vinyós topik
-
free84 #378 Sziasztok!
Lenne egy nagyobb problémám a winyommal. Asus laptopban van a 120 gb seagate hdd.
Elöször arra lettem figyelmes, hogy nagyon gyorsan melegszik fel a winyo, felküldtem szervizbe (ekkor volt a laptop 1 éves), 1 hétre visszaküldték hogy hibahatáron belül van, és nem cserélték ki. Ez volt 4 honapja. Viszont ugy 1 honapja a windows iszonyat lassan tölt be. Azt hittem hogy valamit rosszul telepitettem, ekkor ujra raktam az egészet, de ekkor is jelentkezett a probléma. Volt olyan hogy kiirta a gép hogy "lemezolvasási hiba : ctrl alt del : ujrainditás". Ja és a képernyö also részén bejön egy fehér csik, ezután jön be a windows kép, és a csik ugy 30-60-szor végigfut,amire betölt. Ezután még mindig ugy 3-4 percet kell várni,mire bejön normálisan a rendszer, és lehet használni a gépet. Elinditottam a hd tune programot: 0,2% szektorhiba. Késöbb a hdd sentinellel is teszteltem a winyot: a következöt kaptam: Kondicio: 40%, hátralevö élettartam: 103 nap, a program naplobejegyzésében a következöket találtam:
#5 Reallocated Sectors Count 303 -> 351
5 Reallocated Sectors Count 289 -> 303
#5 Reallocated Sectors Count 288 -> 289
Ajánlatos az adatok sürü mentése.
Ja és a legdurvább: ma elkezdtem másolni egyik particiorol a másikra,és ugy 1400 kval ment át a cucc, és közben belassul a gép, a zene szaggatot lesz stb. Egy dual procis 1,8 ghz, 1 giga ramos gépnél ezt nem kéne csinálnia.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Még van 1 év garancia. Ha winyoval van a gond,akkor kicserélik garanciálisan? Érdemes e felküldeni szervizbe? Mert nem akarok ugy járni mint multkor hogy visszaküldték, és semmit nem csináltak vele.
Ja és hogy lehet az hogy nekem havernak is Asusa van, és nála sokkal halkabb a gép? Olyan mintha zugna mellettem a tenger:) Vagy ilyen szar a hütés a gépben, vagy valami gáz van a ventillátorral? A laptop egyébként Asus F5v ap055-ös,ebben intel proci van. Haver Asus gépében Amd proci foglal helyet.
Remélem tud valaki segiteni.
Elöre is köszi.