97989
-
#96339 Sziasztok! Windows 10 indulás után ez a hibaüzi fogad, úgy, hogy nem is használok explorert :) Hogyan töröljem ki? -
#96338 Ha pont jó hangulatban vagyok, akkor még az eső is jól esik :)
Előfordult már párszor az is, hogy a Sing In The Rain című egykori slágert dúdolgattam az esőben..
Mi az a legfrisebb zenei sláger, ami mostanság megfogott? -
#96337 Nem. Esőben csak akkor lépek ki az ajtón, ha feltétlenül muszáj. (Ahogy kolléganőm mondaná: cukorból vagyok és elolvadok.)
És te szeretsz esőben sétálni, tekeregni vagy bicajozni csak úgy? -
#96336 Saját dolgaimmal és történéseimmel kapcsolatosan én azt tapasztaltam, hogy aki mer az nyer. (Ez alól természetesen kivétel a lottószámok előre eltalálása). Az optimista szemléletű dolgaim is, és a pesszimista megérzéseim is legtöbbször beváltak.
Ezért ha tehetem, inkább az optimizmust választom :)
Szoktál esőben sétálni, tekeregni vagy bicajozni csak úgy? -
#96335 A bennem lakó örök optimista és naiv kislány lelkesen rávágja, hogy IGEN, aztán ásókapanagyharang együtt úszunk a boldogságban míg világ a világ.... A gyakorlatiasabb énem viszont kissé szkeptikusan visszakérdez, hogy naná, és a Földön jelenleg élő 7,5 milliárd emberből természetesen egymásra is fogunk találni...? Hát nyilván.
Inkább optimista, vagy inkább pesszimista vagy? -
Bebut #96334 Úgy gondolom, hogy megtalaltam azt, akiről idővel ezt majd elmondhatom, de jelenleg nem tudok kiemelni senkit.
Hiszel abban, hogy valakivel egymásnak teremtettek titeket? -
#96333 Úgy alakult, hogy amikor a páromat megismertem, barátságnak indult. Mindketten egy egy hosszú és végérvényesen megromlott kapcsolatból jöttünk, így akadt bőven közös téma. Telt múlt az idő (úgy 5-6 hónap), amikor elkezdtek neki többen is udvarolni egyszerre, én meg ismervén az udvarlók személyét (mindkettőt), tudtam, hogy nagyjából mi lesz bármelyik (pár)kapcsolat vége. A fiúk elő és jelenlegi életvitelét megfigyelve beigazolódtak a sejtelmeim, mert mindketten azóta már a sokadik nőiket cserélik újabbakra folyamatosan, szinte két hetente..
Eközben a barátságból szép lassan szerelem lett, először csak részemről, majd nagyon lassan de egyre biztosabban részéről is.
Ami a hazugságokat illeti, persze kisebb füllentésekkel magam is bepróbálkoztam eleinte (nem ittam, csak 2 sört, persze már rég levágtam a füvet - vagy csak szerettem volna..) de soha, igen sohasem tudtam megúszni. Csak belenézett a szemeimbe és már le is buktam
Azóta sem tudok és többé már nem is akarok neki füllenteni (hazudni meg pláne nem), mert tudom, hogy nem szereti, nekem viszont ő a legfontosabb jelenleg a világon. Nagyon szeretem minden családtagomat, de közel sem úgy, mint őt.
Én úgy érzem, ez viszont is ugyanígy van. Szerencsésnek tartom magam, mert ő van nekem és én lehetek neki.
Te tudnál egyetlen embert mindenki más elé helyezni az életedben, vagy ilyen nálad nincs? -
Bebut #96332 Nem tudtam.
Szerintem vannak olyan helyzetek ahol megengedhető. Pl valaki érdeklődik, hogy hogy vagy, és nem vagy jól, de nem olyan ember, akinek szívesen panaszkodnál. Vagy ha valaki tolakodó, és a személyes dolgaidról kérdez, amihez semmi köze. Azt is le lehet koptatni hazugsággal.
Alapvetően nincs gondom vele, amíg másnak nem okozunk problémát, kárt.
De ha valaki előnyszerzés érdekében hazudik azt elítélem. Vagy azért, hogy felvágjon mások előtt.
Szerintem nem lehet nélküle élni. De az a normális, ha törekszünk minél kevesebbet, és olyanokkal vesszük körbe magunkat, akinek nem akarunk, nem tudunk, és nem kell hazudnunk.
Nem, szerintem olyen nincs. Vagy ha valakiről azt gondolnánk, akkor ő csak jól hazudik és nem derül ki.
Van vagy volt olyan ember az életedben, akinek nem akartál, nem tudtál, és nem kellett hazudnod? Ki ő neked? -
#96331 ***még egyszer úgyis meg fogom tanulni, hogy a "mégegyszer" az külön, az egyetlenegyszer pedig egybe írandó :P*** -
#96330 A legrosszabb az acedia (lustaság).
Miért? Mert erről kellene leginkább leszoknom :)
Komplex kérdésköröm:
Tudtad, hogy egykoron a hazugságot a 8.főbűnnek tekintették? Te hogyan vélekedsz a hazugságról? Lehet manapság teljes életet élni hazugság nélkül? Ismersz olyan élő, vagy valaha élt személyt, aki soha egyetlen egyszer sem hazudott? -
#96329 Legszívesebben sehogy.
A "hét főbűn" közül melyiket találod a legrosszabbnak és miért?
(→kevélység, →fösvénység, →bujaság, →irigység, →torkosság, →harag, →restség) -
Bebut #96328 Nem szoktam előre tervezni, és még soká van. Általában 1 cipőt szoktam kapni.
Szabadban sportolsz inkább, vagy zárt térben? -
#96327 Pasi vagyok, aki sajnos alapból lusta is. Ha tehetném, napokig hordanám a kényelmes farmeromat és valamelyik kedvenc pólómat is :)
Az asszony ezt ma már könnyebben orvosolja, mint egykoron. Lazán megfogja, és a szennyeskosárba hajítja a levetett gönceim amíg este tusolok. Így kénytelen vagyok valami újat keresni a szekrényemből. Nem veszek fel akármit, nekem a legfontosabb a kényelem. Csak aztán nézem azt, hogy hogyan nézek ki benne :D
A legközelebbi szülinapodra milyen ajándéknak vagy meglepinek tudnál őszintén örülni? -
#96326 Elég rendszertelenül, de szoktam. Munkában minimális szinten kell írnom, itthon szoktam néha hosszabban, ha van kedvem.
Előre megtervezed, hogy mit veszel fel másnap, vagy reggel kikapsz valamit a szekrényből és mész? -
#96325 Nem jellemző. Sőt ha álmodom is bármelyikükkel egyáltalán, ébredésre kitörlődnek ezen emlékeim.
Átlagosan milyen gyakran és mennyit írsz fizikális íróeszközökkel?
(a palmtop-ceruza nem játszik most.) -
#96324 Egy tengeren vagy hatalmas tavon hajóztam, a parthoz közel. Már ez önmagában is nagyon szép volt, aztán viszont kanyarodott a part, és egy kiszögellés mögül megláttam a legmesésebb és legcsodásabb szigetet, amit csak el lehet képzelni. Az egész mesebelien gyönyörű volt, hatalmas és magas, tele élettel, olyan részletgazdagsággal és élénk színekkel, amihez foghatóval nem találkoztam még sem álmomban, sem az életben, azóta sem. Magából a képből már kevésre emlékszem, de az az eszelős ámulat, amit a sziget láttán éreztem, nagyon megmaradt. Rögtön utána felébredtem, ahogy megpillantottam, de hiába próbálkoztam a visszaalvással és az álom folytatásával, természetesen nem sikerült. :D
Gyakran álmodsz a szeretteiddel? -
#96323 Óriási lyukak keletkeztek a lábaim alatt a talajon mindenfelé és sűrűn. Egyre tágultak, míg a peremük lassan összeért. Én a peremeken egyensúlyozgatok egy darabig, majd lassan leesem.
Visszatérő álmom volt sokáig, de már több, mint 20 éve nem álmodtam ezt. Csak az emléke maradt..
Neked mi volt a legcsodálatosabb álmod, amiből szinte fájt a valóságban ébredni? -
#96322 Szerintem félretenném. De hogy ne legyek ilyen unalmas... Kéne egy új cipő, a kedvenc őszi cipőmnek tönkrement a sarka. Mondjuk ezt ajándék húszezres nélkül is fogok venni, jóval alacsonyabb árkategóriában.
Mi vagy milyen jellegű volt az eddigi legrosszabb álmod? -
#96321 Igen. De csak remélni merem, hogy többet, mint amit ki kellett vágnom..
Ha most rögtön kapnál bárkitől egy húszezrest, mi lenne az első dolog amire elköltenéd? -
kamionosjoe #96320 Én a Townshippel játszok már majd 2 éve.
Ültettél már fát? -
#96319 A munkámban, a kreatívkodásban, a probléma megoldásokban.
Amiben nem, az az 5 nyerő lottószám egyszerre történő eltalálása. Na abban még fejlődnöm kell
Van kedvenc játékod mobilon mostanság, amivel jól eltöltöd a felesleges idődet? -
#96318 Néha úgy érzem, hogy úgy igazán semmiben.
Te? -
#96317 Mostanra biz'isten kinőttem belőle
Irigykedés helyett inkább jóleső érzéssel tölt el, ha valaki valamit jobban csinál mint én.
Mindenki lehet jó valamiben, így nem kell, hogy egyvalaki mindenben jó legyen.
Hogy érzed, te miben vagy jó?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.10. 00:57:41 -
#96316 Nem tudom. Eszembe jut néhány eset, amikor megijedtem valamitől, valamiért, de olyan kiemelkedő "leg" élmény, legrosszabb vagy legfélelmetesebb nem jut eszembe... (Jó nekem, ugye? :) )
Szoktál irigykedni? Mennyire tartod magad irigynek? -
#96315 Ez pont aktuális kérdés számomra
Az asszony "lelépett" egy hosszú hétvégére a barátnőivel, úgy hogy vasárnap estig szabad a kecó és nagyon élvezem
Persze nem kell félre érteni, mindenkinél jobban szeretem a páromat, de idestova 7 esztendeje élünk kommunában, napi szinten.
Jó néha kicsit kikapcsolni és másokkal, vagy egyedül tölteni a szabadidőt. Mindkettőnknek. Nem igazán szoktunk veszekedni. Vitatkozni néhanap, de azt is mindig megoldjuk így vagy úgy. Érdekes kérdés ez, hogy egyedül jobb, vagy társaságban.
Talán mindkettő igaz és nem is kell ebben dönteni. Mikor mire van szükségünk éppen, csak az számít.
Számodra mi volt a legfélelmetesebb vagy legborzongatóbb dolog amit valaha átéltél? -
#96314 Van. Rendszeres. De többre lenne igényem.
Élvezed az egyedüllétet, vagy társaságban jobb? -
Bebut #96313 Ritkán van ilye. Normal esetben csak magamba tartom. Aztán elmúlik. Lehet relaxálasnak is hívni.
Van úgynevezett sajat időd, mikor csak magaddal foglalkozol? Rendszeres? -
#96312 Állandóan és folyamatosan. Pont emiatt mindenbe belekezdek és szinte semmit sem fejezek be soha
Milyen módszert alkalmazol önmagad lenyugtatására ha valaki vagy valami felbosszant? -
Bebut #96311 Befejeztem az MSc t. Más nincs.
Mennyire tervezel előre programokat? -
#96310 Nálam ilyen nincs :) (morgolódik is az asszony miatta néhanap)
Akkor eszem, amikor megéhezek és akkor iszom amikor megszomjazom. Így volt ez már velem az oviban is, később az iskolapadokban ülve kaptam be egy egy szendvicset a tanárok nagy örömére, és így van ez ma is meló közben. Étkezem, iszom vagy épp wc-re megyek ha úgy érzem azt kell tennem. Étkezni, inni, pihenni, és levegőt venni muszáj. A többi opció tetszés szerint választható
Idénre terveztél valamilyen szakkört, iskolát, tanfolyamot elvégezni vagy elkezdeni? -
Bebut #96309 Jelenleg semmi, megvan az új hely csak még nem kezdtem el.
Melyik a legfontosabb étkezésed? -
#96308 Nagyon változó, mert több részből tevődik össze a bérem..
Van egy alapfizu, amit rendszeresen minden hónapban egyformán kapok. Ez jelenleg nettó 85. Aztán ehhez jön egy havi átlag csoportnorma, ami az adott hónap teljesítménye alapján lehet bármennyi nullától egész 100-ig, ráadásul ezt még a napi csoportlétszám is befolyásolja úgymint minél kevesebben vagyunk, fejenként aznapra annál több jut százalékosan is, erre jön még az egyedi norma (teljesítményszázalék) és a prémium is, amit a napi selejtek alapján kalkulálnak ki. Ez is szintén lehet nullától 100-ig akármennyi, plusz kafetéria ami egy 20-as havonta, valamint a 13.havi bér decemberben, ami átlag plusz egy havi teljes bér. Mindehhez jön még két évente kábé 10 nettó havi béremelés 10 éven keresztül az alapbérre. Nagyjából ennyi.
Neked? -
kamionosjoe #96307 Igen, a töltött csirke.
Mennyit keresel havonta? -
#96306 Laptopról, fejhallgatóval.
Van kedvenc ételed? -
#96305 Hirtelen az akácfavirágra gondoltam
Miről hallgatsz legtöbbször zenét?
(telefon, zsebrádió, mp3 lejátszó, walkman, autós rádió, hifitorony..) -
#96304 Tele vannak velük az üzletek. :D
Vagy nem ilyesmire gondoltál? -
#96303 Dianthus, abból is a kék. A természetben nem fordul elő ebben a színben a földön, génmódosítással hozták létre.
Ismersz ehető növényt? -
#96302 Nem, nem vagyok valami nagy kávés. Csak tartson ébren. :))
Van kedvenc virágod? -
#96301 Minden kapcsolat (akár táv, akár pár) akkor működhet optimálisan, ha a partner hasonló érdeklődési körű valamiben, amiben te is.
Felejtsd el az ellentétek vonzzák egymást és a hasonló hasonlót vonz bölcsességeket. Egy kapcsolatban nincsenek szabályok, nincs rend, sem káosz. Változás van és elfogadás. Ha el tudod fogadni a partnered olyannak amilyen, ha tudod szeretni minden hibájával együtt, akkor élhettek a világ túlsó felén is távol egymástól.
Fél évet voltam távol az asszonytól munka miatt, rendszeres heti kétszeri kommunikációval, és működött a dolog. Volt olyan kollégám, aki már negyedjére volt kint (fél évet) és kitartottak egymás mellett. Nem kell egyet érteni mindenben. De ha van közös cél, amiben egymást támogatjátok, a kapcsolat működhet. Változatosságként pedig néha meg lehet lepni a párunkat egy egy utazással, vacsorával vagy bármivel ami örömöt okozhat neki.
Mert ha ő boldog, te is az leszel.
Ittál már igazi olasz kávét? -
Bebut #96300 Én csak kétszer ettem, csaladi banzáj volt. Reggelire kiflit parizsival és vajjal. Ebédre húsleves, rántott hús, rántott sajt, rízs, sült krumpli, saláta, és csúsztatott palacsinta. Meg ebéd előtt egy kis süti, mert már nem bírtuk ki, hogy megjöjjön mindenki.
Működhet egy távkapcsolat? Ha igen mi kell hozzá, ha nem akkor miért nem?