• Power
    #60
    "Azt irtad 2:1-hez tehát nem monopólium. Akkor nem lenne monopólium, ha az az 1 egyetlen keresőt jelentene, ez esetben a helyzet az lenne, hogy van egy nagy kereső és egy kétszer akkora. Ez még valóban nem monopólium. De ha van 1 kereső (a google) aminek kétszer annyi részesedése van mint az mondjuk a maradék 50-nek összesen (!!) akkor az már igencsak monopólium felé hajlik."

    Az ms bármikor megeszi reggelire a google-t, ha komolyan bele kezd, figyeld csak meg legkésőbb 10 év múlva, minimum fordított lesz az arány. Akkor is várlak majd.

    " Főleg, hogy más források szerint az az 50% az 80..."

    Mégis mennyibe kerül neked ez, mennyit perkálsz érte, hogy ennyire foglalkoztat?

    "No ennyit a matekról és a monopóliumról. Érdekes, hogy rajtad kivül itt szinte mindenki látja, hogy a google mononopolhelyzetben van a keresők piacán, csak te nem. De biztos te látod jól, szegény elnyomott kis google-t. :)"

    Nem nem nincs elnyomva. Viszont az is látni kell, hogy viszonylag szűk piacon van egy cég amely sikeresen szembe száll az óriással.

    "Most nem olvasod a hozzászólásokat vagy nem érted őket? Le lett már itt írva, hogy milyen jót is tett a linux a ms oprendszerekenek (és viszont). Én is örülök, hogy ott verseny alakult ki és - megint rajtad kivül szinte mindenki itt - ilyen versenyt szeretne látni a keresők piacán "

    Miféle verseny????
    Mennyi az összes linux oprendszer bevétel?
    Mennyi az összes windows bevétel?
    Külön kategória a kettő.

    "Azt mondtam monopolhelyzetbe került és mindenki jól fog járni, ha újra verseny lesz a keresők piacán."

    Ne használd, használd az msn-t, a yahoo-t vagy bármi mást.

    "Azt mondtam monopolhelyzetbe került és mindenki jól fog járni, ha újra verseny lesz a keresők piacán. GYK: nem az lesz a jó ha elnyomják a google-t, hanem, ha erős fél marad, de mellé felnő több másik kereső is és szépen versenyeznek a mi kegyeinkért..."

    Ha mindig a google-t használod, akkor honnan derül ki számodra, hogy van-e verseny, vagy nincs?