• doctor2236
    Nem akarok senkit lebeszélni, vagy éppen rábeszélni bármire. Láttam, hogy kérdezték, mennyi lenne első alkalommal a megfelelő adag, vagy van olyan, aki nem tudja, hogy mire is számítson. Ez attól függ, hogy milyen füvet vettél. 0.2-0.3 bőven elég lesz szerintem. 8-9 éve futottam bele az első jointba, azóta volt, hogy havi 1-2 cigit szívtam/tunk el, de volt olyan is, hogy heti 10-15 szaladt meg. Jelenleg havonta 5-6 alkalommal kerül rá sor. Nem lettem "függő". Nem épültem le. Nem lettem bűnöző, nem adom el a család bútorait, nem az utcán élek. Nem érzek ellenállhatatlan vágyat minden nap, hogy betépjek. Nem egészséges, tudom, de nem károsabb véleményem szerint, mint a rendszeres dohányzás, vagy a szesz. Ugyanakkor itthon illegális, ha elkapnak, lehet belőle gubanc, főleg idén tavasztól. Ezt nem fogom megérteni és eddig egy ember sem tudott meggyőzni ennek a helyességéről. Amszterdamban megkérdeztem egy helyi srácot, hogy minden nap tép-e... Valami ilyesmit válaszolt: Nálatok legális a pia, de nem hiszem, hogy minden ember, minden nap bebaszna, mint a vadállat. Igaza volt. Ha tartod a mértéket, nem lesz tőle bajod. De, mindenképpen vegyétek figyelembe, ha ki akarjátok próbálni, vagy rendszeresen akarjátok szívni, hogy vannak olyan hatásai, amik kellemetlenek. Ha depressziós vagy, ha sok a feszültség, akkor nem ajánlom semmiképp (Itt keményebb problémákról van szó annál, hogy megdöglött az aranyhörcsög, vagy elszakadt a kedvenc pólód, mikor hullára betépve megpróbáltál bemászni a csajod lakásába). Lehet a haverokkal cigizni, akkor jó és elfelejted a problémákat, de 2-3 nap tekerés után több napig jöhetnek elég szemét hangulatingadozások. Ilyesmikre azért érdemes odafigyelni.