• Darun
    Ez már csak azért is nagyon nagy gáz, mert az esetek több mint 90%-ban fedezékből kell lőni. A fedezék az ugye akadály a golyó számára. Sokszor viszont az én lövésem elakad a saját fedezékemben, az ellenfél meg simán eltalál. Jah, hát a VATS-ról ne is beszéljünk! A Point Lookout-nál volt a ghoulos küldetés, mikor az óriáskerékre kellett feltenni a jelzavarót. Mikor feltetted, megjelent egy csomó fanatikus a templomból. A felét felrakták az épület tetejére. Körbe volt ilyen kiugró párkány ami több helyen leszakadt már. Ezen keresztül lehetett látni, VATS-ban be lehetett fogni a célpontot, de ha lőttél, voila, ott volt a párkány és elakadt benne a golyó!
    Azt értem hogy a NV inkább az rpg részre ment rá. Szó se róla, az általam jelzett hibák mellett rengeteg pozitív dolog is van, többek között a nagy belátható és szép terült (ami sajnos sokszor csak távolról szép) az összetettebb küldetések, az hogy az egyes frakcióknál külön változhat a reputációnk, fegyvermodolás, stb...
    Egyébként... a beakadás nem csak a magasabb szintű területektől zár el. Konkrétan a Ranger állomásos küldit csinálom (minden állomásra el kell vinni az új kódot) és sikerült felugrálnom egy hegy felső peremére, és ott nem tudtam előre menni, csak oldalt. Aztán a végén szépen leestem és megkerültem a hegyet. Tehát igazából nem zárt ez a területtől. Olyat eddig csak a Hoover tó túloldalán tapasztaltam, oda nem engedett felmászni. Mondjuk egy szerepjátékban azt is "érdekes" megoldásnak tartom hogy úgy tartanak távol egy területtől, hogy felhúznak egy "falat" böszme erős lényekből.
    Első F3-as végigjátszásnál még a játék első felében elkezdtem felfedezni DC-t. Most a játék első felében a közelébe se igazán mentem, kivéve ugye az Operation Anchorage miatt. Mostanában kezdtem csak el bemerészkedni DC-be. Tele is vágta szupermutáns hadurakkal, előtte meg kb egyet se láttam. De azokba legalább van némi kihívás, mert őket tudtommal lehetetlen egy lövéssel leszedni.