IDE,SCSI,Serial ATA winchester

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morphin
hmm régi gépem, ami bátyámnál van, ott is egy abit nf7-s2 van és énsem találtam sata csatit, pedig azt írják van rajta.
amúgy sztem simán mennie kell vezérlõ karesszal...de ha nem majd valaki úgyis kijavít<#vigyor3>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

hy all!
Kérdésem lenne! Ha adott egy ABIT NF7 -es alaplap mely elvileg tud kezelni sata-t de nincs rajta dugó ! :XD, tehát ha venni akarok egy SATA2 vezérlõ kártyát hogy tudjak új vinyót használni, akkor az új SATA2 -es Vinyóról fogok tudni bootolni? jah és a vezérlõ kártya kihasználja rendesen a merevlemez adottságait? :D elõre is kössz a válaszokat
bb

MaSzKa
samsung...10,5K 322hj kj f1

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Morphin
samsung...10,5K

Üdv
Kezd behalni a régi 80-as maxtorom. Kattog(mintha dobálná fejet az oldalának) és egyre több rajta a bad sector, de még megyeget. Kellene vennem újat, a lényeg hogy SATA2-es legyen és olyan 10-12 ezer ft környékén. 320gb körül bõven megteszi.
Milyen márkát ajánlanátok?

Morphin
google a barátod...
Nincs rajta.

Samsung SP0802N ezen a Winchesteren van SATA?

MaSzKa
samsung f1 vagy f1r hddt javaslok
abból is a 320gb 322hj vagy 640gb hd/he642jj

10500 ill 15500ft

Morphin
gyorsabb hát, uj technologiai ujitások is vannak benne sztem...nekemis van egy régi 250es samu meg egy vadiuj 320as...az uj F1es hangtalan,hüvösebb,gyorsabb. nekem vmi SP szériás a 250esem és hallom amikor nagyon dolgozik, de annyira végülis nem zavaró :S

Másik vinyós topicban kérdeztem,de hiába.....:most van egy 250GB-os Samsung vinyóm(HD250HJ).A kérdésem,érdemes-e lecserélnem egy szintén Samsung 500GB-osra.Konkrétan észrevehetõen gyorsabb az 500as a 250esnél?Egyiknek ugye 8MB a cache-e,a másiknak 16(500GB).

MaSzKa
a noti sata hdd-t simán be lehet kötni asztali pc-be

MaSzKa
SAMSUNG 1000GB F1 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 26700ft

lehet már kapni itthon is :D

Darth Sith
Helo!

Olyan kérdésem volna, hogy notebook-t cseréltem és lekéne mentenem az adatokt a vinyóról. Ugyebár a régi 2,5"-os IDE-s HDD-khez volt egy feszültség átalakító, mert nem ugyanakkora feszt. kaptak. Az átalakító úgy nézett ki, h a szabvány 4 kábeles molex-bõl(piros, fekete, fekete, sárga) csinált egy 2 eres csatit (piros, fekete). De ebben már sata-s van, és sata-nál nem kell valamilyen átalakító? mert ugyan a sata-knak szabvány tápcsatlakozójuk van, ugyanolyan a 3,5" meg a 2,5"-nek, de nem kell neki kisebb feszültség? nem sül meg a vinyó ha rádugom a normál 3,5"-os tápját?

Elõre is kösz!

Nem a lényeg, hanem a fontos!

MKpowaa
már probáltam ezt a Hp disk storage format tool-t de szintén semmit sem értem el vele.A garival meg egyenlöre annyi hogy mivel hong-kongbol jött a cucc, email alapján tudok egyezkedni velük csak hogy már napok ota nem válaszolnak...

Még olvastam valahol olyat hogy linux alatt kéne megprobálnom lehet holnap nekiesek de nem látok tul nagy esélyt a sikerre.

MaSzKa
hp pendrive format progija kell
amúgy meg vissza gariba

csá all ! egy kérdésem lenne ha sata2 vezérlõkártyával vereti valaki a 30tb os vinyót betuggyá -é állítani hogy bootoljon a vinyóról! ? csak szimplán kíváncsi vok pls válaszoljatok !! :D:D::D nagyon kösszi:D
bb all!

MKpowaa
kicsit elbaxtam de remélem érthetö a gondom <#zavart1>

MKpowaa
Szevesztok tudom hogy vinyós topik meg minden de van egy olyan problémám hogy vettem egy 16gb usb2-s samsung pendrive[/urlot
Egyszer használtam és utána elszállt rajta a partició. Oké leakarom formázni és egyszerüen nem engedi ... Most jelen esetbe az xp 8 megásnak látja és ennyi, sehogy és semmmivel nem engedi leformázni

Van valami tippetek mi legyen?
]

Morphin
enyém 100%...megnéztem már vagy 5fajta progival, 1 db 12es venti is már simán 20-25fok körül tartja a vinyokat, kézre sem lehet érezni semmi meleget.egyszerûen sztem ezek már jobbak is a kelleténél Samsung powaa

sgt anderson
biztos, hogy normálisan mérte a hõmérsékleteket a program? lehet, hogy nekem sem mér elég korrektül, minden esetre van a házamban is egy hõmérõ, annak a szenzorját, ráragasztottam a vinyó egy melegedõs részére, kivülrõl nem mért az se 40 °C-okat. :D

Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tõle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetõbbre.

MaSzKa
samu F1 az fasza meg minden halk és gyors
csak 2008.08 vagy újabb gyártású legyen azt tanácsolom

Morphin
hmm nekem két Samu van és az ujabb F1es az 3-4 fokkal hidegebb mindig mint a régebbi...most 22fokos az F1 a régebbi meg 25. a 40fok azért már sztem kicsit melegecske :D(lehet én vagyok : minél hidegebb annál jobb mániás) nekem kánikulában se ment 30 fölé egyiksem, 29 körül voltak mindig...

sgt anderson
xD annak a vinyónak már nem kell nézegetni a SMART-ját :D az a vinyó már történelem :D Szellõzni szerintem jól kell h szellõzzön, mert oldalak nélkül tartom a gépet, épp ezért rendszeresen portalanítom is. nekem akkor csak 1GB Kingmax volt 800MHz-n, most van 2GB Kingmax-om, egyforma modulokkal. Nem tudom, hogy melege lehetett-e neki, ami most van vinyom, az egy Seagate Barracuda és most spec 39 °C-os. Nyáron, volt nagy hajtásba 44°C-os max. alapon 40-42°C-os nyáron.

Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tõle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetõbbre.

Morphin
azt meg hogy?? 667 van 800alatt tudtommal...ha meg 750 akkor visszavan véve és proci van huzva vagy én nemistudom ehhez a részhez annyira nem értek. nézd meg a biost tedd 800ra!

Köszi a válaszokat.Szóval:a RAM-ok nekem is Kingston.2X2giga.A vinyó hõmérséklete 30fok körül van.Viszont a ramok azt hiszem,nem 800MHz-en mennek,holott annyit bírnának.De a gyerek,aki összerakta a gépet,azt mondta kicsit visszábbveszi az órajelet a biztonság kedvéért.Így 750-en mennek.

Morphin
nekem 2giga kingston...semmi extra. a vinyoknak manapság ilyen gondjuk nem szabadna h legyen. fõleg ami neked van az egy jo konstrukció sztem szval futtass le rajta vmi tesztet, v SMART-ját nézd meg minden rendben van-e. esetleg még tul meleg van odabennt neki, szellõzik rendesen a kuckó?

sgt anderson
Nem tudom ,sztem nem hiszem hogy visszább kellene venni a grafból, emrt ezen mennie kellene, lehet, hogy lassan tölti a textúrákat a vinyóról, nekem is sokat szaggatott emiatt, pedig nekem nem volt, csak közepesen a graf, de azért az én gépem se tartozik a leggyengébbek közé. Esetleg mien márkájú RAM-od van? Lehet, hogy persze abszolút nem biztos, de csak tipp, lehet, hogy nem optimálisan van a mem. idõzítése beállítva, vagy esetleg a márka, amid van nem a leggyorsabb a mittomén milyen írásban, ami épp kell a játéknak, vagy nem tom. :) Persze csak tipp.

Morphin
nem valószínû, crysis-ben nem a mentésnél akad meg neked véletlenül?? mert nekem kicsit gyengébb géppel ugyan de nem akadt sosem, csak amikor egy-egy résznél autosave-van. esetleg vegyél vissza a grafbol v mittomén :S

Szevasztok.Véleményetek érdekelne:van egy Samsung HD250HJ SATA II-es vinyó a gépben.Amúgy nincs vele gondom,de mikor gépigényesebb játékokat futtatok(Crysis,Warhead,stb),hirtelen fordulásokkor beszaggat a játék.Meglestem:ilyenkor veszettûl tõlt a vinyó.Amúgy a gép többi része:AMD X2 6000+-os proci,4giga RAM (duálban 2X2),Gainward GeForce 8800GT Golden Sample VGA,Chieftech 500W-táp.Szal nem lehet hogy lassú a vinyó?Mittudom én kicsi a cache mérete vagy ilyesmi?

sgt anderson
Szerintem csak külön CD-rõl, vagy Flopi-ról kell a SATA vezérlõdhöz driver, hogy az XP is láthassa, amikor elindul a telepítõ, akkor kiírja, hogy nyomj asszem F2-t saját vezérlõdriver betöltéshez, na akkor meg kell nyomni a gombot, amit ír és akkor kell valamikor a CD, vagy Flopi.

MaSzKa
alaplapod régi vagy fos

biost kell frissiteni vagy sata driver flppy kell

Sziasztok lenne egy kérdésem! Sata2es vinyóm van és semmilyen xp telepítõ nem látja telepítéskor csak a vista. Ez mitõl lehet? Vagy mi baja van? Nem akarok integrálgatni mert anélkül is mennie kéne.Sok haveromnak megy is szó nélkül.Esetleg biosban kéne valamit állítani? PLS HELP ME!!
Solten
<#taps>

Saor Alba

MaSzKa

Quki
üdv! lenne egy két kérdésem: mit jelent a biosban a native ide mode , a legacy ide mode , és a SATA->AHCI mode? sata2-es vinyó van most bent...melyiket válasszam a három közül?

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

Morphin
mint mondtam akkora különbség nincs, ha meg vmelyik épp hibás darab akkor gari és kész, kár is ezen vitatkozni szvsz!

sgt anderson
Már megint a Samsunggal jössz? Na én csak azért is azt mondom h én inkább a Western Digital-t venném meg!

MaSzKa
Samsung 500 GB 7200 rpm Serial ata 16 Mb cache de csak 502lj

de én azt mondom a hd642jj a legjobb 16200ft

milk41
western digital,6éves a miénk és még mindig bírja:)

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

Morphin
Samu, azthiszem...olcsó és jó!
bár mintha WD-rõl is olvastam volna vhol h az uj szériák elég jol sikerültek...manapság akkora különbség nem lehet szvsz<#email>

Pipör
Üdv sztetek melyik vinyót vegyem:

Samsung 500 GB 7200 rpm Serial ata 16 Mb cache
vagy
Western digital 500 GB 7200 rpm Serial ata 16 MB cache ??

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

megnéztem HD Sentinellel is ugyaz azt mondja...

elõször Vistával, az nem ment, és végül XP-vel particionáltam és formáztam

sgt anderson
A "Reallocated sector count" asszem a tartalékterületre rakott szektorokat jelenti. Sztem nem tudod javítani, inkább cseréltesd ki gariban a vinyót. Bár mondjuk nem tom mennyire lehet bízni a HD Tune-ban, meg a többi ilyen progiban, én nekem a HD Sentinel jött be, de az is csak 1 vinyónál a tizenakármenyibõl. :S A Vistával partícionáltad 1ébként a lemezt? Ha igen azért próbáld meg 1 XP-vel is.

particionáltam, aztán megformatáltam, de hibás a vinyó... a HD Tune azt mondja h
(05) Reallocated Sector Count 41 41 140 1265 Failed
és nem tom megjavítani. tudtok vmi progit ami kitudja javítani ezt a hibát? elõre is nagyon megköszönném.

kösz a választ. a Computer Management/Disk Management-be próbáltam. WD a hdd és Windows Vistám van

MaSzKa
winxp-be kell particionálni telepítéskor kék menü

sgt anderson
Ez egy Windows szerintem, méghozzá angol.
adsa gondjára pontos választom nincs, de szedrintem GPT-be kell konvertálni a lemezt, mert nekem speciel egyik partícióm sem dinamikus és így megy normálisan. Windows telepítõjével próbáltad már partícionálni, vagy esetleg valamilyen "third-party" egyéb partícionáló progival, pl. Partition Magic?

MaSzKa
milyen hdd-t vettél?

linux vagy mi ez?

sziasztok most vettem egy új vinyót és megakarom particionálni, ha bemegyek a computer managementbe és jobb klikket adok a vinyóra akkor nincs se particionálás se formatálás csak oan h convert to GPT disk és Dynamic Disk. A GPT-re kell menyjek? vagy vmi mást kell csinálni elõre is köszi.