• Elvis
    #326
    Nexus6... szerintem gondolj bele, hogy van egy céged... csinálsz egy programot, 12 ember egy évi munkájával... (ez kb 56.000.000 forint befektetés... és még alá is lőttem) és adod ezt a szoftvert mondjuk darabját 3-4 millióért, mert ez egy olyan program, hogy nagyvállalatok vásárolják, és ennyit megér nekik. Na most akkor képzeld el, hogy nem kezdik el megvenni tőled, hanem elkezdik másolgatni, merthogy azt (szerinted) nyugodtan megtehetik. Nemtudom te hogy vagy vele, de én nagyon ideges lennék.
    Ez a példa egyébként a szoftver értékét leszámítva teljesen egyenértékű a játékmásolgatással...

    "A szoftver egy különleges állatfajta. Ha "ellopom", vagy is lemásolom attól még nem lesz kevesebb a gazdájának belőle."
    Ha megdugsz egy kurvát, annak sem lesz kevesebb semmiből, de hogyha nem fizetsz, a stricije úgy szétver, hogy győzöd majd jegelni a golyóidat - ha megmaradnak. Szóval óvatosan tessék vélekedni a warezről, mert az igenis, hogy megkárosítása a szoftver létrehozójának, kiadójának.

    Egy utólsó kérdés, hogy rávilágítsak a lényegre: Ha lenne tökéletes másolásvédelem, akkor vennél játékokat, és egyéb szoftvereket, vagy kizárólag freeware-el nyomulnál? Szerintem vásárolnál. Ha messze kevesebb programod is lenne, mint most, de vennél. (egy Quake3 vagy bármi, ami nagy kedvenc, 1-2 meglenne azért, az OSről nem is beszélve) - nos akkor hol vannak azok a már nem is annyira csak virtuális forintok?