13279
  • Bandew
    Te jó ég mennyi kört lefuttatnak veled, csak mert szívsz!
    Ez egy oltári baromság!
  • jooy
    @solo

ez jó volt. :D

Ha találnak nálad csekély mennyiségű füvet, vagy elkapnak pöfékelés közben, után, esetleg a jóakaród bejelent, vagy más -a rendőr szerint- gyanúsnak vélt "dolog van", akkor bevisznek!

Nagyon fontos, hogy ha nem találnak nálad füvet, akkor NE is valld be, hogy fogyasztottál, illetve azt, hogy van/volt nálad. A még fenti okok miatt elvégeznek egy vizelet tesztet. Ha az negatív (előfordulhat), akkor elengednek, de ezért is ne vallj be semmit.

Ha pozitív, akkor elküldenek X hónap elterelésre. Részt kell venned beszélgetéseken, szarságokon, de sejtem, hogy ez senkinek nem hiányzik. Elég kellemetlen lehet, családtagok, stb. X hónap letelte után kapsz egy papírt, hogy valóban részt vettél ezeken az "elterelői" alkalmakon. Ezt a papírt elvileg vissza kell vinned a rendőrségre, igazolásként. EGY NAGY BÜDÖS LÓFASZT! Mert kifizettetik veled az eljárás költségét, ami 110-130 ezer Magyar Forint körül van. Ezt a lapot őrizd meg és csak a bíróságon mutasd fel!

Ha valamit hibásan írtam volna le, javítsanak ki, az csak jó lehet. Tagadni! Tagadni és tagadni!!!!

@Bandito1313

Semmi értelme nem lenne lenyomozni innen bárkit is. Lenyomoznának, azért, mert baromságokat irkálok egy fórumon, 11 évesen, a haverom számítógépén csupán önámításból, hogy én mekkora nagy füves vagyok? Persze, az IP címemet megtudhatnák innen az SG fórumról, megtudnák belőle, hogy soproni vagyok. Az internetszolgáltatómnál tudnának csak érdeklődni a tulajdonossal kapcsolatban, ugyanis az X hónapig tárolja a használt IP címeket. Csak bírósági végzéssel adhatnák ki az adatokat.(Egyébként sem az én nevemen van xd). Ezek után felcsaphatnák a mobiltelefon számomat (ez már a saját nevemen van) és lehallgathatnák azt. Szerencsére nem telefonon tárgyalom meg ezeket az ügyeimet, egyébként sem.

Valószínűleg ez nem érné meg nekik és nem mennének semmire vele.
  • agaras
    Haveromékat most szilveszterkor csípték meg, egy buszmegállóban pöfékeltek és arra lettek "figyelmesek" hogy egy civil kocsi meg áll,ugye ez nem is feltűnő,ablak leteker, haver oda lép, boldog új évet és akkor lássa tele a kocsi rendőrrel,pufff neki.Az volt a szerencséjük hogy nem idevalósi zsaruk voltak és el engedték őket.Mert ha idevalósi lettek volna,akkor bilincsbe verve visznek....... nem beszélve arról hogy amit kapnál itt falun az emberektől,olyankor sláger egy 7 ig,Hallottátok milyen" drogosokat" fogtak..........
    Csak az a röhej benne hogy nekem van olyan ismerősöm aki nagyon ellenzi a füvet,na, ő vele sokat szoktam dumálni,pedig ha tudná....őhhőhh
    hogy én is "drogos" vagyok
  • Lacee
    ha meg kevésbé vszerencsés vagy, és mondjuk beijedve bevallod hogy x éve szívtál összesen mondjuk 100 grammot, akkor AZ EGÉSZ mennyiséget rádbasszák, ami ugye már nem is minősül csekély mennyiségnek... az azért nem mindegy.
    de persze, ismerek olyan rendőrt aki szívogat, ő mondjuk kevésbé feszül a témán :)
  • simirizsa
    Rendőr ismerős mondta hogy inkább arra mennek hogy a forrást elkapjak de főleg termesztőt vagy olyat aki behozza ha szimplán el kapnak fűvel vagy bevisznek vagy ha mákos vagy szimplán elveszik tőled és mondják hogy húzzál el :D
  • Fbn Lx
    Mert nem fognak erőforrásokat pazarolni a 100ezer hétköznapi fogyasztó közül 1 elkapására.
  • solo
    Fuhh, észrevettétek milyen gyorsan sötét lett?: DDD
    Sajnos a rockettám eltérítette a földet a pályájáról XD
    És ezért lesz 2012:|

Nahm, viccet félretéve ...kivagyok. XD
  • Bandew
    Én most megyek elpöffenteni az uccsó kis morzsát.
    HÜP!
  • Bandito1313
    én per pill eléggé hoppon maradtam, és naggggyon király lenne valami, de SEMMI
  • Bandew
    Honnan tudod, hogy nem vagyok zsaru?
  • Lacee
    oké, dobj egy SMSt és a válaszban megküldöm a számom ;)
  • Bandito1313
    Miért van az, hogy simán le lehetne innen nyomozni bárkit, mégse történik semmi??? :P:D
  • jooy
    Majd rádcsörgök telefonon azt megvitatjuk a dolgot. Mondok címet ahol kaphatsz jófélét, de aztán psszt.
  • Lacee
    én úgy vagyok vele, hogy nagyon szívesen kipróbálnék ilyen-olyan fajtákat, különbségeket, de hát ahogy előőtem is írtátok, az van amit kap az ember, nem nagyon lehet válogatni, mint a fűszerboltban. De ha valaki tud jó/megbízható forrást, az szóljon, annak csak örülök :D
  • jooy
    Most tekertem egy 0.2-t, még gondolkozom rajta, mert estére programom van. Egész éjszakára... csak esik az eső, meg ilyenek. :) Illetve a meló is figyelmet követel.

EDIT: most szóltak, hogy kosármeccset kéne inkább fotózni, fene, akkor már végleg nem tudom mi legyen. :D
  • Bandew
    Hmmm...
    Mi ez a nagyfokú stressz? Inkább pippants egyet!

Egyébként nem igaz, hogy itteni klímával nem jó, egyszerűen csak optimális fajt kell elültetni. A lámpa módi sem igaz, minden fajnak más és más környezet kell.
    Annyi az igazság, hogy a legerősebb fajoknak mesterséges klíma dukál, de nem hiszem, hogy mi túl gyakran találkoznánk ilyen erős fűvel. Meg én aztán nem is ragaszkodom hozzá, amíg olyan fajtákat lehet itt is termeszteni, ami leviszi a fejed.
    Persze egy kósti jöhetne!
  • jooy
    Kedves felegyi!

Sajnos ez korántsem ilyen egyszerű, főleg nem Magyarországon. A fogyasztók többsége meg kell, hogy elégedjen akár 0.6 gramm fűvel is, 2500 Ft standart áron. Miért? Mert egyszerűen nincsen más választása! Sok esetben, minden egyes alkalommal, amikor a dolgozó elmegy venni zöldet, magára vállal egy rizikót még akkor is, ha ismerőstől veszi. A legtöbb esetben nem direktben jut hozzá a vásárló. Egy telefon a havernak, haver felhív valakit. Pont pont pont. Tehát a legtöbb esetben nem 1 kézen megy át. Nyilván lehet találni más beszerzőt, de az megint egy magas fokú bizonytalansághoz vezethet, illetve kellemetlen ügy.

Nem szoktak róla számlát adni amivel aztán, panaszkodhatsz a fogyasztóvédelemnél. Az a helyzet, hogy kihasználják a dolog illegalitását, mivel a legtöbben rá vannak szorulva arra a bizonyos szűk eladói körre.

Magyarország, meg a kendertermesztés kultúrája? Na ja, a vadkendertermesztés, azt csináltak belőle fasza kötelet, de mára már ez is kihalt.

Összefűzöl gondolatokat, de ezek a mai Magyarországon többnyire nem kivitelezhetőek. Kóstolgatni a füvet? Ahhha, nekem nem tesz különbséget a sok fajta. Illetve kettőt ismerek, "kinti", meg a "lámpázott", és ezeknek a becenevei. A lényeg, hogy lámpás legyen. ÚGYSEM TUDOM, HOGY MIHEZ JUTOK HOZZÁ! MÉG A LEGTÖBB DEALER SEM TUDJA.

Termesztés, 15-20 ezer forintból? Igen, összejöhet a dolog, ha kiszórom a magokat az udvarra, vagy a rétre, de valószínűleg nem fog működni itteni klímával. Lehet ám bent is termeszteni, de biztosan tisztában vagy vele. 100 ezer forintból kijön egy lazább szett -ha már nekikezdünk csináljuk rendesen-. Valamint nem számoltál a "gyenge" kis izzóKról, amik kW-ként fogyasztanak sok-sok pénzt, óránként, napi 18 órában.

Áh, már bánom, hogy válaszoltam, de hirtelen nagyon felidegesített az írásod, ha már ennyi megvolt nem fogom kitörölni, mindegy, szar az egész. További szép napot.
  • felegyi
    Gyerekek, ez ami itt megy MO-n, hogy egyesek megelégednek 0,7, 0,8 0,9-el, ez már... ne csak szívjátok a füvet, tudjatok meg róla többet is. El sem hiszitek hogy itt MO-n kultúra volt a kendertermesztés (mint sok más helyen), tonna számra szüreteltek belőle (mondjuk ma is :) ) Sokan hasraestek ahogy olvastam, valaki belesütött a linzerbe 120G-t, ennyit ti is leszüretelhettek 1 növényről kb 2, 2.5 hónap alatt ha jól csináljátok (ez lámpa, soil, tép, CO2-kérdése... na meg hely)! srácok, ha igazán jók akartok lenni, tudnotok kell értékelni azt amit szívtak, ez nem hobbi, ez kultúra és hagyomány. Kóstolgatni kell a füvet, ízlelni, el sem hiszitek mennyire komplett összetétele van, amennyi fajta annyi féle! Termesztésről itt tudtok tanulni:

kenderforum.info MAGYARUL fajtákról pedig itt: kenderfajtak.info/

Emberek, a kedvemért, ne essetek össze ha láttok 20G-t egybe, csinálhattok magatoknak annyit amennyit akartok, de ehhez tanulnotok kell. Nézzetek szét a fórumon, van minden; Termesztés számítógépházban, mini szekrényben, hozzávaló lámpák, tápok, földek... ehhez mindössze elég 15-20k kezdőegyenleg, vagy még annyi se (ha gépben termesztettek, kijön 15k-ból magokkal, egy kis táppal együtt, 25-30G 2 havonta) Tanulni és tanulni és tanulni ;), nincs olyan hoyg nem lehet mert anyámmal élek, és? Nem kell tudjon róla, minden a fórumon...
  • L3vi
  • L3vi
    Du. Pselgettem egy kicsit. :D

Íme az alkotás:

• agaras
    Meg ezt :P
  • sambauer
    Na ezt hallgassátok, egy kis joint mellett :)
  • solo
    Háthát..Én egyszer kaptam csokist, kicsit kaparósabb volt, de olyat ütött, hogy seggreestem:]
  • simirizsa
    Egyből a lényegre fókuszálsz csak fú a többi nemlényeg XD
  • simirizsa
    Amúgy egy ilyan elméleti kérdésem van hogy ki hogy áll a nem habiszti fűvel meg habiszti fűvel, úgy értem a csokissal meg a csoki nélkülivel mert amit haver kapott arról nincs levadászva csoki szép barna a képen is én sokáig nemtudtam hogy habiszti fűvet szívok aztán mostanában olyan körökbe kerültem ahol sok jó dolgot tanultam :D
  • solo
    Hát, most így jobban megnézve igazad van.Kb annyi lehet..Nem néztem, hogy mekkora a forma keze a környezethez viszonyítva: D Csak azt néztem, hogy mennyire tömörnek tűnnek azok a gambik: D
  • simirizsa
    Nem ez haveré én ha minden jól megy vasárnap kapok más féléből, mellesleg sztem max ha 10 van :D
  • solo
    Feltöltöd kovászos uborka lével:]
    VAGY!!! Csinálsz pudingot, és azzal>]
  • Olcsóvér
    akkor mivel gondolkodok
  • solo
    Fúrd meg fúróval, és engedd le a káposztalét XDDDD
  • Olcsóvér
    amikor megrázom a fejem érzem hogy lötyög
  • Narusco
    na ez a puding kúrvára érdekelne
  • solo
    Azta: DDD Nem kis pakk: D tied?Mennyi ez?15?20?
  • MR ME
    magyar lámpás...
  • simirizsa
    Ilyen volt benne ez a pudingos meg jól hangzik lehet legközelebb kipróbálom ha kapok :D
  • jooy
    Bár a 03 fejenként elég kevés, mert több kell, mintha elszívnád spangliba. Minél többel próbáljátok!
  • jooy
    Hűűűűűhűűű, 120g :D

@maarqe

Tehát 1 liter tej, 2 csomag Dr.Oetker csoki(puding), 6 evőkanál cukor (ízlés szerint)és 3g zacc.

A pudingot forralásik a gázon hagyni ügye és akkor teszem bele a zaccot, szétmorzsolva, majd hagyom még egy kicsit. Általában nekem egy liter tejből jön ki öt adag puding +lábos :D. Tehát 3g / 5 adag puding, az 06 fejenként. :) Kihűlés után fogyasztható (ha tudsz addig várni :)).

Ez így ok, vagy a zöldet az elején tegyem bele? :) ...most gondoltam végig a pudingfőzési folyamatot... Még nem próbáltam, de jó ötletnek tűnik.

@lacee

Rákerestem google-n és mindenhol azt írják, hogy minél zsírosabb tejet kell használni. Legyen jó nagy a zsírtartalma és működnie kell. :)

Akik szerint a 3g sok, az csökkentse a többi hozzávaló arányát is eszerint. Tehát, fél liter tejhez kell egy csomag pudingpor, három evőkanál cukor és 1g zacc. Így 1:3(adag)=0.3g / adag.

Egy partihoz nagyon jó és egyszerű, viszonylag olcsó ötletnek hangzik, köszönöm!
  • solo
    :|||||||||||||||||||||| aztakurva.

/respect/:]
  • simirizsa
    Linzerbe volt beletéve nem én csináltam ismerős elvileg 1 tepsibe 120 G volt, házi készítésű :D
  • Lacee
    a pudingport + tejet felfővzöd fűvel, vagy hogyan? Abban nem túl kevés a zsírtartalom ahhoz, hogy kioldódjon?