• jooy
    Kedves felegyi!

Sajnos ez korántsem ilyen egyszerű, főleg nem Magyarországon. A fogyasztók többsége meg kell, hogy elégedjen akár 0.6 gramm fűvel is, 2500 Ft standart áron. Miért? Mert egyszerűen nincsen más választása! Sok esetben, minden egyes alkalommal, amikor a dolgozó elmegy venni zöldet, magára vállal egy rizikót még akkor is, ha ismerőstől veszi. A legtöbb esetben nem direktben jut hozzá a vásárló. Egy telefon a havernak, haver felhív valakit. Pont pont pont. Tehát a legtöbb esetben nem 1 kézen megy át. Nyilván lehet találni más beszerzőt, de az megint egy magas fokú bizonytalansághoz vezethet, illetve kellemetlen ügy.

Nem szoktak róla számlát adni amivel aztán, panaszkodhatsz a fogyasztóvédelemnél. Az a helyzet, hogy kihasználják a dolog illegalitását, mivel a legtöbben rá vannak szorulva arra a bizonyos szűk eladói körre.

Magyarország, meg a kendertermesztés kultúrája? Na ja, a vadkendertermesztés, azt csináltak belőle fasza kötelet, de mára már ez is kihalt.

Összefűzöl gondolatokat, de ezek a mai Magyarországon többnyire nem kivitelezhetőek. Kóstolgatni a füvet? Ahhha, nekem nem tesz különbséget a sok fajta. Illetve kettőt ismerek, "kinti", meg a "lámpázott", és ezeknek a becenevei. A lényeg, hogy lámpás legyen. ÚGYSEM TUDOM, HOGY MIHEZ JUTOK HOZZÁ! MÉG A LEGTÖBB DEALER SEM TUDJA.

Termesztés, 15-20 ezer forintból? Igen, összejöhet a dolog, ha kiszórom a magokat az udvarra, vagy a rétre, de valószínűleg nem fog működni itteni klímával. Lehet ám bent is termeszteni, de biztosan tisztában vagy vele. 100 ezer forintból kijön egy lazább szett -ha már nekikezdünk csináljuk rendesen-. Valamint nem számoltál a "gyenge" kis izzóKról, amik kW-ként fogyasztanak sok-sok pénzt, óránként, napi 18 órában.

Áh, már bánom, hogy válaszoltam, de hirtelen nagyon felidegesített az írásod, ha már ennyi megvolt nem fogom kitörölni, mindegy, szar az egész. További szép napot.