• Elvis
    #119
    Eléggé eltértünk már a témától, de én 100% egyetértek hzx-szel. Van pénz magyarországon, csak azt hiszik az emberek, hogy nincs. Mert ilyen baromira önsajnáló nemzet ez. Aki egy kicsit jobban körülnéz, hogy mit tehet, és van egy kis bátorsága és tudása, az elő tudja teremteni magának a "konzolra valót". Azt, amit leírtam, hogy 2 cégem van, amik elég jól mennek, az nem azt jelenti, hogy ultramilliomos lennék. Sőt. Egy cég akkor megy igazán jól, ha a tulajdonosok nem veszik ki az összes lóvét a cégből... Például én egy fiat punto-val járok, mert annyira futotta, viszont van egy házam, kedves feleségem, fasza irodám, nyugis munkám és jópár alkamazott a cégben.

    De, azt, hogy vannak ezek a cégeim, azt nem azért írtam le, hogy megmutassam, hogy kurva gazdag vagyok (ami ráadásul nem is igaz), és ezért van konzolom, hanem azért, mert többen azt mondogattátok, hogy aki konzollolal nyomul, az ultrahülye és csak a DVD berakásához ért. Nos két IT céget szakmai tudás nélkül elég nehéz felvirágoztatni. (Bár nagy tőkével mindent lehet, de nekem az nincs... :))

    Egyébként nem kevés kiváló informatikus szakembert ismerek, akik kizárólag konzolon játszanak - nem biztos (hiszen innen a fórumról kevés embert ismerek személyesen), de úgy érzem, hogy ezek a konzolos srácok tapasztaltabbak és jobban értenek a számítástechnikához, mint az itt felszólaló PC párti kollegák! Pár példát had említsek név nélkül...
    1. MS szakértő, Londonban dolgozik, jelenleg PocketPC-re és TabletPC-re fejlesz alkalmazásokat. PSOne, XBOX, GC
    2. CISCO mérnök, országos méretű hálózatokat tervez. PS2
    3. Webdesigner és programozó - flash versenyek nagyembere. XBOX
    4. Programozó, nagy telko cégek számlázási és értékesítési rendszere, nagycéges intranetek és internet megjelenések. XBOX
    5. Programozó, jelenleg hollandiában dolgozik egy telefontársaság CRM rendszerét rakja össze. XBOX.

    Azt hiszem meggyőző a lista.

    De igazából nekem baromira mindegy, hogy ki mivel játszik, sőt aki fps vagy stratégia mániás, az ne is vegyen konzolt! Minden egyéb Szórakoztató játékhoz viszont szerény véleményem szerint, amit nem muszály persze senkinek sem elfogadnia, a konzol a jobb. Igaz PC-n nem is nagyon menő az egyéb játék kategória, amibe beletartoznak a verekedős, kocsis, platform stb játékok - de említhetném akár a Splinter Cell-t vagy a konzolonly MetalGearSolid sorozatot.

    Nem azért kezdtem ebbe a fórumba írni, mert meg akarok győzni bárkit is, hogy játszon konzollal, nem is azért mert meg akarom mondani, hogy mind hülye, aki PC-n játszik. - leszarom, hát nekem olymindegy. Viszont az, hogy lehülyézik a konzolosokat, csak azért, mert konzollal játszanak és gyerekes hozzánemértőnek minősítik, az már igencsak zavar. Bár így utólag már nem tudom, hogy miért adok az ilyen véleményekre, de sajnos nem állhattam meg szó nélkül - és a végére azt hiszem már én is elég kemény hangnemet ütöttem meg - ha valakit megsértettem vele esetleg, az direkt volt, de azért bocsi!

    Csak azt szeretném kérni az elvakult konzolgyűlölőktől, hogy gondolják végig a konzolok előnyeit, és egyszer üljenek le, szánjanak egy órát a kontroller megismerésére valamilyen jó játékkal és próbálják meg megérteni, hogy miért is szeretjük mi a konzolt. Ígérem, hogy nagy kellemes csalódás lesz majd rájönni, hogy tényleg nem is olyan szar, mint ahogy gondoljátok! Mi konzolosok pedig 99%ban PCn kezdtük a játékot (én speciel ZX Spectrumon és Amigán, majd PC-n) úgyhogy nagyjából képben vagyunk azzal kapcsolatban, amiről írkálunk.

    Dártvéder: én sem szeretem az amcsikat, de az MS az egyetlen olyan cég, aki próbál szabványokat készíteni, és ezt érvényesíteni is tudja. Tudsz te egy fejlesztőnek szebb jövőképet mutatni, minthogy kifejleszt valami kurvajót és azt mindenhol tudják használni is? (és nem kell a projektjeinek a 40-70%-át azzal eltöltenie, hogy portolja a cuccok linuxra, mac-ra, stb...)

    Szóval a cikk témájára visszatérve hajrá MS! ;)