Ha adva van egy cél, azt a legtöbben minden áron (ha kell tisztességtelenség árán is akár) el szeretnék érni. Sokat gondolkodom ezen manapság, mert nagyon kedvelem a jelenlegi munkámat, de már megint adódott egy lehetőség (egy teljesen más munkaterületen) ahol sokkal több pénzt is kereshetnék ha elvállalnám. Igazság szerint elég jól keresek most is, tehát nem a létfenntartásról szól a dolog.
Akarok e még több pénzt keresni mint jelenleg, most ez a kérdés. A melótól nem tartok, elég sok technológiai tapasztalatot szereztem az elmúlt 25 év alatt fém és üveg területeken. Ez most műanyag technológia, de megsasoltam már: nekem nem lenne kihívás. Menne ha meg akarnám tanulni. De pont amiatt, mert jól érzem magam ott ahol jelenleg dolgozom, nem érzem célomnak a sok pénz = több boldogság egyenletet. Szerintem ha az ember képes beosztani azt ami van, és tudja mi a célja, akkor ne ugráljon: tegye amit kell.
Ugyanakkor ha tudja mi a célja, de csak nehézségek árán tudja elérni, akkor se ugráljon: tegye csendben amit kell, olyan eszközökkel, amikkel kell.