458
vinyós topik
  • free84
    Sziasztok!
    Lenne egy nagyobb problémám a winyommal. Asus laptopban van a 120 gb seagate hdd.
    Elöször arra lettem figyelmes, hogy nagyon gyorsan melegszik fel a winyo, felküldtem szervizbe (ekkor volt a laptop 1 éves), 1 hétre visszaküldték hogy hibahatáron belül van, és nem cserélték ki. Ez volt 4 honapja. Viszont ugy 1 honapja a windows iszonyat lassan tölt be. Azt hittem hogy valamit rosszul telepitettem, ekkor ujra raktam az egészet, de ekkor is jelentkezett a probléma. Volt olyan hogy kiirta a gép hogy "lemezolvasási hiba : ctrl alt del : ujrainditás". Ja és a képernyö also részén bejön egy fehér csik, ezután jön be a windows kép, és a csik ugy 30-60-szor végigfut,amire betölt. Ezután még mindig ugy 3-4 percet kell várni,mire bejön normálisan a rendszer, és lehet használni a gépet. Elinditottam a hd tune programot: 0,2% szektorhiba. Késöbb a hdd sentinellel is teszteltem a winyot: a következöt kaptam: Kondicio: 40%, hátralevö élettartam: 103 nap, a program naplobejegyzésében a következöket találtam:
    #5 Reallocated Sectors Count 303 -> 351
    5 Reallocated Sectors Count 289 -> 303
    #5 Reallocated Sectors Count 288 -> 289
    Ajánlatos az adatok sürü mentése.
    Ja és a legdurvább: ma elkezdtem másolni egyik particiorol a másikra,és ugy 1400 kval ment át a cucc, és közben belassul a gép, a zene szaggatot lesz stb. Egy dual procis 1,8 ghz, 1 giga ramos gépnél ezt nem kéne csinálnia.

Szerintetek mi lehet a probléma?
    Még van 1 év garancia. Ha winyoval van a gond,akkor kicserélik garanciálisan? Érdemes e felküldeni szervizbe? Mert nem akarok ugy járni mint multkor hogy visszaküldték, és semmit nem csináltak vele.
    Ja és hogy lehet az hogy nekem havernak is Asusa van, és nála sokkal halkabb a gép? Olyan mintha zugna mellettem a tenger:) Vagy ilyen szar a hütés a gépben, vagy valami gáz van a ventillátorral? A laptop egyébként Asus F5v ap055-ös,ebben intel proci van. Haver Asus gépében Amd proci foglal helyet.

Remélem tud valaki segiteni.
    Elöre is köszi.
  • MaSzKa

nekem 12db volt

1ment tönkre, az is villámtól
  • Morphin
    tuti te vmilyen biomágnesguru lehetsz, aztán az erőtered bekavar a winyoknak...
  • biomage
    nem 1xre ment töknre :)
    az elsö samsung 120GB volt, kicserélték és az már jó maradt egy ideig, biztos azért romlot el mert átraktam egy új gépbe, a mostanival is ez a helyzet, nem rég vettem a gépet és most kezdet el katogni, amugy a táp egy gigabyte 460Watt APFC az alaplap meg Gigabyte GA-P35-DS3L
  • Morphin
    elég valószínű...
    de sztem az a 10sem 10
    most mondott egy számot azt kész...nekem egy 160as Seagate halt meg csakúgy.attól még nem gyártanak szart.Maxtor viszont kecijó, régi gépemben már vagy 4-5éve megy egy 80as.rommá particionálva meg telepítve winnel aztán még mindig vigan ketyeg bátyámnál...most két samu van, az SP250esemnek csak nagy a hangja,dehát ez ilyen
  • Solten
    10 Nekem volt vagy 10-féle, soha nem volt velük baj. Nyilván akkor én lehetek a másik véglet...
  • sgt anderson
    Milyen jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a Samsung vinyókkal! Nálam már legalább 10 (!) ment tönkre Samsungból, vettem egy másik márkát, azóta azzal semmi bajom nincs, tökéletesen normálisan megy.
    Úgyhogy ezzel ki is lőném a saját részemről a "user error"-t meg a "tápegység vagy alaplap 1 fos"-t is.
  • MaSzKa
    user error
    vagy tápegység vagy alaplap 1 fos
  • Morphin
    rossz omen vagy...
    akkor sztem WD Raptort vegyél...vagy vmi más WD-t.
    a felhozatal...
  • biomage
    más márka?
    eddig két samsung vinyo ment tönkre a kezem alatt :S
  • Morphin
    320as F1 samu?? esetleg 500as, az asszem 15 körül van
  • biomage
    Nem rég vettem egy 400GB Samsung Satas vinyot, mostanában kattog ha nagyon levan terhelve :S, szal vennem kell még egy vinyot :), na de milyen vinyot vegyek? márka tipus stb.
    Ajánljatok max 15000FT ig Sata2 vinyot "lehet olcsobb is"

elöre is kösz
  • oneal1
    okés! köszi!
  • MaSzKa
    Verbatim 500GB 18eFt

vagy ha még lehet kapni valahol Samsung 500GB

vagy jófajta usb mobilrack 2.5colos Samsung M6-os 500Gb-osssal de az drága lenne

vagy Samsung F1 640Gb 17eFt+jófajta usb mobilrack 3.5colos
  • oneal1
    Hali!

Szeretnék venne egy külcső vinyót, kb 500 GB-osat.

ki milyet javasol?

elrőe is kösz a válaszokat!
  • zsoltikakaka
    Azé van zárójelben mert everestből másoltam ki, és az így írta! amugy S-es ZÁRÓJEL NÉLKÜL :D
  • MaSzKa
    és miért van zárójelben?

ha S akkor van rajta sata vezérlő
  • zsoltikakaka
    Pontosan ilyenem van!!!!!!!! ::::: Abit NF7(-S) v2.0
  • MaSzKa
    ABIT NF7 (Nem Sata-s változat)
    ABIT NF7-S (Sata-s változat)
  • zsoltikakaka
    hehe remélem mükszeni fog :D
  • Morphin
    hmm régi gépem, ami bátyámnál van, ott is egy abit nf7-s2 van és énsem találtam sata csatit, pedig azt írják van rajta.
    amúgy sztem simán mennie kell vezérlő karesszal...de ha nem majd valaki úgyis kijavít
  • zsoltikakaka
    hy all!
    Kérdésem lenne! Ha adott egy ABIT NF7 -es alaplap mely elvileg tud kezelni sata-t de nincs rajta dugó ! :XD, tehát ha venni akarok egy SATA2 vezérlő kártyát hogy tudjak új vinyót használni, akkor az új SATA2 -es Vinyóról fogok tudni bootolni? jah és a vezérlő kártya kihasználja rendesen a merevlemez adottságait? :D előre is kössz a válaszokat
    bb
  • MaSzKa
    samsung...10,5K 322hj kj f1
  • Morphin
    samsung...10,5K
  • endiboy
    Üdv
    Kezd behalni a régi 80-as maxtorom. Kattog(mintha dobálná fejet az oldalának) és egyre több rajta a bad sector, de még megyeget. Kellene vennem újat, a lényeg hogy SATA2-es legyen és olyan 10-12 ezer ft környékén. 320gb körül bőven megteszi.
    Milyen márkát ajánlanátok?
  • Morphin
    google a barátod...
    Nincs rajta.
  • Lowosan
    Samsung SP0802N ezen a Winchesteren van SATA?
  • MaSzKa
    samsung f1 vagy f1r hddt javaslok
    abból is a 320gb 322hj vagy 640gb hd/he642jj

10500 ill 15500ft
  • Morphin
    gyorsabb hát, uj technologiai ujitások is vannak benne sztem...nekemis van egy régi 250es samu meg egy vadiuj 320as...az uj F1es hangtalan,hüvösebb,gyorsabb. nekem vmi SP szériás a 250esem és hallom amikor nagyon dolgozik, de annyira végülis nem zavaró :S
  • Madmano
    Másik vinyós topicban kérdeztem,de hiába.....:most van egy 250GB-os Samsung vinyóm(HD250HJ).A kérdésem,érdemes-e lecserélnem egy szintén Samsung 500GB-osra.Konkrétan észrevehetően gyorsabb az 500as a 250esnél?Egyiknek ugye 8MB a cache-e,a másiknak 16(500GB).
  • MaSzKa
    a noti sata hdd-t simán be lehet kötni asztali pc-be

• MaSzKa
    SAMSUNG 1000GB F1 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 26700ft

lehet már kapni itthon is :D
  • Darth Sith
    Helo!

Olyan kérdésem volna, hogy notebook-t cseréltem és lekéne mentenem az adatokt a vinyóról. Ugyebár a régi 2,5"-os IDE-s HDD-khez volt egy feszültség átalakító, mert nem ugyanakkora feszt. kaptak. Az átalakító úgy nézett ki, h a szabvány 4 kábeles molex-ből(piros, fekete, fekete, sárga) csinált egy 2 eres csatit (piros, fekete). De ebben már sata-s van, és sata-nál nem kell valamilyen átalakító? mert ugyan a sata-knak szabvány tápcsatlakozójuk van, ugyanolyan a 3,5" meg a 2,5"-nek, de nem kell neki kisebb feszültség? nem sül meg a vinyó ha rádugom a normál 3,5"-os tápját?

Előre is kösz!
  • MKpowaa
    már probáltam ezt a Hp disk storage format tool-t de szintén semmit sem értem el vele.A garival meg egyenlöre annyi hogy mivel hong-kongbol jött a cucc, email alapján tudok egyezkedni velük csak hogy már napok ota nem válaszolnak...

Még olvastam valahol olyat hogy linux alatt kéne megprobálnom lehet holnap nekiesek de nem látok tul nagy esélyt a sikerre.
  • MaSzKa
    hp pendrive format progija kell
    amúgy meg vissza gariba
  • zsoltikakaka
    csá all ! egy kérdésem lenne ha sata2 vezérlőkártyával vereti valaki a 30tb os vinyót betuggyá -é állítani hogy bootoljon a vinyóról! ? csak szimplán kíváncsi vok pls válaszoljatok !! :D:D::D nagyon kösszi:D
    bb all!
  • MKpowaa
    kicsit elbaxtam de remélem érthetö a gondom
  • MKpowaa
    Szevesztok tudom hogy vinyós topik meg minden de van egy olyan problémám hogy vettem egy 16gb usb2-s samsung [URL=http://i22.ebayimg.com/02/i/001/03/3f/67cc_1.JPG]pendrive[/URLot
    Egyszer használtam és utána elszállt rajta a partició. Oké leakarom formázni és egyszerüen nem engedi ... Most jelen esetbe az xp 8 megásnak látja és ennyi, sehogy és semmmivel nem engedi leformázni

Van valami tippetek mi legyen?
    ]
  • Morphin
    enyém 100%...megnéztem már vagy 5fajta progival, 1 db 12es venti is már simán 20-25fok körül tartja a vinyokat, kézre sem lehet érezni semmi meleget.egyszerűen sztem ezek már jobbak is a kelleténél Samsung powaa
  • sgt anderson
    biztos, hogy normálisan mérte a hőmérsékleteket a program? lehet, hogy nekem sem mér elég korrektül, minden esetre van a házamban is egy hőmérő, annak a szenzorját, ráragasztottam a vinyó egy melegedős részére, kivülről nem mért az se 40 °C-okat. :D