• irkab1rka
    #47
    Na ezért vagyok kurva ideges a céges rendszerre.
    Mi a faszért baszogatnak, hgoy 30 naponta cseréljek jelszót, tegyek bele kisbetű-nagybetű-szám-specjelet, és ne használjam az utolsó 10 jelszót.
    Van még aki komolyan gondolja, hogy a username/pass authentikáció "biztonságos"???
    A secureid talán több mint 10 éves, de vannak már más megoldások is.
    Amúgy szerintem a mouse gestures alapú login lenne a legegyszerűbb és a legbiztonságosabb, egyben 0 extra hardware-es megoldás. Csinálsz 5 kört az egérrel, más amúgy sem tudja, hogy merre szoktad rángatni, és nehéz kézzel leutánozni. Ez sem véd a poloskák ellen, de azok ellen nem is szoftweresen kel védekezni (hanem rf zajkeresővel).

    Mireez: hagyjátok már abba ezt a "linux ingyen van" dumát. Semmi nincs ingyen. És megsúgnám, hogy a linux csak nagyobb cégeknek éri meg, ahol meg tudják fizetni a hozzáértő rendszergadát és a biztonsági auditot. Winfos alatt jobban tervezhető a költség, még ha magasabb is, de mondjuk egy kisvállalatnak elég sok lóvét kell felköhögnie, ha nem egy - ide jött a Géza és felrakta a linuxot - megoldást akar... Az ilyesminek a biztonsági fokozata egy céges win95 kint az interneten szintje van...

    Olvasd már el "i" hozzászólását a biztonságról. Ha valaki bemegy és törölte a májeskúel instance-odat, a teljes könyvelésedel, akkor kicsit drága lesz a linuxod... mire másodszor is felállítod...

    Benedecko: tudod hova nem lehet betörni a netről? :) level 3-ra, mert nem vagy a neten egyátalán :))) (nem vagyok szakértő, a level 3 lehet, hgoy level 5 - olvassatok utána)