19179
-
seraph27 #18579 A FOSE dolgot megoldottam 7zip kellett hozzá. (a hülyegyerek XD)Viszont még mindig kifagyok indításnál minden új moddal amit ki szeretnék próbálni.
Annyira azért nem vagyok elveszve angolból. Köszönöm az építő jellegű kritikát. -
Although #18578 Ja és olyan apróságról mintha felveszed a frakció ruhát akkor az ellenséges frakciók egyből ellenfelének kezelnek ,meg a karma rendszer el is felejtettem ezek csupa olyan apróság amit 5 perc alatt össze lehet hozni :) -
Although #18577 Nem egyről beszélünk. Nekem tetszenek a helyszínek is és nem olyan kicsi ahhoz képest hogy mindegyiknél érdekes feladatok vannak több lépcsőből álló questek amik nyomaiban se voltak a fallot 3-ba. Ott a fő sztori volt igazából ami jó volt. Itt a questek is jobbak mint máshol a fősztori. Kevés a helyszín? Nekem elég van 3-4 bayg frakció saját helyszínekkel meg ugyanennyi kis frakció. Mindegyik él. Mindegyik saját tervekkel Ezenfelül ott vannak a fiendek meg pár másik rablóbanda. Igen kicsi kisebb a térkép inkább hosszába nőt egy kicsit. A Fallout 3 térképe nem volt sokkal nagyobb egyszerüen az elejétől minden bejárható volt széltébe hosszába míg a az FNV hosszába. Nincs elég újdonság? Hátez az az újdonságok nem látványosak de ütnek. Nagyrészt az FWE rakott be belölük a Fallout 3 ba ezt az obsidianosok is megnézték látszik. Pl FWE nélkül anno el se indítottam a Fallout 3-at egy idő után. Ott a tábortűz ami komplett craft rendszert kapott, komolyabb a craft rendszer is ami jobb mint a fallout 3 ba. Van hardcore mod ami nélkül el se indíttom az FNV-t ahol szomjan halsz vagy éhen. A párbeszéd rendszer? Mérföldekkel jobb mint a Fallout 3-ba az interakció a tulajdonságaidtól függően 3-6 vagy többféle irányba alakul. Az FNV nem felszínben változtatott hanem igazi rpg-t csinált egy inkább akció játék fallout 3-ból. De hát nem vagyunk egyformák neked a felszín érdekes a külcsín nekem viszont az hogy a világ tényleg éljen és ne csak egyik helyről a másikra vándorolva irtsam az irtandót. Gyanítom te felteted am modot ami megváltoztatja a fejlődési rendszert mert Very hardon alapból minden durva és ügyeskedni kell. Persze az is lehet neked könnyen ment nyilván van az az út hogy mindenki legyilkol az ember de akkor nem kap elég xp-t azt nem hiszem hogy very hardon meg lehet csinálni. Ebben a játékban nem csak egy út van mint a fallout 3-ba történet szerint, ami persze jó volt. És a hangulat is az volt. De az fnv-be úgy alakul ahogy te alakítod, nem csak képzeletben hanem ténylegesne. Persze nem végtelen számban, de legfeljebb azt érzed kevés több kellene. Ezt sokszor éreztem. De tudom ez is hihetelten két év alatt. Nyilván a számodra fontos dolgokra már nem jutott annyi idő. Így van majd boldog lehetsz a fallout 4-el mert az már olyan lesz amilyet te szeretnél egy főszállal minimális ráhatással a világra de sok felfedezésre váró lehetőséggel. -
#18576 Mindig azt olvasom hogy a New Vegas milyen jó.
Alig vettem észre különbséget a fallout 3 és new vegas között. Vannak újítások a 3-hoz képest de közel sem annyi hogy kenterbe verje a 3-t.
Sőt több a negatívum, visszafejlődés mint az újítás. Nekem ott ment el a kedvem a new vegastól hogy jóval kisebb a térkép, és az is tele van magas, láthatatlan falakkal elkerített, elérhetetlen helyekkel. A másik hogy az a kis térkép amin szaladgálhatunk kidolgozatlan és üres. És annyira nincs felfedezni való benne hogy kb a játék felére már mindent felfedeztem, minden dungeonban, interiorban jártam. Nem tudtam már hova menni. Egy rakás quest a listámban és a legerősebb ellenfelek amik általában szembe jöttek velem a skorpiók voltak.
Számomra hatalmas csalódás az NV.
Szénné modolva kiváló játék, de ehhez kb 25 nagy mod kell amik ezeket a hibákat, hiányosságokat kijavítják. A vanilla játék (még dlc-kkel is) számomra gyomorforgató. Technikai kivitelezés, pályadizájn (haha) annyira szúrja a szemem hogy soha többet vanilla nv.
Én örülök hogy az F4-t ismét a bethesda fejleszti, akkor végre kapunk megint egy olyan játékot ahol 200 óra is kevés hogy mindent bejárj, felfedezz, és normálisan kidolgozott terület lesz ismét mint a 3-ban, nem úgy mint a vegasban amiben minden csak oda van hányva a térképre. -
Although #18575 Mondok egy példát
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ott van Benny nem tudom voltál e már nála de pl level nyolcon egy férfi karakterel nagy buzgalommal neki estem és felmentem vele majd elintézem hát a testőrei 10visszatöltésből 10x végeztek velem volt női karim azzal meg a meggyőző képességgel 2esben felmenve már lv8-on is letudható a kaland nehéz mert magas charisma kell hozzá amit hardon lv8-ig nem biztos hogy letudsz. Szóval nehéz ezt bekategorizálni igazából ezt a játékot :) -
Although #18574 Nem, Vegas békés hely :) legalábbis stript az vigyázzák a droidok rendesen. A questek lehet magas szintűek anno mikor lv8-as próbálkoztam hardon, pofára esés volt a vége. :) De maga a terület járható és talán a bosszú első lépése is teljesíthető. De szerintem lv15 vagy felette érdemes elkezdeni. Minden attól függ mivel vagy meg milyen szinten. -
Darun #18573 Sejtettem hogy valami küldetéssel is lehet belépőt szerezni. Igazából azért nem akartam belépni, mert feltételeztem hogy az már high level area, és annyit nem ért meg hogy át tudjak vágni az utolsó Ranger tábor felé. Főleg hogy abban sem voltam biztos hogy van ott nyugati kapu. A küldikkel sorban akarok menni, találtam már egy helyet ahol lehetne ugrani egyet történetben, de direkt visszatöltöttem, mert nem akarok Xp-t bukni még ennyire az elején. Nem tudom hogy itt is respawnolnak e az ellenfelek, de a 3-ban igen, tehát ilyen szempontból könnyebb volt pénzt is meg Xp-t is szerezni. -
Although #18572 Meg persze jó rádumáló készséggel a kétezer akár ötszáz is lehet és talán Acolyptes banda is ad belépőt. -
Although #18571 Ez tényleg az a játék ahol beszélgetni kell a népekkel és mindig jönnek elő érdekes dolgok ott az a bolond No-bark is pl :) -
Although #18570 Szinte mindent többféleképpen meg lehet oldani azt hiszem ott a mickey and ralph bolt és ott bizonyos feladatok elvégzése után kapsz egy hamisított belépőt :) Be lehet jutni de igazából nincs értelme, nagyjából hasonlóképpen nehéz nekem is ami megoldás és tulajdonképpen cheat de fizetsz érte az a Honest Heart ott simán összeszedsz z-8 szintet vagy többet és az lv5-től inkább lv8-tól működik. Utána vissza és lehet folytatni. Én mindig így oldom meg mert 10nél biztosan kezdődnek nekem a problémák. Tényleg a régi játékosoknak készítették. Nálam is öregebbeknek :D -
totya4 #18569 Ennyire gyenge angol tudással nagyon fogsz szívni a modok telepítésével, mert ott nem egyetlen egyszerű, világos könnyen értelmezhető mondat van, hanem több száz és néhol nehezen érhető.
Amit linkeltem a FOSE hivatalos oldalát, abban az van írva, hogy ha 1.7-es patch-el rendelkező Fallouthoz akarod használni a FOSE-t, akkor minimum 1.1 beta 9 verzió kell. Ez csak a korábbi verziót letöltők miatt lett írva, ugyanis a linken eleve 1.2 b2 verzió van, tehát megfelelő. A "latest loader"-t is érdemes letölteni, és felülírni az alap FOSE-val (1.2 b2-vel), ugyanis pont azon a problémán segíthet, hogy nem mindegyik Fallout verzóval működik együtt. Ugyanis a starforce védelmet (ami a magyar GOTY-n is van) nem töri fel, mert az szerinte illegális lenne. Amennyiben tehát az 1.2 b2 FOSE a latest loaderrel felülírva is azt írja ki hogy nem kompatibilis, akkor kénytelen leszel cracket leszedni és próbálgatni, hogy azok közül a FOSE melyiket fogadja el. Persze lehet hogy eleve crackelt a játékod az a gond, ez esetben másik crack kell, aminek az exe-jét a FOSE ismeri. -
Darun #18568 Én NV-ben épp most jutottam el Vegasba. Még mindig 7. szintű vagyok. Persze a Strip-be ne engedtek be, mert se pénzem, se belépőm. Pedig én csak az utolsó Ranger állomást keresem.
Gyanítom hogy ezeknél a játékoknál vannak olyan "alrészek" amiket különösebb változtatás nélkül fel lehet használni, függetlenül attól hogy fantasy vagy sem. Lehet hogy ez a karakteres izé is ilyen. Az egyébként rendben van hogy a küldik adják az Xp zömét, csak kellemetlen azért állni egy küldivel mert nem elég magas adott skillem. Egyébként persze, ezt a lövések elakadását meg lehet szokni és valahogy ki lehet küszöbölni (pl kínai lopakodó páncéllal :D ) de azért ez elég amatőr hiba. De mondtam, sztem minden idők legjobb FPS/RPG-je volt a Fallout, remélem hogy ebbe az irányba fognak fejlődni a játékok illetve hogy ezen az ágon is lesz mindig valami produktum. És nagyon remélem hogy a Deus Ex HR is elnézett innen pár jobb ötletet. Abban végképp nem szeretnék csalódni. -
kisokka #18567 Ez egyébként mindig így van, hogy a Fo3-ra a Fo1-2-sök szitkozódtak, az Oblivionra a Morrowindesek, a Skyrimre az Oblivionosok(bár erre nem sok példát hallottam, állítólag betaláltak, én még várom a hunt). A lényeg az, hogy a Bethesda-s játékoknál általában ugyanazok a hibák vannak, amiket szerintem vagy képtelenség javítani, vagy nincs rá idő(ez utóbbit kicsit kétlem a következők miatt).
Pl. ez a karaktereltűnés dolog, amit Darun a 18527-esben jelzett, Fo3-ban belefutottam párszor. Oblivionban ugyanígy és rá merek tenni egy buxányi fillért, hogy a Skyrimben is vannak/lesznek ilyen gondok. Szóval megvan a jellegzetessége ezeknek a játékoknak, majdnem azt mondhatnám nagy hülyeségemre, hogy "egy kaptafa", holott nem az, csak a játékmenet nagyon hasonló.
Viccen kívül, életemben nem találkoztam még ilyen játékokkal, amit évezredek, sőt világok választanak el egymástól, teljesen más a hangulatuk, ami ugyanúgy kitűnő, viszont a játékmenet szinte ugyanaz. Fo3 és Oblivionról beszélek. Szerintem ez zseniális.
És még erre megfejelik egy New Vegas-al, meg egy Skyrim-el. Szvsz volt olyan időszak, amikor a Bioware-t tartottam rpg-Istennek, ez mára már letűnt a szememben kissé, de nagy szerencsénkre van itt egy Bethesda-kör is(azért írok kört, mert nem mindig ők fejlesztik ezeket a játékokat, sőt, ha jól tudom NW-t már más fejlesztette Bethesda kéz alatt). -
Although #18566 Persze szerintem is több quest kellett volna bele. Mert az alap az nagyon ki van centizve hard levelen. -
Although #18565 Ja és igen a legfőbb alapszabály ittt is megvan ami a Bethesda játékok zömében ha megérkezel egy új területre ott mindent amit lehet meg kell csinálni az elérhető maximális szinthez, főleg az FNV-ben ahol a questek adják a magas pontot. Ittt végképp nem lehet csak a történet questjeivel bíbelődni mert mire vegasba érsz csak bantha eledelnek leszel jó hardon vagy felette. -
Although #18564 Valahogy próbálta terelni a játékost a történet útján és igazából ahogy a szintekkel léptél előre úgy lett nagyobb és nagyobb az elérhető világ számodra. Ezért sokan sírtak anno az oblivion idején hogy miért nem ilyen. Valamiért spec az rp ismerőseim zöme is ezt a verziót szereti holott ettől kisebbnek érzi az ember a világot elsőre meg engem is zavartak a láthatatlan falak piszkosul mert egy open world világot eg tudnak ölni. Átkozódtam is rendesen :) De valahogy amikor befejeztem akkor azt mondtam igen ez igen ez mestermű pedig szerintem a Fallout 3 is nagyon jó volt. Talán a morrowind meg ez, a legjobb a Bethesdától. Kicsit tartok hogy a nem csak a fejlesztés de a történeti szintet is átveszik a skyrimból és akkor nem biztos hogy egy idősebb generáció számára már olyan jó lesz mint a Fallout 3 volt. Persze nyilván az rpsek zöme már a fallout 3-ra is szitkozódott :) -
kisokka #18563 Van persze. Engem is zavart egy darabig ez, hogy láthatatlan falak vannak benne, de megszoktam és ehhez alkalmazkodtam. Ezt mindig annak a számlájára tudtam be, hogy piszok nagy a terület és vagy nem volt idejük ezt javítani, vagy úgy gondolták, hogy elhanyagolható hiba, patchben meg igencsak gigákat vert volna a mérete. Viszont nem vagyok játékfejlesztő, így csak találgatok.
Igazából a fejlődésnek talán nem is az a baja, hogy hamar megy, hanem, hogy kevés. Alapjátékban a 20. szintnél néztem, mint a lukinyúl, hogy most ilyenkor mi van? Aztán a DLC-vel még rávertek 10-et, ami először jónak tűnt, aztán már karcsúnak. Szvsz hülyeség maximalizálni a szinteket, elvileg ezt az Oblivionban is meg tudták oldani, hogy igenis szopó legyen 28-as szinten beállni két ellenfélhez. Csak azért hozom fel, mert éppen azzal tekerek és igen, szopó két ellenféllel 28-as szinten(bár nem mindegy milyen ellenfelek). Ha ezt valahogy meg tudják oldani a Fallout 4-el, nálam garantál a +200 óra(persze a minőség se romoljon).
Dragon Age: Origins meg egy bitang jó játék. Viszont annak a második részéről még ezt a mondatot is sajnáltam leírni. -
Although #18562 Van igazság Darun észrevételeiben. A legnagyobb problémákat amit egy nem egy rp fanatikus fel tud vetni azt felveti. A plusz húsz szint az tényleg sok. Területileg nem mondanám hogy kicsi az FNV a questek mennyisége alapból nekem is gond volt. Azt mondanám hogy a kiegek nélkül nem tudom hogy tudtam volna elérni azt a level-t ami a deathclawok ellen kell az azt hiszem jól fejlesztett karival már lv25. Ami még különbség sok régi paraméter ami már a fallout 3-ból is kimaradt mint a troubleshot visszakerültek tehát sokkal erősebben függ a dolog a statoktól. Mindenesetre én egy darab vassal is agyonvertem lesből a deathclawokat lv22 környékén. Nehéz kérdés ez. De nem kell izgulni a Fallout 4 már a Fallout 3 nyomdokaira épül ha minden jól megy akkor a skyrim képesség fejlesztési rendszerének átvételével. A Fallout New Vagas pedig egy letűnő játék korszakának utolsó darabja lesz egy ajándék a régi fallout 1-2 rajongóinak. Mert egyet nem kell elfelejteni ne ma NEW Vegas tért le az útról hanem a fallout 3. De ennek nincs jelentősége ahogy a Dragon Age origins is a Fallout new vegas is egyszeri megismételhetetlen csoda marad :) -
Darun #18561 Nem fedezék rendszert vártam. Hanem azt hogy ahol fal van, ott fogja fel a lövést, ahol nincs, ott meg menjen át a golyó. Olyan is volt hogy a sarok mellett álltam, a fegyver csöve bőven túllógott a sarkon, még is elakadt a lövés a téglában. Azért a legtöbb mai FPS-nél ez már alapkövetelményt. A hiánya meg amatőr hiba. Fedezék rendszer pl a Black Ops-ban sincs, tudtommal a MoH sem csinált még ilyesmit és a Crysis 2-ben sem rémlik hogy lett volna. Még sem akadt el a lövésem láthatatlan akadályokban.
Egy "hagyományos" fantasy rpg esetén egy boss kb megfelel a +4/5 szintnek. Azt mondom az még esetleg le is győzhető, némi áldozattal. De ha arra gondolok hogy a láthatatlan/kék szupermutánsoktól sikerült megtisztítanom a rakétagyárat, de egy darázslepke meg kifogott rajtam, az nevetséges. A Deathclaw-k már a F3-ban is kemény ellenfelek voltak, arra azt mondom oké hogy lenyom.
Sztem a gyors fejlődés miatt sokan panaszkodtak, mert a NV-be elég rendesen belassították. Már a Hoover Dam-nál járok, de még csak most léptem 7.szintre. Az ellenfelekért kapott Xp-ből itt sem nagyon lehet fejlődni, ráadásul mivel elég gyengék a harci skilljeim, az esetek felében futnom kell. Biztos én vagyok a béna, de küldetésem meg alig van, ami van az meg vagy elérhetetlen helyre mutat vagy olyan skill szintet igényel amitől még fényévekre vagyok. márpedig ha nem tudok fejlődni akkor nem tudom megoldani a feladatokat sem. -
kisokka #18560 Az tény és való, hogy fedezékrendszer nincs a Fo3-ban, sokszor akadt el nekem is a lövedékem láthatatlan "fal" miatt. Viszont nem is hirdették úgy a játékot, hogy fedezékrendszer működne benne, szóval emiatt haragudni sem lehet rá. Maradjunk annyiban, hogy a VATS-hoz egy deka fedezék nem kell, mert az önmagában is nagy segítség. Azért volt olyan, nem is egyszer, hogy a saját hülyeségem miatt beletáraztam egy gerendába, de egy idő után ki lehet kerülni ezeket a "falakat".
Egyébként szerepjátékban találkoztam már olyannal, hogy az aktuális szintemhez képest 4-5-el feljebb való lények miatt nem tudtam bemenni egy területre, de ez azért volt, hogy ne hamarkodjam el a küldetéseket, magyarul esélyem se legyen továbbmenni egy adott területről addig, amíg véghez nem vittem az adott terület főküldetés szálait.
Persze, ha az ellenrengeteget azért dobják ki egy bizonyos szakaszra, mert ott vége van a térkép, hát...Mennyivel jobb már, minthogy rám szól a játék, hogy "Arra nem mehetsz, fordulj vissza!" és, ha mégsem fordulnál vissza, egyszerűen fade out és kihány az alapvonal mellé...
New Vegas-al még nem játszottam, én megvárom a végleges magyarítást, mert az Oblivion példájából tudom, hogy kevés az angoltudásom egy rpg-hez. Viszont nagyon kíváncsi vagyok rá, bár ez lecsüggeszt némileg, hogy kisebb a terület.
Skyrim ugyanez. -
Darun #18559 Ez már csak azért is nagyon nagy gáz, mert az esetek több mint 90%-ban fedezékből kell lőni. A fedezék az ugye akadály a golyó számára. Sokszor viszont az én lövésem elakad a saját fedezékemben, az ellenfél meg simán eltalál. Jah, hát a VATS-ról ne is beszéljünk! A Point Lookout-nál volt a ghoulos küldetés, mikor az óriáskerékre kellett feltenni a jelzavarót. Mikor feltetted, megjelent egy csomó fanatikus a templomból. A felét felrakták az épület tetejére. Körbe volt ilyen kiugró párkány ami több helyen leszakadt már. Ezen keresztül lehetett látni, VATS-ban be lehetett fogni a célpontot, de ha lőttél, voila, ott volt a párkány és elakadt benne a golyó!
Azt értem hogy a NV inkább az rpg részre ment rá. Szó se róla, az általam jelzett hibák mellett rengeteg pozitív dolog is van, többek között a nagy belátható és szép terült (ami sajnos sokszor csak távolról szép) az összetettebb küldetések, az hogy az egyes frakcióknál külön változhat a reputációnk, fegyvermodolás, stb...
Egyébként... a beakadás nem csak a magasabb szintű területektől zár el. Konkrétan a Ranger állomásos küldit csinálom (minden állomásra el kell vinni az új kódot) és sikerült felugrálnom egy hegy felső peremére, és ott nem tudtam előre menni, csak oldalt. Aztán a végén szépen leestem és megkerültem a hegyet. Tehát igazából nem zárt ez a területtől. Olyat eddig csak a Hoover tó túloldalán tapasztaltam, oda nem engedett felmászni. Mondjuk egy szerepjátékban azt is "érdekes" megoldásnak tartom hogy úgy tartanak távol egy területtől, hogy felhúznak egy "falat" böszme erős lényekből.
Első F3-as végigjátszásnál még a játék első felében elkezdtem felfedezni DC-t. Most a játék első felében a közelébe se igazán mentem, kivéve ugye az Operation Anchorage miatt. Mostanában kezdtem csak el bemerészkedni DC-be. Tele is vágta szupermutáns hadurakkal, előtte meg kb egyet se láttam. De azokba legalább van némi kihívás, mert őket tudtommal lehetetlen egy lövéssel leszedni. -
ntex #18558 Na igen, a láthatatlan akadályba ütköző golyók engem is ki tudnának kergetni a világból... VATS-ban pl. sokszor nem is tudok kilőni olyan helyekről ahol amúgy lazán ki kellene tudnom lőni, de van mikor real time is beakadnak a golyók a falba/tereptárgyba. Szar a hitbox a játékban teljesen. Nem tudom hogy a mod csinálja-e de van mikor az NPC-ket is lövöm, szemmel láthatóan eltalálják a golyók de egyszerűen nem sebződik valamiért... És persze ezek miatt sokszor nem is tudom megölni a célpontomat aki a lövés hangját hallva rögtön "Caution"-ba kerül és megkeres... -
#18557 Köszi, majd kipróbálom azt is. -
seraph27 #18556 Jááááááááááááj. Akkor most leégettem magam mi? Mind1 úgyis csak este tudom megnézni.. Mindenesetre THX. -
ntex #18555 Contributions from: Timeslip, Elminster EU
FOSE v1 does not have support for the latest 1.7 Fallout patch. To use this version, download FOSE v1.1 beta 9 or later.
Current stable version: v1.2 b2
Download: http://fose.silverlock.org/download/fose_v1_2_beta2.7z
Tehát a v1 valóban nem kompatibilis de a linkben már v1.2 van -
seraph27 #18554 Bocs a dupláért de áááááácsi! Azt írja hogy amit innen szecc az nem is lesz kompatible 1.7-el és a beta 9-et töltsem le. De én leszedtem azt is és az sem működöt.. Csak a loader fájlt kell bemásolni a játék főkönyvtárába vagy az egészet? (Mindenhogy próbáltam elbasztam erre az egész tegnap délutánt) -
seraph27 #18553 Tuti hogy ez volt a problémám. Egyébként jártam azon az oldalon ahova a link mutat de asszem rosszat szedtem le,mert nem volt kompatibilis az 1.7-tel. De ha 1X hazajutok melóból majd lerántom a többit is. Köszi szépen.
-
totya4 #18552 Ha most a Fallout 3-ra vonatkozik az időjárás szabályzás kérdése, akkor azt tudom mondani, hogy én az Enhanced Weather modot használtam, annál nagyon szépen be lehet állítgatni az időtartamokat. Hülyét is kaptam volna ha nem. Nagyon rövid esőket engedélyezek csak :) -
totya4 #18551 A FOSE elég sok mindenhez kell, tehát lehet hogy az eddigi gondjaid is abból adódtak hogy csak úgy dobáltál fel ezt-azt, nem olvasva el a leírásokat szépen türelmesen :)
FOSE -
seraph27 #18550 Engem kezd kikészíteni ez a modolgatás... Azt írja nekem hogy a DARN UI-hoz kell a FOSE. Ez oké de azt se nem tom leszedni a nexusról. -
Although #18549 Nem el van cseszve csak teljesen más. A Fallout 3 egy akció játék rpg elemekkel, kétségtelen a Bethesda legjobban sikerült játéka máig amit ők csináltak. A New Vegas viszont teljesen eltérő filozófia. Egy old school rpg. A láthatatlan falak nem lennének ott akkor se mehetnél arra mert a területen alapból +10-20 szintel nagyobb ellenfelek vannak a történet szerint alapból. Az npc kenterbe verik az amúgy nem rossz Falllout 3-at és a történet is jobb. Az egész játék teljesen más. Míg a Fallout 3 együtt fejlődés alapjaira épült a New Vegas történetre épül rá. Mindkettő tud jó koncepció lenni véleményem szerint, bár a régi rpgsek a new vegas rendszerre esküsznek. A többi hibára meg annyi a Bethesda egyszerűen nem adott elég időt rá. Az a quest rendszer és szabadság amit az FNV ad neked az önmagában két év szerintem. Nem is találod meg más open wolrd játékban. Sajna szerintem a Bethesda nem akarta hogy igazán jól sikerüljön a két év nagyon kevés egy ilyen méslységű szabadság megépítéséhez ahol minden questnél legalább háromféleképpen dönthetsz, szemben a fallout 3 lineáris rendszerrével, sajna a skyrim is ilyen lett. Nem véletlen az egyik legkomolyabb rpg siteon a gamebanshee-n 2009 utáni időszak legjobb rpgjeként tartja a FNV-t. -
Darun #18548 Én pár napja kezdtem el a New Vegas-t, de már is igen komoly csalódást okozott több szempontból is. A 3 sztem elég jól sikerült, tehát nem értem hogy amit ott sikerült jól megoldani, az a NW-ba miért b*szták el? Gondolok itt a láthatatlan falakra, amik nem engednek tovább bizonyos pontokon, ugyanakkor meg olyan sziklákra amikre elvileg nem lehetne felmászni, fel tudok ugrani. Az is nevetséges hogy a sugorpió este, kb 15 méterről majdnem teljesen hátulról menet közben észrevesz úgy, hogy kb 75%-ban takarásban vagyok, lopakodom és azon belül is gyaloglással mozgok. Persze ezen nem lenne szabad kiakadnom azok után hogy több ellenfél is észrevett úgy hogy egyáltalán nem látott rám, sőt, még háttal is álltak nekem. Mindezt általában sötétben követik el, úgy hogy nem is mozgok, lopakodok és takarásban is van a kari. A golyók beakadását láthatatlan objektumokba sem sikerült megoldani. És biztos én vagyok szőrszálhasogató, de szerintem a fegyverek sem néznek ki olyan jól mint a 3-ban. Nincsenek olyan részletesen kidolgozva. Ezek persze csak a legbosszantóbb hibák voltak így 10-15 óra játék után, az apróbbakat direkt nem emeltem ki. Erősen gondolkodom hogy visszatérek a 3. részhez. -
ntex #18547 300 óra? Te jó isten :) Én már úgy 50-60 óra után azt mondtam hogy nekem ez így túl könnyű, bár már jóval előtte ezt éreztem csak mondom akkor már befejezem a Broken Steelt ha már elkezdtem. New Vegassal még nem játszottam, már megvan az is, majd ha gondolod priviben elküldhetnéd a mod listádat egy load orderrel megtámogatva :) Köszi előre is -
#18546 Hát igen, nekem is fent vannak nagyobb modok. Kb sztem össz vissz 5-6 órámba telt mire összeválogattam, letöltöttem, telepítettem őket.
Egyébként modolás tekintetében a New Vegas kenterbe veri a Fallout 3-t. A 3-hoz is csak 800 játékóra után nyúltam komolyabban hozzá, vagyis most, mert eddig nem használtam nagyobb modokat. Igaz most már fönt van minden de még csak kipróbáltam, nem játszottam igazán még vele így.
A new vegashoz meg rengeteg olyan mod van ami új területet add, új küldiket, új npc-ket, új történetet. Eddig kb 7-8 van a listámon ami várat magára. És ezek csak a kisebbek, állítólag készülőben van egy Los Angeles mod is sőt egy olyan is (a neve nem jut eszembe most) ami kb 13-15 új helyszínt tesz bele amik egyenként kb akkorák mint egy kisebb dlc pályái.
3-hoz nem találtam ilyet, bár az alappálya is nagy nem úgy mint a new vegas-é ami pályadizájnilag úgy elvan cseszve ahogy van.
Azért egy kédést feltennék: aki használja a project realityt (időjárás mod) nem lehet szábályozni valahogy az eső mennyiségét? Mert kb 2-3 órát tesztelgettem a modokat ebből kb mindig esett, egyszer volt napsütéses idő. Jó hogy esik mert feldobja a játékot, de túlzásba viszi a mod. Én csak ki-be kapcsolni tudtam az esőt.
-
seraph27 #18545 Úgyszintén.. -
Although #18544 Hiányzó objektumot jelez.. -
ntex #18543 Azt az FWE mod Bullet Time-ja rakja be, az FWE mod config paneljén tudsz hozzárendelni gombot, amit úgy érhetsz el hogy miután kiértél a Vaultból vársz egy kicsit, belépsz a pipboy-ba és az öltözékek résznél majd megjelenik az FWE config panel az MMM mellett. Bogarászd végig a beállításokat szisztematikusan és állítsd be a modot igény szerint.
A jobb oldali panelt a DarnUI rakja be, azt külön kell leszedni és FOMM-al telepíteni. Az Nexuson az FWE modnál ahol le kell tölteni van egy DarnUI support patch hozzá, az is kell.
A HUD modot itt találod: DarnUI HUD
A 7z fájlt kicsomagolva (WinRAR vagy 7zip kell hozzá) két újabb tömörítést kapsz, az alap modot és a hotfixet hozzá. Mindkettőt rakd fel FOMM-al. A beállításait játék közben ESC-et nyomva éred el egy új opcióval. -
#18542 probléma megoldva, project beauty-t ki kellett vennem és működik, mostmár csak az lenne a kérdésem, hogy a videódban látható belasulást, meg oldalra az infókat hogy kell beállítani? -
#18541 eredeti magyar nyelvű goty-ra raktam, annyira nem vagyok pro angolból hogy úgy toljam, én a project beuty-ra gyanakszom, mivel más nem nyúl hozzá a karakterekhez ha jól tudom -
ntex #18540 Olyan szépen leült... :)