
lord nihilus #12381 Végülis érthető a döntése. Ha az új rendszerben nem lesz igazi ék a csapatban (márpedig ez várható), akkor nagyon kevés lenne az idő, amit a pályán töltene. :(
Kíváncsi vagyok a további mozgásokra... -
#12380 Gomez Nápolyba megy :(( -
#12379 te 3 ezüstről beszéltél, h a bl megvan ami kb 1 drogbán múlott akkor már csak 2 ezüst lett volna. -
#12378 bármi előfordulhat
az arsenal kiszámíthatatlan évek óta szerintem
lyon-arsenal is lehet akár
sose lehet tudni -
Dean Winchester #12377 jogos :DD
azért beb*szna ha nem lennénk ott a csop. körben -
#12376 még be se jutottatokXD -
Dean Winchester #12375 ha netán kiesünk akkor drukkolok a bayernnek... -
Gabe18 #12374 Még mindig egyszerű a magyarázat.
Mikor Guardiolával megegyeztünk, akkor úgy volt hogy Heynckes befejezi az év végén. A vezetők megragadták a lehetőséget és megegyeztek az akkor a világ legjobb edzőjének tartott Guardiolával, mondhatni megragadták a kínálkozó legjobb lehetőséget.
Az hogy ebből rekord bajnokság, Barcelonát lemészároló BL győzelem, és a tegnap estével triplázás lesz, azt senki se gondolta (max remélt valami hasonlót a távoli álmaiban) .
Ha ma kéne dönteni valószínű Hoeness és Rummenigge nem akarna váltani, Heynckes nem akarna elmenni, és van egy olyan érzésem, Guardiola se akarna ehhez a Bayernhez jönni.