• NEXUS6
    #330
    Khm.. hát igen, valóban monumentális offtopic hozzászólást sikerült itten összehoznom. :))) Bocsesz. Legfeljebb majd jól kimoderálnak.

    Hát szóval, kicsit még a gondolatmenetet folytatva, (ha nem unjátok) Magyarországon (sem) lesz elhanyagolható szempont az új gépek csippelése. A PS2 ilyen szempontból egy rémálom. Akinek volt csippelt PS1-e is az tudja, hogy mennyivel került többe a PS2 átalakítása. A PS3-esetében pedig egyelőre úgy tűnik, hogy a szinte reménytelen lesz ez az egész. Tartok tőle, hogy nem csak, hogy támogatja majd a netes játékokat, hanem esetleg be sem tudod kapcsolni a kütyüt hálózati kapcsolat nélkül. Ebben az esetben pedig tényleg nem lesz értelme baromkodni, hacsak nem akarja megkockáztatni az ember, hogy a Szoniék becsengesenek hozzá, de nem azért mint abban a jópofa reklámban. Merhát ezesetben nem megveszed a szoftvert, hanem igénybe veszel egy szolgáltatást, hiszen a programot, vagy annak egy részét a bekapcsolás után fogja letölteni a rendszer, (legalább is egy éve még kb erről szólt a hivatalos álláspont).

    A M$ valószínűleg hasonlóban gondolkodik, ezért aztán Yózsiék a 'tendónál meg ha kitartanak az antinetes álláspontjuk mellet akár még a csippes dudezek új kedvencei is lehetnek, ami akár ennek a kis cégnek kitudja talán még egy kis esélyt is adhat -nem mintha a kalózokból meg lehetne élni, de ha egy-két hónap alatt eladnak pár milkó gépet, a fejlesztők akár még ki is tarthatnak mellette, de ez is csak agyalgás.

    És most a Királyhoz szólanék! :)
    Elvis, nézd megértem a problémádat, de habár roppant tetszett a ledér hölgyes példád úgy érzem nem adekvát. A szoftver megvásárlása, jelenleg még nem egy szolgáltatás megvásárlását jelenti hanem valami "fogyasztásicikkfélének" a "tulajdonba vételét". Természetesen ez a jövőben megváltozhat, de ne tegyünk úgy mintha már most is az lenne a jogi helyzet, mert nem az. -Az idéző jeleket azért használtam, mert a jelenlegi jogi helyzet meglehetősen zavaros és képlékeny.
    A (játék)szoftver piacon pedig, mint azt te nálam sokkal jobban tudod öldöklő verseny folyik. A listákon szereplő első 10 helyezett cég kb. az összes az egész világon, akinek egy-egy nagy befektetés bejön, ha bejön! Hol van már a Microprose, USGOLD Psygnosis stb ? Kérlek ne a vásárlókat, vagy varezolókat okold azért mert, nem vagy benne az első tízben, nyugodt lehetsz, ha a földön minden ember csak legális szoftvert használna ugyan olyan eséllyel mennél csődbe, mint a jelenleg, ha "nincs szerencséd".