• Elvis
    #384
    Nancsi:
    "Fejlesszen olyat, annyiért, azoknak; amiért, amennyit, akik hajlandóak fizetni." - Olyat fejlesztek, amire igény van, és ha én vagyok az egyedüli az adott piacon, vagy a piac megengedi a magas árat, akkor olyan nagy árat szabok, amekkorát akarok. Ez a piacgazdaság!

    Ha a kifli 1500 lenne nyilván senki sem venne kiflit csak zsömlét, vagy 2 hónapos leértékelt szárazkiflit. De ha a gazdaggyerek mégis hotdog-ra vágyna, akkor venne kiflit drágán. És a kinyílna a bicska a zsebedben, te is mehetnél börtönbe jól.

    "Azt mondod, hogy a magyar paraszt vagy bemegy a boltba, és otthagy a fizetéséhez képest egy jelentős összeget..."
    Azt mondom, hogy menjen be a boltba, vegyen 3 éves játékot, vagy shareware freeware cuccokat szerezzen be és azokkal jáccon, ne az újdonságokkal, amik éppen drágák.

    Az éppen aktuális videokártyák is kb 8x-10x annyiba kerülnek, mint az egy-két évvel korábbi, de még szerintem teljesen jó darabok, mégsem lopkodja őket senki.

    A reklámos játék jó. Senki sem mondta, hogy nem jó... a fejlesztőket megfizeti a szponzorcég, akkor lehet ingyenes is a játék. Egy szóval sem mondtam, hogy mindenért pénzt kell kérni. Csak azt, hogy amiért valaki pénzt kér (mert ő csinálta és az övé!!!), azért meg kell adni a pénzt, és nem lehet rámondani, hogy túl drága, nem veszem meg, hanem inkább ellopom...

    Nem mondom, hogy nem lehet bírálni, kritizálni a kiadók és a kereskedők hozzáállását és haszonvágyát - kurva sokat keresnek, nyilvánvaló - de nem gondolom, hogy erre a warez lenne a helyes válasz.