• Elvis
    #66
    @profeta:
    "PCn meg a warez. Annal tuti nem olcsobb a hasznaltcikk." - gratulálok, hogy ilyen nyílt vagy, de hogy ezzel magyarázd, hogy PCn olcsóbb a játék, ez igencsak minősíti a hozzáállásodat a világhoz - ügyes vagy!

    Neked kényelmes monitort bámulni??? 19col is nagyon kicsike a 72cm-hez képest. Híradóhoz még csak hagyján, de akármilyen filmet, vagy DVD-t nézni monitoron - kb mintha a szokolrádión hallgatnál CD-t, vagy randiznál egy guminővel. Ha meg anyuci-apucit nem tudod elkergetni a TV elől, akkor előbb fel kellene nőni. Nem véletlen, hogy nem a gyerekek körében divat a konzol, hanem erősen a felnőtt réteg a célközönség.

    Ha szerinted csak Torgyán villában fér el egy TV akkor nagyon szerény körülmények között élhetsz... így kiérdemled, hogy sajnáljalak nagyon. Amúgy ha már a helyigénynél tartunk én a PCtől sajnálom azt a másfél négyzetmétert, mint a tv alól. Ezért is vettem asztali gép helyett laptopot - messze nem olyan hűdefrankó, mint egy csúcs asztali PC, de 1GHz 384M rammal munkára tökéletes.

    A TV kontra Monitor szemkímélésről csak a 100Hz-es tévék jutnak eszembe (nekem nem az van, de így is jobb, mint bármilyen monitor 30-40 cm-ről), illetve az, hogy mennyivel több ember küszködik a monitor miatt szembántalmakkal, mint TV okozta panaszokkal. Btw egy rendes kábellel (RGB) és egy kicsit is normálisabb TV-vel (nem a kolorsztár anyuciapci nappalijában) már igencsak éles képet tud produkálni.

    Ha figyelmesen elolvastad volna, amit írok, akkor rájössz, hogy én sem tartom jó ötletnek a stratégia játékot konzolon, az általad is említett okok miatt - én csak annyit mondtam, hogy van, létezik stratégia jellegű játék.

    Én amúgy nem értek a PChez. Programozok több platformon is (C#, MSJScript, C++ (unix, windows, palm os), PHP, JAVA) - azaz tök hülye nem vagyok talán az informatikához. De, hogy beleássam magam a driverek lelkivilágába és bütykölgessem a PCmet naphosszat csak azért, hogy fussanak a játékok, ahhoz már nincs kedvem. Azt szeretem, ha megy a windows, és a fejlesztőkörnyezetek és tudok internetezni és wordöt használni a PC-n.

    Így nem kell a párhavonta vásárolt új videokártyákhoz új drivereket installálni, és évente új processzort beerőszakolni a hűtőbordák alá remegő kézzel, mert a legújabb játék már csak azzal fut használhatóan. Nem kell installálni, nem kell beállítgatnom, hogy most D3d vagy openGl éshogy melyik felbontásban fog ez nekem jól futni milyen színmélységben és mipmapping-el, antialias kibekapcsolgatása és 6x reboot mindeközben. Nekem ez nem hiányzik.

    Aki persze a kisszobában ül, ahova már nem fér el egy TV és amúgy is rengeteg szabadideje van, mert főállásban általános iskolás, az perszehogy jobbnak látja a PCs világot. De titokban azért irígykedik a nagyfiukra, akik már a maguk urai a nappaliban is.