-
Wigan Athletic - Bournemouth
Tipp: Mind két csapat szerez
Odds:1.72
Újabb FA kupa meccset választottam, és a helyzet itt is hasonló mint a Cardiffin.
Kezdjük a Wigan- el. jelenleg 18. helyen állnak a bajnokságban, 18 ponttal. 5-6 csapat lesz ebbe az évbe aki kieshet, ez már tisztán látszik. Komoly csata lesz, de ez most nem is annyira lényeges. Viszont az kérdése, lehet, hogy ugyan úgy mint a Cardiff esetében mennyire fontos ez a kupa nekik. Szerintem fontos, sőt, nagyon jót tenne nekik egy önbizalmat növelő győzelem. Ha szerény Angol tudásom nem téved, akkor ma már lehetséges, hogy pályára lép a frissen igazolt két játékos Roger Espinoza és Angelo Henriquez. Antolin Alcaraz éS Ryo Miyaichi hamarosan vissaztérhet a csapatba, akár már ma is pályára léphetnek, de ennek nincs sok esélye. A hiányzók: Ben Watson (törött láb), Albert Crusat (térd) és Adrian Lopez. Maloney, és Di Santotol várhatjuk ma a gólokat.
Bournemouth csapata a 3. osztályba rúgja a bőrt. Nagyon jó formába vannak, utolsó 5 bajnoki meccsükből 4 et nyertek, és 1 döntetlen a mérlegük. Lewis Grabbantól várhatjuk a gólokat, nagyon jó formában érkezhet a Wigan otthonába. Olvastam pár nyilatkozatot, mindent megfognak ma tenni, hogy tovább jussanak, nagyon motiváltak a játékosok.
Összeségében van két motivált csapat, a Wigan védelme nem éppen a legjobb, egy gólt szinte biztosan fognak kapni. Gólgazdag mérkőzésre számítok, ahol szoros meccsen akármelyik csapat nyerhet, de hogy mind két csapat befog találni, az szinte biztos. Tippem: Mind két csapat szerez gólt.
Macclesfield Town - Cardiff City
Tipp: 1X
Odds: 2.20
Érdekes meccs elé nézünk. Míg a hazai együttes a Blue Square Premier League- ban a 10. helyet foglalják el, addig a vendég együttes az első helyen áll, az Angol 2. osztályban a Championship- ben. Nem is lehet kérdéses, hogy ki az esélyese ennek a találkozónak.
Akitől hazai oldalon várhatjuk a gólt, gólokat az Matthew Barnes-Homer. Eddig 15 gólt lőtt a bajnokságban, és 3- at az FA kupában. Várhatóan a kezdőben fog pályára lépni Chris Holroyd akitől ugyan csak várhatunk gólt, gólokat, már ha fognak lőni egyáltalán, mert én egy 0-0 ás döntetlenen se lepődnék meg, de ez eléggé irreális.. Jobb oldalon Ryan Jackson fog szerepelni, aki gyakran fut előre védő létére, hogy segítse a támadásokat.
Cardiff csapatában sajnos még hivatalos infot nem láttam erről, csak különbözö oldalakon olvastam, hogy nagyon sok hiányzó lesz, majdnem az egész kezdő csapat. Ha ez így lesz, akkor az 1X nagyon nagy ajándék lesz.
Cardiffnak a célja a feljutás. Minden erejükkel erre koncentrálnak, és év elején ezt már eljátszották a Ligakupában is, amikor a Northampton csapatától szenvedtek 2-1 es vereséget. Akkor is valami ilyesmi lehetett az ok, hogy mért kaptak ki, hiszen eredetileg sokkal jobb játékosok alkották a csapatot, és simán nyerniük kellett volna. Ez még egy érv arra, hogy miért nem lesz itt ma vendég siker.
Összeségében én azt gondolom, hogy ha Cardiff tényleg tartalékos csapattal ál ki, akkor biztosan nem fognak nyerni, de ha ez mégse így lenne, akkor is megvan az esélye a hazai csapatnak, hiszen van egy gólerős támadójuk, és a hazai pálya is melletük szól. Sajnos a Cardiff keretéről hivatalos közleményt sehol se találtam, de azért ritkán szoktak tévedni ezek az oldalak, remélem ma se lesz ez másképp. Ja, és ha Cardiff le akarja adni a meccset akkor azt le fogja a rendes játékidőben, mert döntetlen esetén újra játszás van, szóval a DNB Macclesfieldben is van érték 3.75 ért.