-
Pár szó a játékról, a full-al eltöltött néhány óra után:
Negatívumok, pozitívumok vegyesen:
-a menüben szerencsésebb lett volna a SINGLE PLAYER helyett mondjuk valami ilyesmi: QUICKGAME WITH BOTS (bár érdekes, hogy annak idelyén a quake3-nál senki nem hördült fel a "single player"-en), gyanítom, hogy a tervek között másmilyen single player rész szerepelt, csak aztán elfogyott az idő.
-az AI érdekes: néha egész értelmesen működik, néha viszont meglepő butaságokat művelnek a bot-ok: össze-vissza lődöznek, beakadnak ide-oda, visszaindulnak-megfordulnak, járművezetési gondokkal küszködnek stb.
-karakteranimációk finomításra szorulnak
-az otthagyott járművek néha forgó kerekekkel egyhelyben állnak
-a világosabb pályáknál(jelen) hosszú távon vakító lehet a zöldes terminator nézet, amennyiben a sötétebb pályák miatt feljebb állítottuk a fényerőt, vagy a gamma-t (ez lehet, hogy csak LCD-n ilyen CRT-n nem - én LCD-n néztem
-egy-egy női karakter mindkét oldalon pluszt adott volna a játéknak.
-a jővő - romos - pályái kicsit egysíkúak (de még nem nagyon zavaróan)
-a grafika szerintem majdnem eléri a ma istenített grafikus motorok szintjét: a BF1942-nél szerintem jobb (igaz nem játszottam sokat ezzel, de amikor belenéztem, úgy rémlik közelről mosottak, szögletesek a tárgyak, valószínűleg a hatalmas terek miatt),engem inkám a T:WotM grafikája a Delta Force: BHD-ra emlékeztetett (ami egyébként sok éves toldozgatás-foltozgatás végterméke), viszont gyorsabb annál, nálam 1024x768x32,6xFSAA,16xAniso, minden maxon beállításnál akadásmentesen futott, és ilyen beállításnál már igen hatásosan néz ki!!!
-alacsony gépigény: a másik otthoni gépemen is elindult Xp op., 128mb!!! ram, 800 cerka, Gef2mx konfigurációval, a mai legújabb játékok még Gef4mx-en sem indulnak el!!!
-nagyon jó hangulat, főleg a romos (jővő) pályákon: füst, sötétség, tüzek, romok, hanghatások: az emberek lihegése sok futás után, csizmahang, halálhörgések, szívdobogás alacsony HP-nél, a nagyobbik FK szerűség süvítése, gépek háttérhangja, dinamikus zene
-EAX, hardware nem működik
-a zenét eleinte kevésnek találtam, de aztán rájöttem, hogy így - hogy csak akkor indul meg amikor csata van - sokkal félelmetesebb a hangulat, mintha folyamatosan szólna.
Egyelőre így kutyafuttában ennyi.
Meggyőződésem, hogy a hibák patch-ekkel kijavíthatók.
Annak fényében, hogy - ha jól tudom - ez az első magyar FPS játék, és majdnem a nulláról kellett indulni, 8 hónapi munka után szép teljesítmény.
Ne feledjük, hogy ez csak az első lépés volt, ami bár kissé bizonytalanra sikerült - a már említettek miatt - de jó alapot adhat egy következő még igényesebb alkotáshoz.