Ye Olde
  • takysoft
    #153
    Persze jó kis játék ez, de miért baj az, ha bevetjük a mai techikát, hogy még jobb legyen egy kicsit.
    Először is. Egyik kedves ismerősöm, és én hónapokon keresztül, kemény munkával és teszteléssel lefordítottuk a játékot magyar nyelvre. Hát nem emek dolog ezt a kedves kis játékot a saját nyelvünkön játszani? Igyekeztünk mindent elkövetni, hogy a lehető legeredetibb, és legjobb legyen a fordítás, és büszkén mondhatom, eddig mindenkinek tetszett.
    (őszintén remélem, nem követi sok más igénytelen fordítás példáját. tényleg nagyon igyekeztünk).

    Próbáljátok ki ti is a fordítást, és nagyon örülnék, ha megírnátok, hogy tetszett!

    A másik a grafika. Persze az eredeti játéknak is szép grafikája van, de hát azért annak idején a korlátok egész máshol voltak. Mind a DosBox, mind a ScummVm beállítható különböző grafikai filterek kezelésére(ezek benne vannak a programban.
    Én a ScummVm-et ajánlom, mert kompatibilis, és sokkal gyorsabb, mint a dosbox(főleg számít ha a filterek is be vannak lőve)

    A filterek közül 3-at emelnék csak ki.
    A sima "2x" és "3x" filterek csupán a felbontást növelik grafikai változtatás nélkül. egyszerűen nagyobb a kép.(ha ablakban játszol, jól jöhet). (a dosbox és a scummvm is alapból "2x" filtert hazsnál, mert a régi játékok felbontásuk miatt a mai monitorokon nem is igazán látszódnának)
    Egyszerűbb filter még az AdvMame (ennek is van 2x és 3x-os változata is). Neke annyira nem tetszik, mert picit túlságosan összemos.

    Az én Kedvenc filterem a Super2xSAI. Nagyon szépen élesít, és a grafika eredetiségét nem rontja el.

    Példa: sima 2x:


    És ugyanez Super2xSAI-val:


    Mindenki eldöntheti kell-e ez neki. Szerintem nem rontja el a játék eredetiségét. Hisz ba belegondolunk, egy mai játékban ki gondolkodik rajta, bekapcsolja-e az antialiast, vagy sem:D Ha teheti, bekapcsolja:D

    Neton:
    Az UFO szintúgy a kedvenceim között van. Ha van kedved, akkor nézd meg a weblapomon található (általam készített) Online UfoPedia-t. Biztosan kedved leled benne, és elmosolyogsz a régi emlékeken. (azok a jó kis vesződségek az Ethereal-okkal, mi? :D)

    A Transport Tycoon esetén pedig az Open Transport Tycoon Deluxe projektre hívná fel a figyelmed. Ez egy ingyenek csomag, ami a játékot a mai konzolokon is futtathatóvá varázsolja, illetve erősen bővíti annak lehetőségeit. (pl hosszabb állomások, új vonatok, persze csak ha te is szeretnéd, hisz a projekt igyekszik hű maradni az eredeti hangulathoz. a térkép akár 1600x1200-ban is látható, így nagyobb monitorokon a pálya nagyobb ívben belátható. és a kezelés is sokkal egyszerűbb.)
    És persze natív tud magyarul. Milyen élmény már, mikor Tycoonban alapvetően Mezőkeresztúr Traszport-al indulo, majd buszokat csinálok Veszprémből Tatabányára. (sajnos a "ő" "ű" betűt elréséhez meg kell válnunk az eredeti fontkészlettől, vagy ez a 2 betű nem látszik. Persze ritkán is fordul elő, így nem nagyon zavaró).
    Ismétlem, ez tényleg egy olyan projekt, ami nagyon igyekszik, hogy az eredeti játék hangulatát mindenképp fokozza, és semmiképp se rontsa.
    Biztos vagyok benne, hogy nagyon fog tetszeni.

    A mai napig van egy Cyrix 5x86-osom, bár nem 100%, hogy még elindulna:D

    gcsomesz: Telfonon akkor tudsz DOTT-ot játszani, ha Symbian-on a készülék, mert ScummVm nincs java-ra. (hisz c++-ban írták.) de symbianra van c compiler, így készült belőle telefonos verzió.
    Haverom nokiáján pl fent van a Dott:D


    Még egy apróság. Ha valaki Day of the Tentacle-t szeretne játszani, bizonyosodjon meg róla, hogy a CD-s verzióval játszik. Ellekező esetben le kell mondania a szinkronhangokról.

    (nagyobb torrent site-kon a "scummvm" vagy "scumm pack" kifejezésekre érdemes rákeresni...)

    Na. Nagyon este van, megyek is alukálni.