• Elvis
    #183
    Kicsit "féltem" a válaszodtól, de kellemesen csalódtam ;)

    Én nem hiszem, hogy az xbox jobb, mint egy jelenlegi csúcsPC. Sőt... tudom, hogy gyengébb. Tudom, hogy a játékokat bizonyos szempontokból "butítják" konzolokra. Tudom, hogy 3 év múlva (amikor megjelenik a köv konzolgeneráció) PCn már sokkal szebb dolgok lesznek, mint konzolon.

    Viszont ennek ellenére úgy gondolom (totál szubjektív!), hogy Konzolon kényelmesebb és élvezetesebb játszani, mint PCn. Fotelben ücsörögsz, vagy heverészel a kanapén, nem a monitort kell bámulnod 30-40 cm-ről, hanem 2-3-4 méterről a tévét, ha eljön egy haverod pikkpakk játszotok egy jót ketten (igen osztottképernyőn! mert jó az! - nem egy billentyűzet mellett kell nyomorogni ketten, hanem két kontrollerrel két fotelból) de ha elhozza a gépét és átmegy a másik szobába a másik TVhez, akkor akár lanozni is lehet.

    Szóval itt senki sem mondta, hogy a PC gyengébb, mint egy konzol. Sőt azt sem, hogy mindenféle játékra alkalmas a konzol (strat, fps). De általában véve olcsóbb megoldás lehet egy relatíve gyengébb (de munkára már tökéletes) PC és egy Konzol, mint egy csúcsPC.

    A 3 év gyakorlat és a munkahely kérdése. Most kerestünk programozókat felvenni, és alapvetően a frissen végzettek között keresgéltünk. Nem mondom, hogy könnyű helyzetben voltunk, de találtunk olyan srácokat, akik be tudták bizonyítani, hogy értenek ahhoz, amiről azt állították, hogy értenek. Én pl a fősuli közben már dolgoztam, így volt gyakorlatom, amikor végeztem. Akit érdekel az amit tanul, annak tudása is van, és semmi más nem számít, csak a tudás! - amit egy főiskola, egyetem egyáltalán nem garantál, ahhoz szorgalom és érdeklődés szükségeltetik! És azért nem kap munkát minden kezdő, mert nem alkalmas a munkára.